Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Magráta
8144 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 07:03

Evaeva přeji všem co nejlehčí průběh

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 07:33

continuity ta kampaň je strašná, to vůbec nemělo mzdr pustit a o tohle si říkali. Pravda to bohužel je. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 08:17

slniecko A vždycky se najde nějaký kokot, který ti na to napíše, že tam (tvé Holandsko, mé Portugslsko, cokoli) je to pěkný fašismus. V lepším případě zaargumentuje Švédskem, kde nikdo nic nemusí a dobrý.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 09:05

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 09:14

nonemy a vůbec, já bych listí zrušila

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 09:20

nonemy Listí je konstrukt!

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:09

Evaeva moc na vas myslím a doufam, ze se vám to přinejmenším nehorsi. Přiznávám, jak jsi psala o te sobotní výstavě, ze jsme tam původně taky chtěli jit. Plus jsem měla plány, jak udělám něco pro sebe, bazén, sauna, pilates, když už kluci konečně chodí oba do skolky a než v lednu nastoupim do práce. Ale normálně jsem se přistihla, ze se fakt bojím. Představa, jak někde lapnu tenhle sajrajt, když je muž ještě měsíc na druhem konci světa, mě děsí, nevím, kdo by se postaral o děti. Ze by se od nás nakazili prarodiče, to bych si vůbec nemohla vzít na svědomí. Takže místo vyžití chodím do lesa, kam chodím posledních 5 let, cvičim v obýváku podle YouTube a přemýšlím, jak dlouho takhle ještě budeme muset žít, než se mnozí proberou a zjisti, ze už by to opravdu chtělo něco dělat. Je mi smutno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:21

Malenge jak si na ně sama, tak je to horší. Ale jinak to podle mě takhle už prostě nejde brát, naočkovala jsem se, víc jsem udělat nemohla. Zase se nechci zavřít na celou zimu doma. V období chřipek se chovám podobně, chránila jsem mimina. Moje mamka je připravená nám pomoc poskytnout, kdyby bylo potřeba. Taky se nechce nakazit, ale kdybysme fakt nemohli, pomůže. Ale já mám rodiče relativně mladé, akorát malá ségra má čerstvě po druhé dávce. Jinak děkuju, dneska už je mi mnohem lépe, syn už nemá teplotu, tak už to snad bude jen lepší.

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:26

Evaeva Tak přeju ať už je mnohem líp!

Online Gatita
8683 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:36

Malenge taky na @Evaeva myslim a mam podobny problem. Taky se mi ted moc nechce mezi lidi. Syn nebyl nikdy v kine, kdyz zacal byt v tom spravnem veku, uderil kovid. Ja ho ted chtela vzit na Mysi patri do nebe, ale normalne jsem si to pri pohledu na cisla rozmyslela, i kdyz ockovana jsem a zas tak straslive se nebojim, naproti tomu nechci.  No cele uz me to stve, tady do toho vlakna radsi nijak casto nelezu, protoze me stve nejen ta chaoticnost, mezerovitost a nezodpovednost nekterych lidi, ale je mi uzko i z toho hroceni z druhe strany - titulky ve zpravach typu "nenaockovana nakazila ockovanou" mi prijdou straslive, uz mi to fakt prijde jako hon na carodejnice, to do zprav proste nepatri a navic nikde neni jistota, ze by to s ockovanim dopadlo lepe. Vim i o sotva zletile studentce, ktera se sla za zady rodicu naockovat do obchodaku, protoze uz nedavala, jak do nich hucel jejich ucitel (neco ve smyslu, ze dokud se nenaockuji, nebude je ucit, no kde to jsme) .

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:39

Gatita ja jsem odrekla zitrejsi sraz po 30 letech od maturity. Obrecela jsem to, meli jsme fajn kolektiv a vzdycky jsem na srazy chodila. Beru to tak jako vy a musela jsem jit k psycholozce, nedavam to a media a toto vsechno si nedovedu zakazat. Muj muz neni navic. ockovany, tak uz sem moc nechodim, ty nazory na neockovance  mi davaji zabrat.

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:41

Evaeva jsem opravdu moc rada, ze se citis lip

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:46

nika Tak to seš dobrá, já nevím co by se muselo stát, abych nešla na sraz. Opíchaná jsem a děj se vůle Boží, si říkám.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:49

Kan ja jsem tam jeste neco dopsala.kolegyne rika, ze bych prisla na jiny myslenky, ale tusim, ze bych nebyla ted dobra spolecnice

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:49

Gatita moc dekuji za "přiznání" s tím kinem. Osobně se snazim nějak moc se celou tou blbou situaci nezaobírat, ale pak jsem se pristihla, ze i když mám najednou volno a možnost, mám obavy. Tak si radši doma v klidu čtu. Dnes jsem chtela jit na kosmetiku, ale kosmeticka mi to s odkazem na lékaře na poslední chvíli zrušila, nijak nepatram, ale taky si říkám, čemu jsem jen tak tak utekla. A musim teda říct, ze ta odpovědnost singl rodičů je strašlivá, fakt nepříjemný to je, klobouk dolu před všemi, kteří to dlouhodobě zvládají. Naši by nám samozřejmě taky pomohli, kdyby bylo zle, jsou skvělí a je na ne spoleh, ale nechci se do takové situace vůbec dostat, oba jsou sice relativně zdravi, ale taky oba 65+. Na prd tahle doba prostě. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:55

nika Dík za dopsání, já si hned neuvědomila, že tuhle dobu špatně snášíš. Snad bude lépe.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:58

No a ta brutalni kampan tomu nasadila korunu. Jsou to pry fotografie z lonskeho podzimu a letosniho jara a ti lide tedy nemohli byt jeste ockovani, nejsou tak vysokeho veku, aby napr.v unoru, breznu meli moznost byt , tak jake vykriky, ze neco nestihli nebo zanedbali. Nejsou jim videt obliceje, ale je to jejich telo a nemelo by k nemu byt pripojene, co neni pravda. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 11:59

Kan dik, krajanko

Offline zlatahouba
482 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:09

Jsem po hnusný noční, ale musím si odložit. manželský pár, zdravě žijící, nekouří, nepijí, vegetariáni, sportovci, vysokoškolsky vzdělaní,  ona lékař, neočkovaní. Oba hospitalizováni s covidem, pán 51, těžký průběh, těžká covidová plíce, prakticky místo plic 2 bílý fleky. Z toho se bude dostávat řádově několik týdnů až měsíců. To jenom tak... Jinak jsem optimista, zatím se zdá a doufám, že nebudeme mít tolik špatných pacientů...hodně seniorů je očkovaných

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 12. listopadu 2021 12:15

Já jsem takový optimistický fatalista. Udělala jsem a dělám, co se dá, zbytek - pánubohu poručeno. Nemyslím, že cílem života je nepotkat jediný bacil, i s tím covidem se nejspíš každý z nás už setkal mnohonásobně, i kdyby chodil jen vyzvedávat balíčky z eshopů.