Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:33

​selektivni slepota:-))

ale to by bylo jeste dobre, co me ovsem nebetycne stve je jina vec - kdyz diskutujici druhemu ci druhym, kteri s jeho nazorem nesouhlasi, okamzite prisoudi jakysi prefabrikovany/domnely protinazor a ihned s nim zacne polemizovat/vyvracet ho. misty je to az legracni.. tak ci tak, clovek si nepokeca, lze jen souhlasit nebo se prit:-(

​To mi hodně chybí. Ta normální debata lidí, kteří nemají stejný názor. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:34

mirajo zaplatit si protilatky na 90 dni mi prijde jako dobry reseni. Ovsem omezit navstevu hospod a divadel, verejnych sportovist (jinam se to nevyzaduje ne?), ze od ted uz test nestaci, to je fakt razantni pritvrzeni. Jako kolik takovejch samoplatcu je? To to fakt omezili... a jeste se tvarej, jakej je to revolucni krok

a navic cely je to jen navrh, kterej zejtra predlozej vlade. Jako nemuzou predlozit, schvalit a teprve az pak poinformovat narod?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:46
Reakce na ionicera:

​To mi hodně chybí. Ta normální debata lidí, kteří nemají stejný názor. 

​Taky mi to moc chybi. Uplne nesnasim - kdo nejde s nami, jde proti nam.

Offline Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:49
Reakce na brrr:

To je takový problém očkované testovat a posílat na týden do karantény?

Nebo aspoň testovat.

A školy už zas plošně testovat nebudou

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:51
Reakce na Sweet Potato:

Je tu moc hezky vidět, jak si každý z informací vybírá to, co souzní z jeho názorem. Nějak se to jmenuje, pomůžete mi?

Heh, konfirmační zkreslení, zrovna dnes jsem potkala jednu maminku z účastnic našich kurzů pro kojence, která není odpůrce očkování, se synem teď nějaké povinné dětské očkování absolvovala, ale ona na očkování proti covid prý nemůže, protože KOJÍ.

Manžel očkovaný je.

Tak se mě ptala, jak to má od příštího týdne teda udělat.

Doteď využívala samotesty na místě.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:10
Reakce na Sweet Potato:

Nebo aspoň testovat.

A školy už zas plošně testovat nebudou

​Počkej. Od prosince už zase ani školy?

No tak hlavně, že od pondělí zavedeme bavorský model. Tvl, my jsme fakt v loji.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:11

wendulka moje znama napsala na fb, ze neockovani jsou debilove (doslova) a pak v komentarich uvedla, ze ona naockovana neni, protoze koji 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:21

​magie, presne

​No trochu to kali skutecnosti, že ta prognóza je včerejší. Nevím, co je horší: jestli to, že vrchní statistik neumí pocitat nebo to,že až dnes ráno zjistili, že očkování nejdou nenakazitelni. 

Offline viktorka_od splavu
49439 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:33

continuity vis co, chvili jsem koukala na vojtecha a ty argumenty byly jak pres kopirak nedavajici smysl, bud je to nejaka vira v magii ktera z principu nemusi davat smysl, nebo  umyslne mateni jak pisu vys, zeptej se me na cokoliv a ja odpovim uplne na neco jineho...- ano vime ze ockovani muzou virus prenaset, ale ockovani neplni nemocnice, takze neni potreba je nijak omezovat

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:34

Lamicka 

No ona jinak covid fakt nijak nezlehčuje. Respirátor nosí celou dobu. V jejím okolí jsou očkovaní všichni očkovatelní, ale její mateřský instinkt holt vyhodnotil situaci takto no. Jestli na to měl vliv i její gynekolog a pediatr, to nevím, netroufla jsem se zeptat, i když by mě to docela zajímalo.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:42

barbucha nemusíš mě poučovat o prospěšnosti a výhodách očkování. Psala jsem, ze bych zavedla povinné očkování pro 60+ (klidně 45+) a ty ses ptala proč jen pro tuto skupinu. Tak jsem jen odpovídala, ze dokud nebude naočkovaná nejrizikovější skupina, tak je houby platné, ze budou všichni okolo, když přenáší nákazu i očkovaní. A povinné očkování úplně pro všechny je ještě větší utopie. Ale vzhledem k tomu, ze povinné nebude žádné, tak je to zbytečná debata a spekulace.

49439 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:43

nonemy  jeste jednou, fakt nechapu ze tohle nekdo nechape, ale...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 18:14
Offline olte
764 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 18:25

nonemy  jeste jednou, fakt nechapu ze tohle nekdo nechape, ale...

​on to třeba někdo i chápe, ale má na to jiný názor

49439 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 19:36

olte s tím nemám žádný problém

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 19:38
Reakce na olte:

​on to třeba někdo i chápe, ale má na to jiný názor

nonemy 

Tak 60 a 45 je dost rozdíl. Hlavně v životním stylu: z pětačtyřicátníků naprostá většina chodí do práce - na rozdíl od té skupiny 60... rovněž tak ti mladší víc cestujou a víc využívaj společenský příležitosti (nevycházím z parfumánie samozřejmě, tady ta naše skupina není tak úplně vizitka průměrnosti)... takže ti akčnější jsou přece víc ohrožený a ze stejnýho důvodu představujou i větší riziko pro svoje okolí.

Zdá se, že to každá bereme z jinýho hlediska/úhlu pohledu. Ty bys uložila povinný očkování starším, aby neonemocněli (případně nezemřeli). zas naopak myslím na jejich okolí, to jest vznešeně řečeno na společnost, na její ochranu. Jestli se nechá očkovat jednotlivec je mi v tomto kontextu úplně fuk - jeho věc jestli chce covid nebo ne. Samozřejmě v konečným důsledku je plošný/povinný očkování výhra pro úplně všechny Ale nemusíme se shodnout ani na tom, anžto epidemii neporazíme, i kdybychom tady rozumovaly až do jara

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 20:01

barbucha jo, ten konec podepisuji

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 20:25

Zase většinou ti neočkovaní jsou i při mírném průběhu uloženi do postele, pokud nechtějí courat vědomě. A pak je otázka, jestli vůbec bezpříznakoví můžou někoho nakazit a nebo je to u nich, jako u očkovaných, protože u nás v práci mezi kolegy, byl už hodněkrát někdo podruhé "nemocný", nevěděl to a pak mu vyskočily jen protilátky. A nikdo další se nenakazil. Očkovaní to nemusí vědět, že něco šíří, i když kratší dobu a méně. 

nonemy Souhlasím s tebou, že bych očkovala hlavně skupiny, které se do té nemocnice dostávají, protože o to jde nejvíc. Aby nebyly zahlcené nemocnice. Nejde o ty, kteří covid bez potíží zvládnou doma. Skupina třeba 60+ by byla proočkovaná, 30-60 by se do té nemocnice dostali mnohem méně a ještě by tam byla část proočkovaných a mladších tam moc není.

Já jsem proto, že lidi se mají rozhodnout svobodně, takže se mi nelíbí nařízení žádné skupině, spíš vysvětlení. Taky jsem četla, že očkování není problém, ale musela by se stanovit právě ta hladina potřebných protilátek pro očkování, jako u každého jiného, tresty za nedodržení, jestli opakované, jeden nebo každý půlrok a taky odškodnění, které zatím dost pokulhává. 

Offline Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 20:26

wendulka Dnes to na tiskovce říkala Svečinová. Je to prý zbytečné! Testovat budou jen školy, kde bude ohnisko.

Offline Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 20:28

Děti se teď vrátily z Národní třídy. Potkaly se tam i s demonstrací antirouškařů. Asi dost silný zážitek. Sprostota, nadávky, plivání po lidech.

"Tohle není demokracie," řeklo mi dítě. "Demokracie je zodpovědnost."