Zase většinou ti neočkovaní jsou i při mírném průběhu uloženi do postele, pokud nechtějí courat vědomě. A pak je otázka, jestli vůbec bezpříznakoví můžou někoho nakazit a nebo je to u nich, jako u očkovaných, protože u nás v práci mezi kolegy, byl už hodněkrát někdo podruhé "nemocný", nevěděl to a pak mu vyskočily jen protilátky. A nikdo další se nenakazil. Očkovaní to nemusí vědět, že něco šíří, i když kratší dobu a méně.
nonemy Souhlasím s tebou, že bych očkovala hlavně skupiny, které se do té nemocnice dostávají, protože o to jde nejvíc. Aby nebyly zahlcené nemocnice. Nejde o ty, kteří covid bez potíží zvládnou doma. Skupina třeba 60+ by byla proočkovaná, 30-60 by se do té nemocnice dostali mnohem méně a ještě by tam byla část proočkovaných a mladších tam moc není.
Já jsem proto, že lidi se mají rozhodnout svobodně, takže se mi nelíbí nařízení žádné skupině, spíš vysvětlení. Taky jsem četla, že očkování není problém, ale musela by se stanovit právě ta hladina potřebných protilátek pro očkování, jako u každého jiného, tresty za nedodržení, jestli opakované, jeden nebo každý půlrok a taky odškodnění, které zatím dost pokulhává.