Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:30

moonlight Evaeva já si teda myslím, že je dobré, když mají rozum alespoň ředitele škol, když už hygiena nefunguje.

Jak jinak to alespoň zpomalit? I kdyz pripustime myšlenku, že COVID dětem nic nedělá ( s kterou teda těžce nesouhlasím), tak ty deti mají kolem sebe další lidi, které můžou dostat do s covidem do nemocnice. 

Očkování jsme taky, ale mám teď kolem sebe asi šest očkovaných a nemocných lidí. Některé to odstrelilo celkem dost, zcela určitě jsou s tím kašlem infekcni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:37

continuity mě to přišlo rozumné, ale předpokládám, že z titulu ředitelky nemůže vyžadovat negativní test, pokud se nevyjádří hygiena.

Edit: co mi přijde méně rozumné, je, že zrovna v jeho třídě mají příští týden rekonstruovat kuchyňku a budou spojení s jinou třídou. Ideální způsob, jak ten covid roznést, co nejvíc.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:43

continuity muj.muz je ockovany a dostal to prokazatelne od dcery, ktere chvalabohu nic neni.

A ja porad nechapu, uz to bezi jakou dobu. Pokud nekdo byl v kontaktu, tak prece nastoupim sam na karantenu? Nebo aspon reditel by mohl. 

Chodit dalsi dny do skoly a cekat  znamena, ze se toho nezbavime. Nikdy.

Offline viktorka_od splavu
49438 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:44

Candance Pokud nekdo byl v kontaktu, tak prece nastoupim sam na karantenu?

ale to bereš z pozice člověka, který může "sám nastoupit na karanténu", div se ale takových je menšina

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:46

viktorka_od splavu no proto píšeme, že je dobré, když to nařídí ředitel. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:54
Reakce na Sweet Potato:

Sweet Potato mi to neprijde moc k smichu. Jestli je ta historka skutecna, pak je to spis hodne desivy.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:56

Mohučanka 711990 Evaeva 

Já jsem to taky uvedla tak, že bych asi měla být ráda, že jednají sami. Bylo to vlastně doporučení nechat je doma, protože zavřít to sami nemůžou, ale vlastně tím nátlakem nakonec můžou. Ale tam je ten problém s očkovanýma, který samozřejmě to můžou chytit, vím. Teoreticky do školy chodit můžou, ale prakticky ne. A syna škola vůbec nezajímá a online škola se u něj rovná žádná škola, tak už se děsím. Vidím, jaký to na něm za ty předchozí roky zanechalo následky. Snad pojedou online jen na chvíli.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:58

Ja mam za sebou bajecny zazitek ze vcera. Restaurace, prisel par s cca 10letym ditetem. Obsluha se zeptala, zda jsou ockovani, tak ze pry ano. Tak je poprosili o ukazani dokladu - tak to pry nemaji, nemaji ani Tecku, ani certifikat, proste nic. Obsluha to chvili probirala mezi sebou a pak je poprosili, aby si jidlo teda vzali s sebou. V tu chvili ten chlap vytah na stul balik tisicovek a zacal je odpocitavat, jestli by to pry neslo nejak zaridit!!!!!nastesti fakt vypadli, ale jako je mi z toho fakt zle, jestli to takhle delaj i jinde a co hur, jestli jim to prochazi

(ja jsem jim nabidla, ze jim ukazu, jak se dostat k certifikatu, kdyz jsou teda ockovani...nechteli)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:58

Oni ředitelé mají od MŠ přesný postup.Záleží také, jestli byl záchyt v pátek. Potom jdou ostatní děti do školy v pondělí, ale musí se udělat testy. 

Jinak když kamarádka - ředitelka- volá hygieně, často záleží, která pracovnice to vezme- jedna nařídí karantenu celé třídě- neočkovaným, druhá jen neočkovaným okolosedícím. 

Offline MPLee
3050 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:02

Mohučanka mě se teď chlubila kamarádka - její muž sedí v kanceláři se 4 dalšíma lidma, 3 jsou neočkovaní a pozitivní. On a ten další očkovaný v karanténě nejsou, ale seděli spolu všichni u jednoho stolu. Mají od šéfa nařízený HO. Co udělal muž mé kamarádky? Šli se na 4 hodiny zrelaxovat do Saunie  Další den se mu rozjela nějaká viróza, asi prochladl po sauně. Nemám slov. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:05

MPLee no tolik k tomu,že do karantény se člověk nemůže uvrhnout sám.

Rozumný šéf a stejně je to k hovnu.

Offline MPLee
3050 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:06

711990 Já ty lidi fakt nechápu. Ale i známí, které jsem považovala za inteligentí tak teď volají po "volných zónách, kde je život jako dřív", falšují certifikáty, celá rodina se prokazuje printscreenem certifikátu babičky a podobně. A hrozně se diví, že my rušíme společné akce, když jsme ty naočkovaný ovce. Že máme mimino, které bych ráda nákazy ušetřila, to nechápou, protože dětem to přece nic nedělá...

Offline MPLee
3050 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:07

continuity já jsem fakt pro to zavést karanténu i pro očkované. Klidně kratší, tak ať je na 5 dní a ukončená pcr, ale lepší než nic. Spoléhat na to, že lidi přece nejsou blbí a nebudou chodit prskat vir, když mají kontakt - to očividně nejde. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:13

MPLee no tvl a viroza ze sauny taky skvela

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:13

MPLee to jsou hrozný příběhy. Já fakt nechápu, čím ti lidi přemýšlí..

Teď jsem mluvila s kamarádkou (očkovaná), chodí běhat s jednou partou lidí v rámci projektu Rozběháme Česko. Včera se při běhu zakecala se dvěma mladýma holkama, došlo i na téma očkování. Obě holky řešily, že pracují ve zdravotnictví a nejsou očkované a zaměstnavatel tlačí na očkování. A jedna z nich říká té druhé, ať je v klidu, že dostala kontakt na praktického lékaře, který za 4 tisíce napíše potvrzení, že je očkování kontraindikováno. Kamarádka jen pronesla, že je to strašný, nezodpovědný a přidala v běhu, aby se s nimi už nemusela bavit.  

Jako to je fakt strašný, takhle se z toho nikdy nevyhrabeme. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:23

MPLee naprostý souhlas. Jednak je to nesprávné z pohledu epidemie a jednak to přilévá olej do ohne. 

Furt lepší zavřená třída na týden, než ten cirkus, co panoval loni. A že k tomu spejeme. V chvíli, když začnou kolabovat nemocnice,nastane velké diveni a ten lockdown prostě nastane. 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:27

MPLee Já jsem syna neposlala prskat vir, byli jen ve své třídě, celou dobu měli ve třídě respirátory, pohybovat se po škole nesměli, na obědy nechodí. V zásadě nejsem proti zkrácené karanténě pro očkované. Ale to teď prostě neplatí. Myslím, že to měla být motivace pro očkování. Jestli se to přehodnotí, uvidíme.

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:28

Právě jsme po dohodě s ředitelkama škol a vedením města zrušili adventní akci (rozsvícení stromu a jarmark)...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:34

Jak to ale maji udelat zamestnanci, kteri nemuzou byt na HO z povahy sve prace a dite nema rozhodnuti o karantene? Ja se teda vubec nedivim, ze to dite do skoly poslou. A pochybuji, ze zamestnavatele zajima, ze rozhodl o karantene reditel skoly. V lepsim pripade jim napise OCR pediatr, ale treba kamaradka ma uz 3.dite v karantene od zacatky skoly, to si taky nemuze kazdy dovolit nebyt v praci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:05

Lamicka no právě. Může vůbec pediatr napsat očr, že mělo dítě kontakt? Nebo si musí vymyslet nějakou rýmu? Na nemocenské (možná i očr) máš taky určitý výpadek příjmu, pro spoustu lidí to může být podstatný problém.