Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:05

Lamicka za to bude dnes hodně jsem trochu čekala, ale vnitřně jsem si tipovala něco mezi 17-20, prostě dorovnání těch nejvyšších čísel z jara. Toto je mazec.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:08

Stejně je to marný. Známá, učitelka na VŠ, shání falešné potvrzení o očkování a šíří, že Prymula se nechal očkovat až teď a to Johnsnem, protože není MMR. Tady pomůže zas jen lochdown. A na ten nebude mít nikdo koule. Tak modlení.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:09

Samara na nule a destivo v Portugalsku nebude, urcite ne v Lisabonu. Maximalne nekde v horach, kde ale hustota populace je nula nula nic. Na pocasi bych to ale uplne nesvadela, proockovanost maji vetsi nez my.

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:10

Kokoska samoseto určitě nezvrtne tak rychle jak by bylo vzhledem k nemocnicím potřeba. Je pravda,že těch hospitalizaci je o něco méně, ale už ten jsem na nejvyšších čísle ever, takže se to brzo vyrovná.

Navíc co tak sledují, že ti lékaři už kamejí tu dílů jako loni ( a vůbec se jim nedivím), takže to ještě bude hodně složité. 

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:11
Reakce na 999:

Lamicka Tak můžeme začít tipovat, jaká opatření přijdou. 

​JA tiše doufám,že přijdou alespoň nějaká. 

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:13

continuity To já taky. A myslím, že pořád nejsme na vrcholu.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:16

continuity z grafu treba Tady to zatim vypada o neco lip, ale ZATIM. Jestli ty narusty dal pojedou exponencialne, tak potes panbuh.

Online viktorka_od splavu
49439 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:51

Lamicka ja prece netvrdim, ze nefunguje, pripominam pouze, ze teorie kolektivni imunity uz byla dosti davno opustena

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 12:57

Vojtech a Svrcinova dnes na 15. hodinu svolavaj mimoradnou tiskovku

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:01

Můj milovanej UZIS vs. realita. prognoza nevydržela ani jediný den. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:20

Ten Babis je fakt ubozak! At jde jde do haje s tim prehazovanim odpovednosti na novou vladu. A ten Vasek ho neni schopnej razantne utnout.

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:25

Emerald na druhou stranu Fialu už tepe i Kalousek. 

Jedná věc je, že toto JE Babišova odpovědnost, ale Fialovci už dávno mohli na vládu tlačit nebo alespoň jasně deklarovat, co by delali. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:32

continuity Tak Kalousek chce byt zase videt, no... Ja mam k tomu, jak se chova pripadna vlada, taky vyhrady, ale tohle je porad odpovednost te vlady soucasne. Uz s nicim podobnym proste nepocitali a podle toho to vypada - naprosta nepripravenost.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:36

continuity A nepromlouva do tech grafu nahodou to, ze ockovani, vc. me, bez nutnosti karanteny a testu uplne neomezene covid roznaseji dal? Treba ne tyden, treba jen dva dny, ale proste ano, a my se tvarime, jako ze ne. To neni zpochybnovani ockovani, to je o tom, ze jsme si od nej slibili neco, co se nemohlo splnit, a ridime se pranim, o kterym uz davno vime, ze neplati. Co to je za magii? Tak zavreme potreti, poctvrty skoly? Nepustime tam neockovany trinactilety? 

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:44

mirajo tak tento fakt by mohl vrchní statistik ve zdravotnictví už dávno v modelech zohlednit. Ty SIER modely nejsou nic vytesaného do kamene a je tam spousta proměnných, s kterými se dá pracovat 

Já si myslím,že mají od začátku úkol to tady uklidňovat, tak uklidňují.

Ale jak řekl klasik: člověk, co se mýlí pořád na větší informační hodnotu než ten, který se mýlí jenom občas. Že dojde minimálně k naplnění jeho nejhoršího scénáře, jsem tady psala už včera ( pravda nečekala jsem to tak brzo).

To byl odhad z hlavy bez tužku a papíru, natož abych to nějak složitěji počítala. Prostě k Duškovi je potřeba si vždy něco připočíst a dostaneme realitu. Platí prakticky od začátku pandemie, já s tím takto pracuji od konce loňského léta. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 14:02
Reakce na nonemy:

barbucha už je vyvrácené, ze epidemii může zastavit kolektivni imunita. Očkovaný a neočkovaný ma zhruba stejnou virovou nálož, jen očkovaný kratsi dobu, včera sem o tom katkas dávala zajímavý článek. Takže houby pomůže, když budou naočkovaní všichni kolem rizikových seniorů, ale ti ne. Proste se s virem postupně setká úplně každý.

​Nejde o to, že se epidemie zastaví. Jde jen o ty následky, to jest fatální průběh a počet mrtvejch. A to prostě pořád platí, že očkovaný mají mírnější průběh, nemusej skončit na ARO (a zabírat postele potřebnějším). Obecně!

Taky nikdo netvrdí že by se senioři neměli očkovat, očkovat by se ale měli všichni. Právě proto, že - aspoň u nás, ale třeba se naši imunologové pletou - se stále traduje že očkovanej tu menší virovou nálož , protože když už covídka chytí, neusídlí se v něm úplně celej bezezbytku díky vakcíně A jestliže se s virem má setkat každej... tak vidim drobnej rozdíl mezi tím, jak se s ním popasuje tělo neočkovanýho, a tím jak ho překoná očkovanej.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 14:37
Reakce na Kokoska:

Je to teda hrozny cislo, ten vcerejsek, ale zas podle grafu je min hospitalizaci a lepsi slozeni podle typu hospitalizace nez na jare. Vidim to tak, ze diky delte se nakazi vic lidi, ale diky ockovani to nema tak drtivy dopad. Doufejme, ze se to nezvrtne, je mi strasne lito vsech zdravotniku, kteri v tom uz zase litaji.

​"Díky deltě" prosím ne:-)

Ale jinak absolutní souhlas.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 14:39

Sweet Potato kvuli delte? Vinou delty? 

Online viktorka_od splavu
49439 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 14:47
Reakce na mirajo:

continuity A nepromlouva do tech grafu nahodou to, ze ockovani, vc. me, bez nutnosti karanteny a testu uplne neomezene covid roznaseji dal? Treba ne tyden, treba jen dva dny, ale proste ano, a my se tvarime, jako ze ne. To neni zpochybnovani ockovani, to je o tom, ze jsme si od nej slibili neco, co se nemohlo splnit, a ridime se pranim, o kterym uz davno vime, ze neplati. Co to je za magii? Tak zavreme potreti, poctvrty skoly? Nepustime tam neockovany trinactilety? 

​magie, presne

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 14:47
Reakce na Emerald:

Ten Babis je fakt ubozak! At jde jde do haje s tim prehazovanim odpovednosti na novou vladu. A ten Vasek ho neni schopnej razantne utnout.

​Babiš je debil. Doufám, že u nás večer nezazvoní.