Koronavirus
viktorka_od splavu Jestli "čím víc viru, tím víc mutací" je dokázaný fakt?
Kokoska neskoncil v nemocnici, protoze si vzal paralen. Takhle tu souvislost nepodavam, to prekrucujes. Skoncil v nemocnici, protoze covid zpusobuje srazeniny a dotycny nebral nic, co by tem srazeninam/trombum predchazelo. Nekdo je vuci tomu odolnejsi, jineho privezou s mrtvici jeste mesic po covidu.
Zuzuli takze nic proti trombum nebral. Dekuji
Sweet Potato ne, "kdyby bylo vic ockovanych, vir by nemutoval" - aspon tak jsem tvuj prispevekk pochopila ja a to tedy nevim jak jsi na to prisla![]()
jak zminuje nonemy, kolektivni imunita uz byla v tomhle pripade zavrhnuta, mozne to neni
Lamicka Tak můžeme začít tipovat, jaká opatření přijdou.
Sweet Potato ne, "kdyby bylo vic ockovanych, vir by nemutoval" - aspon tak jsem tvuj prispevekk pochopila ja a to tedy nevim jak jsi na to prisla
jak zminuje nonemy, kolektivni imunita uz byla v tomhle pripade zavrhnuta, mozne to neni
Mutacím vychází vstříc velké množství lidí bez imunity, tedy třeba těch, kteří nejsou očkovaní. „K mutacím vede právě častá zkušenost viru s receptory u velkého počtu osob bez imunity. Snahou viru je vázat se na receptory rychleji a pevněji. Díky očkování tu šanci buď vůbec nedostane, nebo jen minimálně,“ říká epidemiolog Rastislav Maďar. článek - seznam
viktorka_od splavu a proc to funguje v Portugalsku? (ta vysoka proockovanost=kolektivni imunita)
horse_66 Děkuji.
Je to teda hrozny cislo, ten vcerejsek, ale zas podle grafu je min hospitalizaci a lepsi slozeni podle typu hospitalizace nez na jare. Vidim to tak, ze diky delte se nakazi vic lidi, ale diky ockovani to nema tak drtivy dopad. Doufejme, ze se to nezvrtne, je mi strasne lito vsech zdravotniku, kteri v tom uz zase litaji.
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/110213/martin-kuba-s-covidem-uz-musime-zit-umirani-ale-nezabranime-je-treba-to-lidem-ferove-rict.html
poslouchám právě rozhovor s jihočeským hejtmanem, mluví rozumně, nejenom v tomto případě.
horse_66 diky, no ctu tam ze to asi nema vliv nebo taky jo, vic nic
711990 fakt? no nevim
Dík za odkaz, proklikala jsem se k tomu, že do počtu obyvatel s Českem zcela srovnatelné Portugalsko má k 17.11.2021 1 693 nových případů a 8 nových úmrtí, kdežto Česko ke stejnému datu 22 479 nových případů a 27 nových úmrtí.
horse_66 diky, no ctu tam ze to asi nema vliv nebo taky jo, vic nic
Ano, každý si v tom najde to, co chce najít. Ale důležité je podle mne to, že není třeba útočit na druhé jen proto, že mají jiný názor. ![]()
viktorka_od splavu hezkej odkaz, je to tam krasne videt, ze jsou na tom lip!
viktorka_od splavu vzdyt na to je videt, ze to funguje :)
Pardon, ale v Lisabonu/Portugalsko ve ctvrtek meli 21 stupnu a slunicko tj.nase letni pocasi. Pockejme az budou mit pocasi jako je u nas v chripkove sezone - na nule a destivo.
Samara ale školy fungují a sezóna dovolených taky není, ne? Takže kontaktů ve vnitřních prostorách bude dost. Naše počasí tomu určitě nepřidá, to je jasné, ale nebude to jediný aspekt.
To ano. Ale ve stejný den loni mělo Portugalsko těch případů 4452 oproti dnešním 1693 s dvakrát nakazlivejsi deltou proti alfě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY