Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:21
Reakce na Lamicka:

barbucha kamaradka ted cekala na rozhodnuti o karantene ditete 5 dni, je v domacnosti, muze si to dovolit. Opravdu by si nekdo dobrovolne vzal 5 dni dovolenou, kdyz potrebuje dovolenou pokryt prazdniny? Nemyslim si. Nekdo si muze brat dovolenou jen o celozavodnich volnu. Jiny si planuje dovolene rok predem kvuli smenam.  

Muzu mit HO, muz taky, mame doktorku, ktera s OCR nema problem, ale tady se opravdu zapomina na to, ze ne vsichni pracuji v kancelarich u pocitace a smahem se odsoudi, ze poslou deti do systemu. 

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:23

Lamicka Tomu zaměstnavateli to můžeš poslat zpětně i za těch pět dnů. Jen mu to musíš oznámit, aby neudělil "áčka". Ale jinak to přece řešit nejde.poslat nemocné nebo rizikové dítě do kolektivu? Kdyby bylo skutečně opakovaně /jakkoliv jinak/ nemocné, zůstane taky doma. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:28

barbucha Samozřejmě že by to mělo být v zájmu zaměstnavatele. Ale když ti už dva roky vypadávají každou chvíli ze směn lidi, každý třetí co chvíli na očr, nemá kdo jezdit dělat práci u klientů nebo vynechává podpora systémů z kanceláří. To taky není jednoduchý, ta firma musí vydělávat, aby na tohle všechno měla a ty lidi mohla zaměstnávat dál.

Offline Kora
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:35

Syn má ve třídě  dva pozitivní spolužáky (střední škola). Nic se neděje, hygyiena mlčí, děcka chodí vesele do školy dál. To je tak v pořádku? Je očkovaný, já s tím vlastně žádný problém nemám, jen už se ztrácím v tom, jestli to má nějaká pravidla...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:36

andulka01 Přesně tak.

Plus taky sick day nemá každý (nebo 1-2 dny) a mnoho lidí stále má jen 4 týdny dovolené ze zákona. 

Online AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:38
Reakce na Kora:

Syn má ve třídě  dva pozitivní spolužáky (střední škola). Nic se neděje, hygyiena mlčí, děcka chodí vesele do školy dál. To je tak v pořádku? Je očkovaný, já s tím vlastně žádný problém nemám, jen už se ztrácím v tom, jestli to má nějaká pravidla...

​u nás je to stejné,  v pondělí vyšel nějaký spolužák pozitivní,  pak měl pozitivní i pcr... hygiena řekla,  že kontakt proběhl před víkendem a kárantena není potřeba. chodí dal do školy,  takže tomu dávám tak týden, než skončí v karantene celá třída 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:38

@lamicka andulka01 Navíc si myslím, že se tu pohybujeme v bublině, kterou ekonomický hledisko věci zatím moc nepálí. Já mám ve své bublině minimálně dvě samoživitelky, pro které je karanténa postrach, protože už teď jedna z nich uvažuje o tom, že v jednom pokoji nezvládne topit, protože to prostě nezaplatí. Korona ji jako mladou očkovanou pálí o dost míň a já to chápu. 

Sedět s někým nakažaným u jednoho stolu, vědět to a jít to ventilovat do sauny, je samozřejmě jiná věc. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:41

AprilTwelve Mám stejnou zkušenost, pozitivitu po víkendu některá hygiena nebere jako důvod pro karanténu třídy. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:42

notna ale to ja prece vsechno vim, ale na ty lidi treba tlaci zamestnavatele (a taky se jim nedivim), viz prispevek od andulka01 a oni sami do prace chteji, protoze propad prijmu, pocit zodpovednosti vuci zamestnavateli atd. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:44

mirajo A to ekonomické hledisko bude muset zvažovat čím dál více lidí, i firem, bohužel. 
Ovšem to nic nemění na tom, že ten saunař je kretén nejvyššího řádu.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:45

MPLee Jasně. Navíc je očkovanej. Což ale mám obavu, za chvilku úplně ztratí váhu bohužel.

Kora MPLee Taky nechápu ten rozdíl, když je nakažený spolužák nebo učitel/ka. Když je učitel, jde celá třída, a když spolužák, tak jen sousedi. Přitom ta učitelka je tam třeba jen 45 minut a může stát celou dobu u tabule a děcka jsou tam spolu celou dobu. Ale to už je asi jen takový střípek v celém tom chaosu.

Online Potrefenáhusa
39012 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:49

Po přečtení par posledních stran mám už zas pocit, ze tu všichni chcipnem 

borec v sauně je teda asi zatím nejstrasnejsi 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:01
Reakce na mirajo:

AprilTwelve Mám stejnou zkušenost, pozitivitu po víkendu některá hygiena nebere jako důvod pro karanténu třídy. 

​To mají ředitelé v návodu, co dělat, když je žák covid +. Ale zároveň tam je, že se musí v pondělí všichni otestovat.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:05
Reakce na nonemy:

​jako je to hrozný. Ale mně se vloni po tom prosinci tak ulevilo, všude jsme courali, byli jsme i dost žadaný na návštěvy, takové bezpečné osoby. No naproti tomu nepůjdu, páč karma je svině, ale z určitého úhlu pohledu to chápu;-) 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:07

Mě teď dost trápí, jak kovid rozděluje naší rodinu - a určitě nejen naší. Podle jedné půlky rodiny děsně hazarduju, když posílám dceru do školky a občas fyzicky zajdu do práce, druhá půlka sdílí konspirační teorie typu "vakcína roznáší nakazu". Navzájem se nevídají, ale já chci vídat všechny, ale nechci se s nikým hádat a celé mi to dost mi leze na nervy.

Howgh, díky za možnost vypustit trochu páry. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:07

Všichni tu házíte karantenami, i dobrovolnými, ale řeknu vám, když jsme nedávno měli virozu, opravdu jsme se báli, aby test nebyl +. A pominu strach z covidu. Ale v plné sezoně, kdy jsou tržby dost vysoké ,zavřít a mít 14 dní zavřeno, tak to by bylo sakra nepříjemné. Protože v našem sortimentu je to tak, že se přezouvá o sezonách a později máte prostě smůlu. Když se ochladí, nikdo nebude čekat, až za 14 dní otevřeme a budou si moct nakoupit. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:08

ionicera Tady jde o pozitivitu zjištěnou v pondělí ráno ve škole, nejdřív AG testem a pak potvrzenou PCR. Instrukce pro ředitele je, když je žák pozitivní v pondělí, tak protože předcházel víkend, jde domů jen tenhle žák a pokud je následně i PCR pozitivní, zůstává v karanténě jen on, pokud hygiena nerozhodne jinak. Dřív se testovalo po a čt, pro čtvrtek byly instrukce jiné

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:08

Lamicka Psala jsem k tomu problému, kde vzít ošetřovné na karanténu, když hygiena nekoná. Ekonomocký dopad  je bohužel pro někteér rodiny hrozný, ale původně se nemluvilo o nezůstávání v karanténě kvůli finančním potížím. Nebo jsem to nepostřehla.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:11

ionicera Jako všichni žáci? To jsem nevěděla. Dnes máme online třídní schůzky, snad se dozvíme, jak se ten náš případ vyvíjí.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:13

Prave jsem se jen tak mimochodem dozvedela, ze kolega, se kterym jsme mela v utery tri ctvrte hodiny meeting, lehl s horeckami a vysledek testu bude mit nejdrive zitra

my mame zitra odjet na vikendovou,  dlouho odkladanou, oslavu narozenin s druhou pulkou rodiny (nic velkeho 5 lidi celkem)

vsichni jsme ockovani (i ten ulehnuvsi kolega)

a co ted? volne terminy na testovani jsem v okoli nenasla