Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:12

Lamicka Ředitel karanténu nařídit nemůže, proto náš rodiče poprosil, aby pokud můžou, děti do školy neposílali.

Mám jedbo dítě pozitivní, jako očkovana v karanténě nejsem. Naštěstí jem si mohla vzít očr. Mít děti větší a pracovat někde, kde si nejde vzít HO, tak musím do práce. Logiku v tom už dlouho nehledám.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:12

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:13

Evaeva Pokud mělo dítě kontakt, má jít do karantény a ty dostaneš očr. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:13

Lamicka ja za sebe radsi decko znovu v karantene nez pul roku zavrene skoly

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:15

viktorka_od splavu ne, nemuzu se sama dat do karanteny. Ja to momentalne resim dovolenou a OCR. Zavolala jsem doktorce, ze je dcera v karantene a nemam jeste z hygieny nic. Ted u druhe me hygiena kontaktovala rychle. Ja sama jsem ockovana a nikam nechodim, proste to dodrzuju s nimi.

edit: chapu, ze kazdy nemuze ale dost lidi muze a neudela

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:32

Příspěvek do statistiky, třeba to někomu pomůže v rozhodování. Před chvílí mi dorazil výsledek testu na protilátky od AeskuLab, který jsem si nechala udělat. Za celou dobu si nejsem vědoma, že bych covid prodělala a vlastně mě to ani nezajímalo, zjišťovat to předem a nezajímá. Přesně 8 měsíců od ukončeného očkování mám stále přes 400 AU/ml (reakce na obě dávky se u mě projevily bolavou rukou, zvýšenou únavu do druhého dne a po druhé i chvilkovým motáním hlavy v prvních čtyřech hodinách po aplikaci). Třetí dávku u sebe tudíž prozatím nepovažuji za nutnou, přestože na ni mám už nárok.

A jsem ráda kvůli mojí mamce, kterou dnes na tu třetí vezu, že u mě očkování pořád funguje

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:37
Reakce na Candance:

Lamicka ja za sebe radsi decko znovu v karantene nez pul roku zavrene skoly

​O tom jsem ale nepsala. Ptala jsem se, jak to ma udelat zamestnanec, ktery se musi ridit pravidly a nemuze si vzit HO. Pokud dite nema rozhodnuti o karantene, tak proste do prace dojit musis. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:41

Lamicka ja volam doktorce

edit: coz tez neznamena, ze muze kazdy, ja myslela spis pripady, kdy to jde ale rodic nechce/neudela co se da

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:41

Jak tu nedávno byla debata o neočkovaných debilech, ocividne jsou tito jedinci na obou stranách. Taky už jsem měla cest s informací, jsem pozitivní, ale karanténu nemám. Na můj údiv přišlo vysvětlení, že s hygienou ještě nemluvil, tím pádem mu karanténa nařízená nebyla. A mluvit nebude, protože cizí čísla nebere. Očkovaný.

Lamicka Evaeva A nejde tu hygienu kontaktovat s informaci o rizikovém kontaktu dítěte na základě testu ze školy a požádat o vystavení karantény? 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:56

notna Co vim od okoli, tak se na hygienu neda dovolat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:01

brrr já vím, ale pokud se neozve hygiena, nikdo mu karanténu neudělí.

Online barbucha blogger
36107 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:04
Reakce na Lamicka:

​O tom jsem ale nepsala. Ptala jsem se, jak to ma udelat zamestnanec, ktery se musi ridit pravidly a nemuze si vzit HO. Pokud dite nema rozhodnuti o karantene, tak proste do prace dojit musis. 

​Sick days nebo dovolená?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:05

notna v případě pozitivního testu tě hygiena může kontaktovat i přes SMS, mě přišla pár hodin od testu. Telefonát od hygieny byl až za pár dní. Izolaci ti taky může na základě testu napsat i praktik, on tu izolaci i ukončuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:08

barbucha když si vezmeš párkrát dovolenou na karanténu, nezbyde ti nic na skutečnou dovolenou. Nehledě na to, že na spoustě míst se dovolená musí hlásit několik měsíců dopředu. Stejně tak sickdays, ty máš třeba tři za rok. Jasně, že spousta lidí to může nějak vyřešit, ale spousta taky ne.

Offline MPLee
3050 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:11

moonlight Já to ale nemyslela vůči tobě a synovi. Jestli mel respirátor a o karanténě nebylo rozhodnuto, tak to chápu. Nechápu muže kamarádky, který má pozitivní kolegy, ví to a jde na 4 hodiny do veřejné sauny bez respirátoru. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:14

barbucha kamaradka ted cekala na rozhodnuti o karantene ditete 5 dni, je v domacnosti, muze si to dovolit. Opravdu by si nekdo dobrovolne vzal 5 dni dovolenou, kdyz potrebuje dovolenou pokryt prazdniny? Nemyslim si. Nekdo si muze brat dovolenou jen o celozavodnich volnu. Jiny si planuje dovolene rok predem kvuli smenam.  

Muzu mit HO, muz taky, mame doktorku, ktera s OCR nema problem, ale tady se opravdu zapomina na to, ze ne vsichni pracuji v kancelarich u pocitace a smahem se odsoudi, ze poslou deti do systemu. 

Online barbucha blogger
36107 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:15

Evaeva 

Ale tak nemyslím že by to měli dělat pokaždý a vyčerpat na to celejch pět neděl... jen v akutním případě když prostě nemůžeš hned na tu karanténu dosáhnout. Stejně tak ty sickdays, prostě si je vezmu dokud se na hygienu nedovolám nebo si to jinak nevyřídím. Pokud mi jde především o to zůstat doma...

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:19

Lamicka Přes tel asi ne, ale samotrasovani nebo emailem. Vystaví to pak zpětně. Zaměstnavateli lze poslat zpětně taky, jen mu to oznamis. Ale je to otrava, chápu.

Online barbucha blogger
36107 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:20

Lamicka 

Viz výše... Ještě bych navíc podotkla, že by mělo bejt i v zájmu zaměstnavatele, že mu tam nelezou potenciální přenašeči co mu pak nakazej x dalších lidí

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:21

barbucha Tak v listopadu už té dovolené moc nezbývá. Sick days vybrané zjara, dovolenou většinou musíš plánovat s ostatními, HO často nelze, nemocenská znamená nižší plat. Spousta lidí už prostě nemá jak se izolovat aniž by neměli velký problém v práci. A s tím, jak se skokově zhoršuje ekonomická situace...

Babiš má plný ústa bavorskýho modelu, ale jenom z něj vyzobl kousek, který sám o sobě nefunguje.