Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:14

andulka01 jako klient bych skákala nadšením, kdyby mi přišel domů nebo do firmy udělat práci člověk, který má sedět v karanténě.

Já mám teď s covidem nemocné 2 lidi ( z 8). Třetí se mi z PN zrovna vrátil, ještě není zcela ok. Všichni očkovaný. Ke klientům nelezou, i když tam bude výpadek ve fakturaci a jinou práci za ně musí někdo udělat. A to jsme kancelářské krysy, ani jeden není ve stavu jít hákovat někam k pásu nebo fyzicky. Všichni tři jsou rádi, že odepisou na email.

Já bych řekla, že je v zájmu zaměstnavatele, mít ty lidi co možno nejzdravější a ne že jim tam někdo ten COVID dovleče a lehne půlka fabriky. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:18

Jinak Prokop dost prosazuje,aby se zas platila covidova karanténa jako vyšší procento z příjmů. 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:21

Mohučanka Naši rodinu taky, ale naštěstí ty anti všechno nevídám moc. Spíš mě mrzí kamarádky, v mém věku, hodně jich taky anti. Nedávno jsem s nima byla na výletě a vždycky jsem radši poodešla, když jely to svoje. Jako já bych s jimi i diskutovala, ale oni jsou strašně přesvědčené o své pravdě, to se nedá. Teď už je to v takovém stadiu, že si každý hledá a čte jen to, co mu podpří jeho přesvědčení, na obou stranách. Snad ta nová vláda vymyslí něco, co nás nebude tak rozdělovat. Myslím dost na vině jsou i média, to jsou pořád jen samé výkřiky. Obzvlášť na Seznam jsem dost zanevřela, snažím se to vůbec neotevírat.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:24
Reakce na continuity:

andulka01 jako klient bych skákala nadšením, kdyby mi přišel domů nebo do firmy udělat práci člověk, který má sedět v karanténě.

Já mám teď s covidem nemocné 2 lidi ( z 8). Třetí se mi z PN zrovna vrátil, ještě není zcela ok. Všichni očkovaný. Ke klientům nelezou, i když tam bude výpadek ve fakturaci a jinou práci za ně musí někdo udělat. A to jsme kancelářské krysy, ani jeden není ve stavu jít hákovat někam k pásu nebo fyzicky. Všichni tři jsou rádi, že odepisou na email.

Já bych řekla, že je v zájmu zaměstnavatele, mít ty lidi co možno nejzdravější a ne že jim tam někdo ten COVID dovleče a lehne půlka fabriky. 

podle me je to presne o tom. Nekdo nenastoupi karantenu, protoze je ockovany, nema pocit, ze by mel, a pak se to ukaze pozdeji a ve vetsim rozsahu.

A ukaze se to i v tech skolach. Par rodicu posle decko do skoly a ne tridy ale skoly budou za chvili zavrene. Ja fakt chapu ekonomicke a vselijake duvody, ale potom to muze byt jeste horsi a delsi. Kdyby aspon ti, co muzou to delali.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:26

baltik to bych se teda trochu bála jet, pokud nebudeš vědět výsledek kolegy.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:27

baltik ja osobne jsem takova poctivka, ze bych nejela.

Ja si treba ted fakt myslela, ze dcera nebude pozitivni, byla v kontaktu snad pul hodiny a je. A je to zrovna z te pul hodiny a fakt se priznam, ze pri cekani na vysledek testu jsem mela chut ukoncit ji tu karantenu o den driv, protoze jsem si BYLA JISTA, ze je ok. ALe jak pisu, ja hrozne dodrzuju pravidla, takze jsem ji nepustila ven a pockala na vysledek.

Offline viktorka_od splavu
49437 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:28

Jos ono taky zalezi, s kym se ten clovek blize styka.. osoba ktera me na jare k ockovani presvedcovala ted treti davku odmita, protoze "kdo vi, co to po case v tele udela" :-O

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:30

baltik a samotest si dělal?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:31

wendulka Já si to taky nechala změřit, ndcelých 6 po, ještě si to budu muset nechat přeložit.

Ale důležité je prý to poslední a prý dobrý.

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:31

Jos kamarádka z ARO nemá naočkovaného muze. Tak už mají COVID všichni, snažím se brát to pozitivně:  budeme moct spolu na Silvestra.

Já už se o tom radši s nikým ani nebavím. Muž to taky radši na WhatsAppu naší party přeskakuje. Teď měly mít holky společnou akci, na kterou se chtěla dostavit i jedna očkovaná s nemocným dítětem doma. No já bych to taky odpískala.

Ale u kluků to jede zatím celkem racionálně, největší problém asi všichni mají s tím, že očkování jsou automaticky nesmrtelni. 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:31

Jos To je síla teda. Možná vidí i ty neočkovaný tam? 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:35

continuity Ale já vůbec nerozporuji nutnost karantén a to veškerých pozitivních, očko neočko! Jen, že prostě je strašně jednoduchý, když se vykřikne "tak ať si vemou HO, sick day, whatever dobrovolně", když v mnohých provozech to prostě možné není. Jsem pro cestu očkování, testování všech a hlavně - hygiena musí být rychlá a s jednotným výkladem. Vstřícnost zaměstnavatele je taky na místě, ale někdy ty provozní problémy prostě závažné jsou, no. Vysvětluj klientovi, kterému se porouchal stroj uprostřed fabriky a předvánoční sezony, že servisák nepřijede hned, protože má už páté očr, to je prostě blbé na všechny strany.

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:36

Jinak muž měl mít příští týden dlouho plánovanou akci s kamarády. Někde na horách. kvůli dvěma neockovanym se potkají na odpoledne v Šárce, protože ti dva jaksi nemůžou do hospody a nemají kde spát. Já bych je poslala kam slunce nesvítí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:36

Kora trasuje se jen dva dny zpět, takže když dítě v pondělí ráno vyjde pozitivní, spolužáci do karantény nejdou.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:37

continuity Taky se o tom asi nebudu uz s nikym bavit. Tady v diskuzi ty i jini jste si jiste vsimly, ze mi dost vadila nektera plosna opatreni, ale zrovna tohle proste nechapu no. moonlight jak neockovany? Skoro vsichni na ventilatoru jsou neockovani. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:42

Candance Ale já neřekla, že podporuju chození pozitivních kamkoliv! U nás se ke klientům testují, provozy mají přísně nastavená pravidla pro návštěvy zvenčí a pod. Jen se snažím nastavit i pohled ze strany zaměstnavatele, lidí v provozech a pod. A zopakuji, jsem za testování i očkovaných a jejich případné karantény - to, že je to nastavené blbě, je snad jasné.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:45

Kokoska Candance ja jsem prave taky poctivka a taky nechci byt roznasec :( 

Zkusim jeste pohledat testy dal v okoli

Tabea asi ne, nevim, jak rikam, mam to z doslechu, u nas ve firme se to dost tutla, aby se nahodou neohrozil chod firmy (coz teda, pokud by on byl pozitivni a vsichni, co jsou s nim v kancelari, by sli do karanteny, plus lidi, co se s nim sesli nevim jak dozadu na poradach,  tak to jsou prakticky vsichni THP, co maji neco spolecneho s vyrobou)

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:49

Jos Je, myslela jsem samozřejmě očkovaný. Já už asi taky podléhám konspiračním teoriím  Jakože nám říkají, že jsou tam samý neockovaný, ale není to pravda.

Celý se nám to tu jaksi zvrhlo, myslím v čr.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:52

Mohučanka No já se tomu nedivím, u nás není v cele šire famiglii doockovanej jen sambo, ale ten očkování uznava, jen je predpos.anej z reakce, že si nechce strihnout zase třítýdenní PN nebo respektive, že se doockuje až si to volno bude moct pracovně dovolit. Což chápu trochu, ale aby si to PN nedal dřív a delší! Ale u kamarádky nejsou takhle ve shodě partneři, ona z přesvědčení a to je blbý no....ona není a říká, že nemusí nikam chodit a že na jaře to zase uvolní..  No taky bych to radši nevěděla. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:57

moonlight Co mam z doslechu, tak se zadne prekvapeni opravdu nekona. Jiste se to bude lokalne lisit, a v nekterych nemocnicich se ten podil namicha jinak a bude vic ockovanych treba... Ale pool ockovanych je vetsi a maji i jine duvody hospitalizace, takze tam lezi s covidem samozrejme taky.