Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 14:07

Teď TK.

Opět atg testy ve školách. Jen pro neočkované děti.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 14:08

U nás v práci došlo k absurdní situaci, kdy očkování nosí ve společných prostorách respirátory a neockovani popírači vůbec nikde. Já bych byla ráda, kdyby jim už ředitelka trochu šlápla na prsty, uz mě to začíná s*at. Jsme škola, prosím pěkně. Si možná nakonec zasloužíme zavřít.

Offline Garfie
28632 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 14:26

Kora Moje ségra řediteluje učilišti, očkovaná je tak polovina školy. Měli tam dva pozitivní, ok, třída šla do karantény. Pak vylezlo z dalších dvou kluků, že ztratili čich, jinak jim nic není, chodili do školy asi týden, než je ségra poslala na testy, oba pozitivní. Pak tam mají kluka, který je pozitivní, řekl to spolužákům, ovšem nebere telefon on ani rodiče, nereagují na sms, e-maily, nic. Zřejmě to nikde nenahlásil, hygiena se neozvala. Ségra je na mrtvici, ale moc toho dělat nemůže. :-/

Jinak teda do prekérní situace se dostala naše Japonka, která tady má normální pojištění, ovšem dcera ne, jen komerční. Dcera má kontakt s pozitivním ve škole, je to už pět dní, hygiena se neozvala. Její děcká řekla, že jí nemůže vystavit žádanku, protože jí to pojišťovna v rámci komerčního pojištění neproplatí, na hygienu se nedá dovolat. Japonka si tudíž nemůže vzít OČR, nemluvě o tom, že PCR by musela zaplatit, navíc pochopitelně pro placené testy nejsou termíny. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 14:31
Reakce na Evaeva:

Kora trasuje se jen dva dny zpět, takže když dítě v pondělí ráno vyjde pozitivní, spolužáci do karantény nejdou.

​No jo, ale jeden měl pozitivní test v úterý a ten druhý už je doma nemocný od minulého pátku.

Ne, nebudu už to řešit, nemá to smysl.

Offline Kora
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 14:35

Garfie to je taky mazec 

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 14:57

tv absurdní chování je nějak infekční. Nedávno jsem viděla paní v MHD, bez čehokoliv na obličeji, ruce ale měla v jednorázových rukavicích. Asi jsem na ně nějak významně civela, nebo co, žena se ke mě naklonila a  říká- vždyť ty tyče jsou samý bacil

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 15:02

Sweet Potato 

To je buněčná imunita tohle ne? Tu AeskuLab nedělá. Tady u nás jen SynLaba tam žádanky z endokrinologie nedostávám. Na jiný odběry nechodím. Až nebudu líná zase vstát, zajdu i do toho Synlab a nechám si schválně změřit i tu.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 15:05

wendulka Ano. Ale prý vlastně neexistují tabulky, kolik je dost, hodně, málo. Takže jsem se rozhodla, že je to super výsledek!

Offline dorota
1238 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 15:21

Hm, na Slovensku dnes schválili sprísnenie opatrení. Som zvedavá, či to pomôže, lebo vo viacerých nemocniciach je situácia blbá a už nemajú voľné umelé pľúcne ventilácie, resp. nie je personál, ktorý by ich obsluhoval.

Na pracoviskách sa v červených, bordových a čiernych okresoch- čo sú všetky okresy na Slovensku, zavedie režim OTP, čo znamená, že do práce budú púšťaní len zaočkovaní, otestovaní, alebo ľudia, ktorí za uplynulých 180 dní prekonali covid.

Testovanie budú zabezpečovať zamestnávatelia, a to dvakrát do týždňa. Ak zamestnanec nie je zaočkovaný, prekonaný a odmietne sa otestovať, nebude pustený na pracovisko a bude bez náhrady mzdy.

V mnohých obchodoch, už nezaočkovaným a neprekonaným nepomôžu ani testy. Od budúceho týždňa sa nedostanú do nákupných centier ani do obchodov, ktoré nie sú nevyhnutné. Nakúpiť si tak budú môcť len v potravinách, drogériách, či lekárňach.

Výrazne sa okresáva počet ľudí v červených, bordových a čiernych okresoch, ktorí môžu byť na hromadných a športových podujatiach či na bohoslužbách. Tieto obmedzenia sa dotýkajú aj zaočkovaných a prekonaných.

Uvedené opatrenia majú vraj platiť tri týždne.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 15:24

Jos Já to sleduju a rozumím situaci.  Ale bohužel tohle vysvětlování čísel ty anti asi nepřesvědčí. U těch zdravotníků je to nepochopitelný...

Online Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 15:27

Karja jedna mamička z vedľajšieho domu, čo má deti staré ako ja a stretávame sa na ihriskách mi na očkovanie okrem iného povedala, že ona ho nepotrebuje, aj tak nikam nechodí. No a teraz, keď sa zavreli všetky krúžky, tak z nej vyliezlo, že jej dcéra na tanečnú stále chodí. Keby sa neponáhľala a ja sa stihla spamätať, tak som už asi na polícii za ublíženie na zdravi! Tak my poctivci čo sme sa naockovali, aby zas nebolo všetko zavreté (samozrejme nielen kvôli tomu) máme deti zavreté doma a ona popieracka si tajne vodí deti na tanečnú! Ja som chytila taký záchvat hnevu, že som mala chuť ten krúžok udať

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 15:56

Mrakoplas jedna maminka si dneska na dětském cvičení stěžovala, jak ji štve, že omezují její dítě jen proto, "že ona si chce o svém těle rozhodovat sama" - nemůže chodit s tím dítětem na plavání, když není očkovaná... Hmm, až nám zavřou kroužky plošně, tak budu taky naštvaná, nemluvě o tom, že na tom cvičení neměla taky co dělat, ale říkala to cvičitelce ne mně, tak jsem se ani neozvala. A chodí nás tam doslova pár.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:04

Dneska v Lidlu všichni zákazníci v dohledu v respirátorech, pokladní s obyčejnou rouškou pod nosem...

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:16

Dnešní změny... Jako ani očkovaným se nebudou proplácet AG testy? Když jezdím za seniorem, byť jen domů, ne do zařízení, občas bych si test docela udělala, 2x za měsíc PCR je málo, navíc trvá o hodně dýl výsledek. V návaznosti na to nerozumím dalšímu odstavci, kde se AG test  připouští, ovšem v další větě už nefiguruje. 

Proplácení testů

Zdravotní pojišťovny nebudou lidem dál proplácet antigenní testy. Očkovaní mají možnost nechat se otestovat PCR testem dvakrát za měsíc. Děti od 12 let, lidé se započatým očkováním a lidé s kontraindikací budou mít hrazeno 5 PCR testů měsíčně.

Návštěvy v nemocnicích a domovech seniorů

Návštěvy ve zdravotnických a sociálních zařízeních se mohou nově prokázat PCR testem nebo profesionálně udělanými antigenními testy. V těchto případech se ruší možnost samotestu. „Na návštěvu bude moci jít pouze osoba, která nevykazuje klinické příznaky onemocnění covid-19, byla kompletně naočkovaná, nebo prodělala nemoc, nebo má nejdéle 72 hodin platný negativní výsledek PCR testu,“ píše se v tiskové zprávy vlády.

Zdroj

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:19

Kokoska taky jsem videla lidi s obycejnou rouskou nebo i s latkovou. Ona se pravidla nejak zmenila? Porad ziju v domneni, ze FF2 rspirator je jedina povolena ochrana.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:23

Ginger no právě. Navíc zrovna pokladní, která dejchá všem na všechno, sahá si na obličej a pak na zboží. V naší Bille by mě to nepřekvapilo, tam je jedna taková "tetina", které se snažím vyhnout, o Lidlu jsem myslela, že na to dbají. 

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:33

Kokoska hmm, u nás dneska v Lidlu snad všechen personál roušku pod nosem, nejen pokladní i doplňovači zboží...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:37

Ginger Je povolená nano rouška, celou dobu. My ji v práci taky používáme. Myslím, že od normální to nepoznáš, na některé je nápis nano, ale na některých nic. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:43

Kokoska takže podtrženo sečteno, ty nové pravidla COVID ještě rozjedou, akorát to chvíli nebude tak vidět. 

Když všichni experti jako jeden hlas říkají, ať se víc testuje, uděláme co? Omezíme testování.

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 16:51

continuity Netestujeme, nerostou nám čísla. To bude ono.