Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:37

Lehlo mi druhé dítě, opět bolest břicha a zvracení. Dalo se to čekat, tady řádí nějaká nakažlivá varianta, ve škole jsou v každé třídě už tři, čtyři děti pozitivní a to jde většina na testy až zítra.

Ale já z toho zešílím, dám si další týden v karanténě a tentokrát to už budu muset kloubit s prací, protože termíny nečekají. A ta pitomá karanténa mi slušně leze na mozek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:39

brrr aj, to mě mrzí! No, aspoň to budete mít jedním vrzem za sebou. Náš nejmladší je naopak překvapivě negativní, moc jsem tomu nevěřila.

Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:40

Kokoska ja zurim na dalku, Fakt ze jo. Protoze jak jsem ted psala, je videt ze to funguje. 
Hospitalizovanych pozitovnich je Tady male procento, jeste to asi stoji za zminku. Plus to jsou vetsinou starsi lide S dalsimi komplikacemi mimo Covid. Hospitalizace bez ockovani naopak mladsi rocniky nejvic. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:54

Evaeva Tak on byl původně taky negativní, to až teď po šesti dnech s pozitivním. Na to si dej bacha u mladšího. Nevím, jestli s  ním půjdete po sedmi dnech na testy nebo budev jen v karanténě 14 dnů, ale může to chytit ještě ten první týden a karanténa se pěkně prodlouží.

Offline Paris
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:57

Do statistiky - hygiena...

Jak jsem tu psala, tak škola se spojila s hygienou a výsledek byl, že hygiena určila test na pondělí nebo úterý. Pokud bude negativní, karanténa končí v úterý. Včera večer (středa) telefon z hygieny. Paní se hrozně divila, že máme po testu. Že měla jít dcera na test tu středu a karanténa jí měla také končit středou. 

Já nevím... snad by mohli sjednotit pravidla a mít pořádně zaškolené lidi. Do 7 snad umí počítat každý. 

To samé jsme měli, když jsem byla pozitivní já. Všem 3 ostatním z mé rodiny dala hygiena každému jiný termín. V kontaktu se mnou byli všichni stejně. Jen jim pokaždé volal někdo jiný.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:01

brrr v Belgii začíná karanténa všem v rodině stejně,  ale ten negativním konci až 10 dní od konce karantény posledního. Prostě se bere, že se můžeš nakazit i poslední den příznaků. Od dcery spolužák měl nemocné obě sestry, do školy šel jako poslední dneska. Byl v karanténě od 27/10, kdy měla pozitivní test jedna sestra. Karanténa pro  všechny do 5/11. 2/11 měla pozitivní test ta druhá. Takže tak. Jezdil kolem nás na kole celou dobu, takže on to očividně nechytil. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:06

brrr ajaj, at je jim brzy lepe! To vsichni s covidem zvraci? Jakoze je to priznak? 

Offline Garfie
28630 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:09

brrr :-( lituju tě, ach jo. 

Mně dnes říkal totálně vytočený kamarád, že se mu vrátilo dítě ze školy s tím, že jim nějaký učitel promlouval do duše-podle něj všichni očkovaní do pěti let zemřou, do té doby budou trpět autismem a dalšími psychickými pruchami. Dítě je naočkované, s ním i jeho rodiče a prarodiče-teď je syn úplně vyřízený a doma brečí, protože pan učitel je pochopitelně autorita. 

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:15

Garfie to už je snad na žalobu

Online MPLee
3046 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:16

0zero7 u nás ty certifikáty nikdo nekontroluje. Stačí že más nějaky qr kód, nebo zelené pole v Tečce. Ti lidi které znám mají jen printscreen tečky někoho jiného. Stejně tak podváděli s testama, že si prostě jednou došli na test, udělali print zelené Tečky a ukazovali to dalších x měsíců. Případně přepisovali data i jména na certifikátu v instagram stories  

Nechápu, proč se to u nás neskenuje. V létě v Itálii to fungovalo bez nejmenšího zdržování a problému. Ale u nás to nejde a kupodivu ty opatření pak nefungují. Na plavání pro mimina dneska také maminky v šatně řešily, jak si teda do příštího týdne zajistí certifikát, ať můžou chodit dál. Ne že by přemýšlely zda se teda nenechat očkovat

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:20

Garfie Proboha, to snad není možné.Že se fakt najdou takoví pitomci. 

MaeGandal Můj syn při covidu denně běhal 5-10 km (na páse) a cvičil. Nevěřili jsme, že je pozitivní. Jestli jsi to teda myslela tak, že jezdil na kole, tak byl zdravej.

Online MPLee
3046 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:20

Garfie  To snad neni možné. 

U maminky ve školce chtěla její kolegyně volat sociálku na jednu maminku. Že vždy při předání dítěte strašně smrdí vodkou a že není schopná ani srozumitelně mluvit. Tak se na to máma zaměřila a ukázalo se, že "alkoholička" jen jako jediná při vstupu do školky používá dezinfekci na ruce a je cizinka  Opravdu je to teď všude kolem velký bizár 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:23

Garfie tak to je strašný, to bych teda jen tak nenechala.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:23

MPLee

Mně tohle sere děsně, to vyjebávání systému. Si myslí, jak nejsou bojovníci za svobodu a zákonnost. Tohle ochcávání se ale krutě vymstí bohužel daleko hůř jejich okolí, než jim samotným. Plus pořád to točení se na tom, co je a co není legální, ti lidi nejsou schopni vůbec nahlédnout, že tohle je celosvětově úplně výjimečná, závažná situace, se kterou nikdo nemá zkušenosti, a je na místě nějaká bazální lidská a občanská zodpovědnost, že nejde o omezování nějakých základních práv a svobod, ale prostě jen zbytného blahobytu. Což je nutné právě k tomu, aby nedošlo k horším projevům, čehož případem může být třeba triáž. 

Offline Makara
3668 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:25

MPLee s "alkoholickou" dnes vyhravas.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:26

MPLee tak na tom plavani si pripadam jako exot dlouhodobe, nikdo krome me a toho panacka na ceduli na dverich tam respirator nikdy nema:)) jako chapu, ze v bazenu a ve sprchach to neni k nicemu, a pak uz to clovek asi nevytrhne, kdyz si to nasadi v detskem koutku, ale lidi tam dost vysedavaj, tak si rikam, co by to komu udelalo. 

Edit a tomu s tou vodkou se - ac nerada- musim smat

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:27

Renusatko teda, o bezpriznakovych vím, ale ještě podávat takové výkony! 

Jako já chápu, že možná byl pozitivní, ale bezpriznakovy. Akorát když člověk vidí toho prvňáčka, tak je mu líto jeho i rodičů. Jenže prostě mezi děti nemohl   

Offline olte
764 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:30
Reakce na Garfie:

brrr :-( lituju tě, ach jo. 

Mně dnes říkal totálně vytočený kamarád, že se mu vrátilo dítě ze školy s tím, že jim nějaký učitel promlouval do duše-podle něj všichni očkovaní do pěti let zemřou, do té doby budou trpět autismem a dalšími psychickými pruchami. Dítě je naočkované, s ním i jeho rodiče a prarodiče-teď je syn úplně vyřízený a doma brečí, protože pan učitel je pochopitelně autorita. 

​no ale to už je teda na trestní oznámení

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:31

MPLee Kolegyně , 25 let, plánovala ještě v září, jak se bude vždycky ve fitku prokazovat plivacím testem z práce, který naplivala někdy v červnu Dnes byla trochu přešlá mrazem, bo šéf, speciálně jí, byl vlídně poreferovat, jak jeho kámoš z mládí, štíhlý sportovec 57 let, umřel na Covid. Když jsem ji tak lehce naťukla, tak hlavním důvodem, proč se prý neočkuje, je to, že nechce podlehnout nátlaku. Další instantní rebelka.