Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 18:35

barbucha pozri, ja si nemôžem vziať ani homeoffice, ani dovolenku, ani náhradné voľno, denne som v kontakte s xy ľuďmi, z toho môže byť hocikto pozitívny, sú bez rúšok/respiratorov, a do karantény ma môže poslať len hygiena alebo minister školstva a obaja tvrdia, že situácia je pod kontrolou a všetko slape ako má.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 18:49

letfenixa 

Školství, jak tak koukám, je kapitola sama pro sebe

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 18:54

barbucha Tak "nevyděláváme jako dřív" je něco jiného než, to, o čem myslím mluvila andulka01 , tj. zůstávám zodpovědně doma, ale nemám na to papír ani od hygieny, ani od doktora, což je buď a)dovolená (pokud ještě dotyčný má), nebo b) náhradní volno (tj. za každej den strávenej doma dostanu  0 Kč, a ještě si platím zdravotko), nebo v nejhororovějším, ale stále možném  případě c) neomluvená absence (pokud zaměstnavatel neposkytne náhradní volno, do čehož ho zákon v tomto případě netlačí). Ono si to pak průměrně vydělávající jedinec, živící rodinu,  jinak schopný mírné časově neomezené oběti, nebo větší jednorázové oběti ve prospěch společnosti celkem dost rozmyslí, zvlášť s vidinou, že by se toto několikrát do roka opakovalo, a konec v nedohlednu. 

Ne každej má spřátelenýho doktůrka ve špitále,kterej mu papír ochotně napíše,  ne každej má šéfa frajera, kterej by toto řešil náhradním volnem v kombinaci s mimořádnýma odměnama. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 19:20

Mrakoplas Ja tě chápu, ale snažím se tohle hrozně moc nevnimat, protože mi připadá, že to hrozně rozdmýchává tu nenávist mezi lidmi. Už se začínají dělat tábory i mezi náma ,,normálníma,, nejen mezi nejakyma militantními skupinama, prostě není to dobrý. Když tu nezhebneme na koronac, tak na tuhle nevraživost. Takže nevidím, neslyším! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 19:26

Karja ja sa týmto debatám snažím vyhýbať, ale henta je taká urozpravana, furt mele len ťa na druhej strane ulice vidí, nedá sa tomu moc vyhnúť. A ja som bola zrovna vtedy dosť nešťastná, že sa synovi zrušilo plávanie (som to tu aj písala) a ona mi do toho zrovna vliezla s hentym! No, ja som ten samonasieraci typ :/

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 19:32
Reakce na Anema:

Mrakoplas jedna maminka si dneska na dětském cvičení stěžovala, jak ji štve, že omezují její dítě jen proto, "že ona si chce o svém těle rozhodovat sama" - nemůže chodit s tím dítětem na plavání, když není očkovaná... Hmm, až nám zavřou kroužky plošně, tak budu taky naštvaná, nemluvě o tom, že na tom cvičení neměla taky co dělat, ale říkala to cvičitelce ne mně, tak jsem se ani neozvala. A chodí nás tam doslova pár.

​A která to byla? My byli minulý týden po třech týdnech, právě než jsme byli oba zdraví, a ten poslední týden jsme pak fakt nechodili nikam mezi lidi, i když covid jsme neměli, "jen" nějakou urputnější virózu. A přesně mne napadlo, jak to dopadne s dětským cvičením. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 19:52

Mrakoplas Ale mě to samozřejmě taky naštve a spíš mě naštve to, že mě to naštvalo;-). Ta moje jedna neockovana kamarádka se podle mě taky neuskromni, ona je s těma dětma hodně společenská, podle mě si sežene nějaký ty papíry nebo si neumím představit, že nepůjde do hernicky a bude doma. No jak píšu, štve mě, že o tom vůbec přemýšlím. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 19:53

Výsledky dnešního PCR mi přišly po 10,5 hodinách. Negativní, byla to jen školková, ne covidová "rýmička".

Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:12
Reakce na MPLee:

711990 Já ty lidi fakt nechápu. Ale i známí, které jsem považovala za inteligentí tak teď volají po "volných zónách, kde je život jako dřív", falšují certifikáty, celá rodina se prokazuje printscreenem certifikátu babičky a podobně. A hrozně se diví, že my rušíme společné akce, když jsme ty naočkovaný ovce. Že máme mimino, které bych ráda nákazy ušetřila, to nechápou, protože dětem to přece nic nedělá...

​Prosimte, to jde ukazovat certifikat nekoho jinyho? Ptam Se mozna uplne mimo, ale zas tak detailne to nesleduji, ted me trochu probraly ty cisla teda. 
Tady oskenuji kod a Musis ukazat doklad se jmenem na overeni. Pokud nekdo nema telefon kod muze mit vytisteny. No problem. Takze to zfalsovat nejde. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:12
Reakce na Sweet Potato:

Ještě k Portugalsku: 10 milionová země měla včera 1 693 nových případů, 9 mrtvých a číslo R na 1,16. A přestože je nejproočkovanější zemí EU, premiér kvůli zhoršení bije na poplach a chystá zpřísnění některých opatření (roušky ve veř. prostorách, HO)

Přestože má těsně před volbami.

​Fajn, že někomu stačí poučit se z chyb jen jednou, aby pochopil význam včasné prevence, kterou se nebojí a umí vysvětlit.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:13

0zero7 Tady po tobě nikdo nechce doklad totožnosti. Takže bys mohla mít klidně v mobilu certifikát svojí mamky. Na tu dálku vidí max. zelený bod a víc moc nikdo neřeší. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:17

Renusatko Tak ono to vlastně i jde do toho jednoho telefonu nahrát víc certifikátu nebo ne? Tak to je pak viď jak nic;-(

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:21

Karja Jde. Muž dnes na obědě omylem nastrčí certifikát mladší dcery, a i když slečna měla čtečku, vůbec na to nekoukala. Dokonce nám pak řekla, že mají v podstatě nařízeno to nečíst, nezkoumat a nerozklikávat.

Offline Kora
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:22

0zero7 já mám zkušenost takovou, že certifikat nikdo moc nestuduje. Myslím,  že kdybych místo Tečky měla fotku displeje s certifikátem někoho jiného,  nikdo na to nepřijde.  V restauraci už se mi párkrát stalo,  že když jsme na požádání chtěli předložit certifikat,  obsluze stačilo, že vytahujeme telefony.  Totožnost nikdo neoveruje.  Takže asi tak.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:24

0zero7 no prave, dokud se k tomu nemusi ukazat obcanka, je to o nicem. A hlas lidu rika, ze obcanku ukazovat nebude nikomu, leda policii, ze nikdo nema pravo to chtit. Pritom kdyz si jdou koupit alkohol, pokladni nebo vycepni obcanku chtit muze, aby neprodali alkohol mladistvemu. Logiku v tom nehledej.

Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:28

Renusatko aha! Tak to je prekerka ptz k cemu to Pak je. Dik. To jsem nevedela. 

Kora  to je hrozny teda

Kokoska no nehledam uz. Je to vis kde... 

Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:31
Reakce na Fiction:

Píšeš "okolo mě", ale dle svého okolí nelze posuzovat celou situaci. ​V mojí bublině (rodina, přátelé) jsou všichni očkovaní. Bohužel moje pracovní (ARO pacienti)  bublina jsou teď pouze neočkovaní, vlastně jeden starý polymorbidní pacient má očkování Janssen už s dlouhým odstupem od dávky a covid je spíš přidružená záležitost, jeho primární problém, který si vynutil umělou plicní ventilaci, je jiný.

Magořina pomine, až se proočkujeme a covid nás nepřečíslí, jako tomu je teď. Covid není každá jiná nemoc, je to virová infekce s vysokou nakažlivostí, nepomůže, když budou praktici lépe "léčit". Mne covid opravdu hodně ničí, totálně ovlivňuje moji práci,  jeho popírači mohou za to, že se nemocnice mění na covidária a zmenšuje se prostor/lidi na léčbu jiných nemocí. Za chvíli zas budeme muset redukovat plánované operace... to je ale bohužel výsledek antivaxerské politiky.

​dohnala jsem ted vlakno, pises to presne! 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:31
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:36

0zero7 me to neskutecne se*e. Tady se udela jako ze ucinne opatreni, ovsem kontrola, ktera k nemu patri, se nekona. Pokud se teda to opatreni rovnou nevyhlasi za nezakonne ci diskriminacni, jako to dnesni "test pro vstup nestaci". Ze prej je to šikanovani neockovanych. Tak sakra, o to snad slo, omezit neockovane, ne?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zakaz-vstupu-pro-neockovane-zamiri-k-soudu-pravnik-uz-chysta-zalobu-180876#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=0MRr19wb7iP-202111181931&dop_id=180876&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 20:36

Jeste pro ilustraci, BC Ma ted 90,7% proockovani prvni davkou a 86,9% proockovani druhou davkou. Data jsou obyvatele +12 let. 
posledni 4 dny je narust novych pripadu pod 400 denne (tuk, tuk). 
Karantena se vztahuje I na ockovane, vax card fici od zari, negativni test nebyl nikdy alternativou, od zacatku zavedeni kodu. Neockovani muzou essential services a do obchodu, tam omezeni neni na druh. Jinak maji smulu. V pondeli jsem byla na koncerte Po dlouhy dobe a bylo to super. 

Myslim, ze je Jasne videt proc a jak ockovani funguje. Samozrejme ve spojitosti s dalsimi opatrenimi, ktera davaji smysl.