Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:00
Reakce na Sweet Potato:

wendulka Ano. Ale prý vlastně neexistují tabulky, kolik je dost, hodně, málo. Takže jsem se rozhodla, že je to super výsledek!

​Jj, neexistují. Ale co jsem byla poučena, tak buněčná imunita ti zaručuje příště lepší průběh, že už ti tělo vyrobí ty protilátky samo, až bude potřeba a podle toho výsledku ji máš velmi slušnou.

To já zatím se stoprocentní jistotou vlastně nemůžu říct, jestli těch mých přes 400 je výsledkem jen očkování anebo moje imunitní paměť vyprodukovala už něco sama.

Ale momentálně mě to netrápí, jelikož jsem už na jaře byla doktory v centru poučena, že od určité neznámé hranice bych to snad aktuálně dostat neměla, tudíž jsem se stejně jako ty rozhodla, že je to super výsledek.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:01

Kokoska Tak to je úplně na hlavu . No TVL, takže jsem očkovaná, fakt se snažím být zodpovědná, měla jsem naplánované AG testy a toto? Dnes jdu na PCR abych mohla na sraz skupiny s kterou se nevídám běžně, na úterý jsem kvůli tomu měla naplánovaný AG před prací. Tak teď už fakt nevím...

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:05

Renusatko na nano rousky jsem zapomnela, diky za osvetleni. Tak budu optimista a budu dougat ze ty modre rousky a ty evidentne doma usite rousky jsou nano nebo maji vlozenou nejakou nano vlozku. No nedelam si moc iluze.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:11

Ještě k Portugalsku: 10 milionová země měla včera 1 693 nových případů, 9 mrtvých a číslo R na 1,16. A přestože je nejproočkovanější zemí EU, premiér kvůli zhoršení bije na poplach a chystá zpřísnění některých opatření (roušky ve veř. prostorách, HO)

Přestože má těsně před volbami.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:12

Sweet Potato boji se toho generala, co Portugalsku zajistil vysokou proockovanost

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:14

Neočkovaní lidé se budou muset v práci testovat. Vláda umožní i samotesty - v tom případě budou nutné dvakrát týdně. Zaměstnavateli je bude stát hradit. Vláda ale zřejmě zavedetestování i pro očkované starší 60 let.

Zdravotní pojišťovny nebudou lidem dál proplácet antigenní testy. Nárok bude pouze na dva hrazené PCR testy za měsíc, rozočkovaní a děti až pět měsíčně.

Hauz nerozumím ničemu. Bude se to teda hradit nebo ne? A jaké testy jiné nez samotesty teda budou možné? Vyšlo to už někde? 

Samé otázky

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:20
Reakce na andulka01:

continuity Ale já vůbec nerozporuji nutnost karantén a to veškerých pozitivních, očko neočko! Jen, že prostě je strašně jednoduchý, když se vykřikne "tak ať si vemou HO, sick day, whatever dobrovolně", když v mnohých provozech to prostě možné není. Jsem pro cestu očkování, testování všech a hlavně - hygiena musí být rychlá a s jednotným výkladem. Vstřícnost zaměstnavatele je taky na místě, ale někdy ty provozní problémy prostě závažné jsou, no. Vysvětluj klientovi, kterému se porouchal stroj uprostřed fabriky a předvánoční sezony, že servisák nepřijede hned, protože má už páté očr, to je prostě blbé na všechny strany.

​Ale prosimtě... je to možný ve všech provozech. Tak holt ten stroj nebude fungovat, servisák radši hezky vyleží covídka... zboří se snad svět?

U nás taky nikdo nemůže na HO, pochopitelně. A samozřejmě ideální stav je, když všichni můžou do práce. Ale pokud někdo čapne mor a poleze s tím na šichtu mezi dalších x lidí, tak konečnej důsledek nebude výpadek jednoho, ale možná všech pracovníků... tak co je lepší?

Má snad lízt do práce doktor s covidem? Prostě se ta ambulance zavře. Nebo nebude operovat. Nebo laborka pojede pomalejc. A máš to stejný jako kdekoliv ve fabrice, protože špitál je placenej podle výkonů a pokud se ty omezej (=nesplní se plán), pojišťovna prostě proplatí jen uskutečněný výkony (a ještě napaří špitálu pokutu za nedodržení) a logicky tak každej dostane menší výplatu (menší proto, že nezbyde na odměny, významnou to část platu). Jak je snaha aby každej pokud možno zůstal při podezření nebo pozitivním testu doma, plán se prostě neplní a jsme ve skluzu, a pociťujem to už teď. No ale nedá se nic dělat... peníze nejsou všechno. Tak, jako ten servisák nemá co lozit po klientech když by měl mít karanténu, tak ani zdravotník nebude přece ohrožovat ostatní. To je všude stejný. Nebo mělo by!

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:21
Reakce na continuity:

Kokoska takže podtrženo sečteno, ty nové pravidla COVID ještě rozjedou, akorát to chvíli nebude tak vidět. 

Když všichni experti jako jeden hlas říkají, ať se víc testuje, uděláme co? Omezíme testování.

​No přesně. Další a další opatření čím dál tím víc na hlavu.

A to chystané testování v práci, tvl Kocourkov hadr.

Já už fakt nevím, o co Burešovi jde. Aby Fialovi s nástupem do úřadu nezbylo nic jiného než vyhlásit nouzový stav a fakt zase ten lockdown nebo co je to za prazvláštní kalkulaci?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:24

continuity Asi ty jako jedinec si je zaplatíš, ale hromadné testování zaměstnavatel ne.

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:25

wendulka no on se dědek na hradě vzpříčí a dopadne to tak, že Babiš bude premiérovat minimálně do ledna. Navíc věru nevím,jestli je ta nová vláda v tomto nějaká výhra. Dnes válka sice mluvil rozumně. Teda kdyby byl začátek září...

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:26

U nás musí o karanténe rozhodnúť hygiena, tá pošle zápisnicu a na základe zápisnice ide trieda do karantény. Keďže keď ide žiak na test, pýtajú sa ho, kedy mal prvé príznaky a rátajú dva dni späť od prvých príznakov, že bol infekčný, tak niekedy idú do karantény na dva dni z desiatich, kým tú zápisnicu donesie poštový holub. Zaočkovani a žiaci do 180 dní od pozitívneho PCR testu do školy chodiť môžu. V pondelok sa vrátila jedna trieda z karantény, v utorok a stredu sme boli doma, včera jednému žiakovi matka spravila samotest, vyšiel pozitívny, ale hygiena vyžaduje antigen alebo PCR, ktorý matka odmieta, tak trieda do karantény nejde. Po vyučovaní však prišla info, že teda pôjde na oficiálny test a tým pádom trieda do karantény.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:32

barbucha Prosím, nevkladej mi do úst tvrzení, že pošlu kohokoli s covidem do práce. To za A.

Za B, vymezujíi se hlavně proti nonsensu kdy hygiena očkovanému pozitivnímu odmítne vystavit karanténu, tedy papír, který to řeší v zaměstnání. Případně kdy hygiena ockovane netrasuje apod. Protože, a tím se cyklime na začátek, ne všichni mají dovolenou/sick/prachy na to aby bez papírů seděli doma. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:37

Teď mi došlo, že to neuznávání testů zase první pocítí poctiví živnostníci (kadeřnice apod)

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:38

letfenixa prečo mu robila ten samotesty, keď odmieta testovanie? 

Ja furt hovorím: pýtaj sa len v pripade, keď vieš, čo budeš robiť v prípade negatívnej odpovede. ( A robiť si test je vlastne otázka). 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:45

andulka01 

Ale tak sama píšeš, že není možný neposlat servisáka ke klientovi... že to v některým provozu nejde.

Samozřejmě že by to měla obhospodařovat hygiena, ale když ta na to kašle/nestíhá, tak přece má mít každej dost svýho rozumu aby se zachoval nějak normálně. Jako když se budou lidi do aleluja vymlouvat na nefunkční hygienu/nedostatek dovolený/nemožnost vynechat šichtu... tak se z toho nikdy nevyhrabeme! 

Taky nemam radost že nevyděláváme jako dřív, to bych byla blázen... ale jsme v tom všichni bych řekla.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:45

continuity lenže ty chces na všetko logické odpovede, ale mnohí nepremyslaju ďalej ako bod A

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:52

Výsledek schvalování Comirnaty na EMA by měl být koncem příštího týdne!

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:53

letfenixa tak ja rozumim, že lidi se často chovají iracionálně, ale někdo to teda dost přesahuje moje chápání. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 17:54
Reakce na continuity:

wendulka no on se dědek na hradě vzpříčí a dopadne to tak, že Babiš bude premiérovat minimálně do ledna.

Navíc věru nevím,jestli je ta nová vláda v tomto nějaká výhra. Dnes válka sice mluvil rozumně. Teda kdyby byl začátek září...

​Tak ona ta samotná situace není výhra už teď.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 18:13

U nas v praci totalne odrovnana pani, ryma, kasel, skelne oci, takze asi teplota a povazovala za naprosto normalni prijit do prace, na testy ji nebylo mozne dostat, branila se tim, ze ona ma v hlave, ze covid nedostane, tak se testovat nebude. Neni socialni pripad, ale neschopenku si nevezme, asi proto, ze by ji doktorka poslala na test. Jeji nadrizeny ani HR manazer a generalni nebyli v praci, nechtela si nechat premerit teplotu a nebylo mozne ji dostat z prace. Pracuje v kancelari  kde se mohla klidne domluvit na praci z domu.