Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 21:57

brrr nevím, no. Hygiena mě říkala, ať na test na konci určitě nechodíme, že by mohl být pozitivní, ale nic to nevypovídá o infekčnosti. Chápu tvoje dilema, taky jsme uvažovali, že malého necháme doma rovnou těch 14 dní. Zvítězilo to, že kdyby byl pozitivní, vyhne se případným dalším karanténám.

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:06

dzizisketa vystihla jsi to naprosto přesně...

Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:10

brrr Evaeva ja vas ctu a to je Fakt debilni ten bordel co v tom panuje. Uffff. Karantena kazda jinak. Jak to Ma pak clovek S detma asi udelat? Preju at to probehne co nejvic ok. 
sef S manzelem pozitovni. Dite negativni. Karantenu meli vsichni. Ockovani jsou dospeli Astrou, jeden mel slabsi rymu a druhymu bylo chvili blbe. Hygiena rekla 10 dni vsichni plus ten priznakovy v samostatnem pokoji a zesilena hyg opatreni. 
ve Vic a okolo ted 48 aktivnich pripadu, Fakt Uz nevim Jak Jinak ilustrovat pro anti vaxery (nemyslim primo tady, obecne), ze tohle je zatim asi jedina cesta. 

Online notna
9533 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:14

Teď na ČT Vojtěch se prsí, jak testujeme víc, jak Německo a nemáme si myslet, že testování nas spasí

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:15
Reakce na brrr:

Nevíte někdo, jestli má člověk na konci karantény, tj. po 14 dnech, pozitivní test? Asi jo, ne?

​Pokud je PCR test pozitivní, nastupuje C+ člověk na 14 dní do izolace ( karanténa se tomu říká, když má člověk rizikový kontakt s člověkem pozitivně testovaným ). Pokud je člověk 3 poslední dny izolace bez příznaků, tak se izolace po 14 dnech ukončuje. Pokud jsou nějaké příznaky, tak se znovu udělá PCR test a podle jeho výsledku se izolace buď ukončí nebo pokračuje dál. A karanténu lze ukončit už za sedm dnů negativním PCR testem nebo za 14 dní bez testu.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:19
Reakce na dzizisketa:

MPLee

Mně tohle sere děsně, to vyjebávání systému. Si myslí, jak nejsou bojovníci za svobodu a zákonnost. Tohle ochcávání se ale krutě vymstí bohužel daleko hůř jejich okolí, než jim samotným. Plus pořád to točení se na tom, co je a co není legální, ti lidi nejsou schopni vůbec nahlédnout, že tohle je celosvětově úplně výjimečná, závažná situace, se kterou nikdo nemá zkušenosti, a je na místě nějaká bazální lidská a občanská zodpovědnost, že nejde o omezování nějakých základních práv a svobod, ale prostě jen zbytného blahobytu. Což je nutné právě k tomu, aby nedošlo k horším projevům, čehož případem může být třeba triáž. 

​Já to tady odcituji, protože s tím plně souzním. A sere mě to o to víc, že jsem v tom pracovně zapojená.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:23

brrr já myslím, že u priznakovych je to poslední den karantény pozitivního. Když jsem v únoru kašlala a nechala se testovat, tak mi doktor řekl, že jestli to vyjde pozitivní, tak ať se doma hodně obejmeme, ať se všichni nakazí co nejdříve. Jinak že to máme na dlouho. 

Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:23

Černá kočka tvl, at zkrachuji jo? Kravka. Tady Kdyz to naridili tak jedna kavarna ohlasila ze Oni neee a ze budou servirovat jen antivaxerum. No preslo je to v zapeti I kdyz ted nasli loophole a zrusili servirky, objednas jen u pultu, narizeni se nevztahuje na grab and go mista Takze si to zaonacili. Ale je to snad jedina restaurace v celym meste. Hrozne me ty vykriky o svobode (a holokaustu) s*rou!!

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 22:27

Fiction prosím tě, myslela jsem na tebe, jak se vám daří?

Co tak kolem sleduji, zdravotníci toho mají plné kecky už teď. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 23:09

Fiction Taky na Tebe a Tvoje kolegy hodne myslim ( a delame co je v nasich silach pro to, aby Vam nikdo z nssi rodiny v tyhle dobe nepridelal zbytecne praci).

Drzte se!

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 00:40

Ja chapu, ze se nekdo ockovat nemuze ze zdravotnich duvodu, bylo by taky fajn, kdyby se dala urcit spolehliva hranice protilatek a uznaval se jejich laboratorni test. Ale ten zbytek bych mlatila holi! Zaplat buh, ze tyhle svobody neexistovaly, kdyz se zacalo s ockovanim proti nestovicim a obrne.

dzizisketa napsalas to dobre!

Offline Kora
příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 06:47
Reakce na dzizisketa:

MPLee

Mně tohle sere děsně, to vyjebávání systému. Si myslí, jak nejsou bojovníci za svobodu a zákonnost. Tohle ochcávání se ale krutě vymstí bohužel daleko hůř jejich okolí, než jim samotným. Plus pořád to točení se na tom, co je a co není legální, ti lidi nejsou schopni vůbec nahlédnout, že tohle je celosvětově úplně výjimečná, závažná situace, se kterou nikdo nemá zkušenosti, a je na místě nějaká bazální lidská a občanská zodpovědnost, že nejde o omezování nějakých základních práv a svobod, ale prostě jen zbytného blahobytu. Což je nutné právě k tomu, aby nedošlo k horším projevům, čehož případem může být třeba triáž. 

​To jsi napsala výborně!

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 09:24

Apokalypsajdu se zadankou  na krev od doktora tak si říkám, dám rovnou i protilátky ať vím jak na tom jsem. Fronta v laboratoři až na chodbu a já v devět ráno číslo 224, když tu je normálně v tuhle dobu tak 60. Chudáci sestry. 2 že 3 jdou na protilátky.

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 09:27

Kokoska teď jsem si o těch protilatkach trochu něco cetla.  mají problém, že to není jenom jeden typ ( a teď nemyslím IgM a IgG) i těch dlouhodobých je víc. 

No a laborky testují nikdo neví pořádně co přesně a ještě různými zpusoby, takže to je první komplikace. Další věc je,že je to nová nemoc nelze si z prstu vycucat nějaké hranice, kdy už je to dost a hlavně jak dlouho to bude dost. Celý svět o tom docela diskutuje, není to tak, že by se zrovna naším politikům nechtělo, tak se na to vykašlali.

Jediny stát v civilizovaném světě, kde to uznávali,bylo Rakousko a už i to to zrušilo. Teď má nějaké pravidlo Bulharsko, ale ti nám co se týče epidemie docela šlapou na paty, takze tam bych se úplně neinspirovala.

Takže než se dockame uznávání protilátek, ještě nějaký čas uplyne. Zas já když vidím ty reinfekce v nemocnicích, tak jsem docela ráda, že jsem naočkována. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 09:40

continuity mam pocit, ze Svycarsko ? zacalo uznavat. Ja vim, je to slozity. My s muzem budem moct za mesic na 3.davku, taky budu o malinko klidnejsi.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 09:48

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 10:08

andulka01 Au.

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 10:35

V podstatě mám pochopení pro lidi, co jsou tak vyděšení, že se bojí i covidu, i očkování.

Ale chtít se nakazit, abych se nemusel očkovat?
https://denikn.cz/750951/lide-pres-inzerat-shani-nakazu-koronavirem-aby-se-nemuseli-ockovat-riskuji-zdravi-varuje-odbornik/?cst=41564b4121318895499d512f626ada0ad6c3413a

(Mně teda vždycky přišlo na hlavu i shánění neštovic.)

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 10:49

Rakousko.

Lovkdown až 20 dní.

Od 1.2. je očkování povinné.

https://orf.at/stories/3237111/

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 11:13

Sweet Potato 

Takže ani žádný vánoční nákupy. Zavřít ty obchody u nás, tak se lidi poserou.