Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 13:39

dzizisketa Rakousko to chce zavést, ten termín 1.února je na tu potřebnou administrativu kolem. Takže uvidíme, jestli to opravdu zavedou a případně v jakém rozsahu. Jinak povinné očkování zatím jinde zavedeno není, ne? I to Bidenovo nařízení soudy prozatím pozastavili?

U nás je myslím velký problém v tom, že Babiš a jeho vláda naprosto ignorují legislativní postupy. To je něco, co jsem chápala prvních pár měsíců pandemie, kdy situace prostě byla nová a bylo třeba reagovat. Pak už byl prostor navrhovat a schvalovat zákony tak, aby se epidemie dala řídt. O to se Babiš prakticky nepokusil (jedinou výjimkou je pandemický zákon, který je ale také napsaný poněkud nedomyšleně). No a pak vstupuje do hry (asi) Babišova sebestřednost, kdy místo toho, aby nechal sestavit expertní tým, který bude zahrnovat všechny relevantní odbornosti (takže například také právníky),  připraví opatření, zdůvodní je a navrhne vládě ke shválení, tak se opatření nějak mění na poslední chvíli ve vládě (o tom proč a jak nespekuluji). A pak to soudy prostě shodí, protože musí, když už to k nim přijde. Mimochodem NS ze začátku nařízení rušil se několika denní lhůtou a vždy pečlivě vysvětluje proč tu konkrétní věc ruší, jenže Babiš/Vojtěch na to reagují jen velmi málo, jinými slovy vláda tady porušuje zákony a NS ji na to opakovaně upozorňuje. Tohle je dalš věc, která mi vadí a hodně - "bramboračka", kterou si Babiš udělal z dodržování zákonů na vládní úrovni. 

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 13:44

dzizisketaU těch soudem napadených nařízení byl vždycky problém, že to bylo špatně vypracováno. Ne podstata toho dokumentu. Jestli jsem to teda správně pochopila. Včera zrovna v Událostech a komentářích Kubala předhodil Vojtěchovi a ten mu odpověděl, že všechny špatně vypracované nebyly všechny

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 13:47

Garfie přesně, mám z toho ten samý pocit. Možná by různá opatření šla i v jiných státech napadnout, ale oni to prostě neudělají, protože chápou nezbytnost daného kroku. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 13:51

bram Já myslím, že nějaké soudy běží i v zahraničí. Jen u nás to prostě vzala vláda hrozně šlendriánsky a ta nařízení často buď nejsou správně zdůvodněná nebo nejsou domyšlená s ohledem na jinou legislativu.

Offline Řvousenka
1043 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 13:54

Babiš na Seznamu: Česko v žádném případě nebude následovat rakouský lockdown. Překlad do češtiny: Na příští tiskovce ve čtvrtek vyhlásíme celostátní lockdown. Ale bude tam zase nějaká výjimka, abyste to, vy parchanti, neměli tak jednoduchý. Tak čau, lidi.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:03

Řvousenka Obávám se, že to bude ještě horší: Babiš 100% lockdown nevyhlásí, to prostě on neudělá, by mu to pokazilo image. Takže se počká do plnejch tak, že ten lockdown bude MUSET vyhlásit Fiala, protože jiné cesty už nebude. Ovšem protože to bude později, tak s daleko horšími důsledky, a to včetně zavření škol. Babišovi jsou totiž nějaký tisícovky zemřelých úplně u ...

A omlouvám se, jsem dnes nějaká silně neoptimistická.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:08
Reakce na Kokoska:

continuity mam pocit, ze Svycarsko ? zacalo uznavat. Ja vim, je to slozity. My s muzem budem moct za mesic na 3.davku, taky budu o malinko klidnejsi.

​Začalo. Ale schválili to teprve teď v říjnu, kdy přestože mají podobnou proockovanost jako Rakousko nečelili exponenciálnímu růstu, s platností od 3. listopadu.

A přesně vymezili, jaký typ testu to může být na ty protilátky. 70 CHF, tipuju, že to asi nebude test na IGg za 420 korun, co si tu všichni teď na něj běhají ještě před první dávkou 

Jako jasně, já vím, že těch mých přes 400 z AeskuLab nejsou stoprocentně zárukou. Proto mám v plánu znovu teď začátkem prosince, kdy už bude mít nárok na třetí i ségra, že zajdeme společně tentokrát do Synlab a nechám si je přeměřit znovu i tu buněčnou 

Teď mě to zajímalo, že jsem musela na odběr štítky a byla jsem připravená, že kdyby mi vyšlo cokoliv pod tu jejích vrchní měřitelnou hranici, nechala bych se přeočkovat už včera společně s mamkou. Protože vím, že buněčná imunita sice znamená příště lepší průběh, ale teprve určitá dosud neznámá hranice protilátek znamená, že to nedostaneš.

Jinak mamka 71 snesla tu třetí poloviční dávku Moderny úplně v pohodě. Dnes jen trochu cítí místo vpichu, když si na něj sáhne.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:09

andulka01 u nas mame to nestesti, ze do tyhle doby spadly uz druhy volby. Pred nima chtela vlada byt hezka, po nich a hlavne ted po tech prohranych potopa.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:12

wendulka moje mama, 89, uz ma tretiho Pfizera. Po tech dvou predchozich ji nebylo vubec nic, po te treti ji trochu bolela ruka.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:40

Tak kolega je pozitivni, takze na oslavu nejedu a musim najit nekde volno na pcr test :(

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:43

baltik odkud jsi? V Praze mam skvelou opakovanou zkusenost s https://www.covidpoint.cz/

A držím palce !

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:43

baltik a máš příznaky? S tou kapacitou je to teda na nic.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:44

katkas v Praze je míst dostatek, neměli jsme problém v okolí najít volno i za pár hodin. A všechny výsledky byly do druhého dne nejpozději.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:47

katkas breclav :) 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:47

baltik V Praze chodím ke CovidPass v Průhonicích, volno bývá, ale na výsledek včerejšího testu už trochu nervozně čekám. Akorát já si ho šla dělat dobrovolně neindikovaně, ty asi nemaj prioritu.

edit: promiň pragocentristovi... 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:52

Evaeva priznaky nemam. 

A takovy blby dotaz, muzu neco udelat, nejak pomoct sve imunite nebo to uz je pozde? Nejake vitaminy, paralen, lehnout si? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:56

baltik tak třeba si to nechytila (nenabádám samozřejmě k návštěvě oslavy). Na test bys měla jít nejdřív pátý den od kontaktu. Jinak si myslím, že teď už asi moc udělat nemůžeš, ale céčkem, déčkem a zinkem asi nic nezkazíš.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 14:58

baltik Doporučuje se vitamín D, C, Zinek a pak nestresovat se (já vím, to je dost hraběcí rada), dostatek spánku. 

Za pragocentrismus se omlouvám :-)

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 15:15

andulka01 Evaeva katkas diky :) netreba se omlouvat, prece jenom je z prahy nejvice lidi :)

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 15:16

baltik Mně na posílení organismu hodně pomáhá železo - myslím, že u žen je obecně železa v organismu spíš míň a s imunitou souvisí. (Přišli mi před lety na anémii na základě toho, že jsem se několik týdnů nemohla vyhrabat z virózy.)

Držím palce, ať zůstaneš zdravá.