Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 08:54
Reakce na katkas:

Sweet Potato Tohle mi připadá jako hoax z druhé strany. Jdu proti proudu, vím. 

​To neni žádnej hoax! Kde myslíš že se berou zdravotníci? Pěstujeme si je tady ve zkumavkách podle potřeby?!

Taky je jich část nemocnejch, taky mají třeba děti v karanténě... přičemž se počty pacientů zvyšujou. Čili z toho plyne co? Inu že se musí omezovat normální zdravotní péče - jak z nedostatku "volnýho" personálu, tak z nedostatku lůžek (předělávanejch tam kde to jde na "covidový").

A neočkovaný si do těch lůžek vesele lehaj a požadujou péči, přičemž jim starýho čerta záleží na tom, že zabíraj místo někomu potřebnějšímu, kterej si svoje problémy nezavinil (nemoh se jim vyhnout).

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 09:03
Reakce na moonlight:

Kan Jestli existuje něco pohodlnějšího pro androidy, nevím.

​Je tam i verze pro android, jen musíte přelistovat. Kan 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:02

barbucha Já jsem ani slovem v žádném příspěvku nezpochybnila problém nedostatku zdravotníků ! Komentuji tenhle konkrétní případ. Nic víc.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:03

Kolegovi prave zrusili operaci, na kterou mel jit pristi tyden, pry si ma zavolat v lednu, jestli to bude lepsi..

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:15
Reakce na katkas:

barbucha Já jsem ani slovem v žádném příspěvku nezpochybnila problém nedostatku zdravotníků ! Komentuji tenhle konkrétní případ. Nic víc.

​No vždyť je "tenhle konkrétní případ" přesně o tom... 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:19

barbucha Tenhle onkrétní případ o sobě tvrdí, že už čeká 6 týdnů. To mne zarazilo. Před 6 týdny jsme byli nekdě trohu jinde než jsme posledních 14 dní.  

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:25

Tady je doporučení pro přednemocniční léčbu covidu, je tam i poznámka k tomu nízkomolekulárnímu heparinu /ale velmi volně/. V mém blízkém okolí jsem naštěstí nemusela řešit, ale pro profylaxi Clexanem bych určitě byla a nasadila bych ji. U těch praktiků to asi bude váznout na tom praktickém provedené té injekce.

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/09/Covid-19-diagnostika-a-l%C3%A9%C4%8Dba-mimo-nemocnice_29092021.pdf

Dávám to sem i pro viktorka_od splavu , která často o přednemocniční léčbě mluví. Jistě, je otázka kvality praktika, co nakonec dělá a jak se snaží. Jinak, Viktorko, dostal se mi do ruky poslední Reflex, rozhovor šefredaktora s právničkou Hamplovou a je to teda síla. To jen k tomu, že jsem dřív Reflex měla ráda (a spolu jsme o tom mluvily) a teď jsem celkem šokovaná. Ale řekla bych, že dobře ve stejném čísle o očkování mluví psychiatr Hoschl.  Bohužel na internetu oboje jen ve verzi premium.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:33

katkas Fakt nevím, ono je to možná napsáno zkratkovitě, nepřesně, 6 týdnů to třeba teprv začali zjišťovat. Prý napřed jen začal pomaleji mluvit. (Prý to je nejspíš meningeom, něco, co je vlastně ještě brnkačka, jen to tam překáží a tlačí) Ale samozřejmě to hosx být může, i když to (a následné posty)na mne tak nepůsobí. Pokud to je pravda, věřím, že ten člověk odoperován bude, ale asi ne tam, kde je teď, někam ho určitě přeloží.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:36

katkas Jestli je to meningeom (nezhoubný, ale "zhoubný" destruktivním působením na okolní tkáň), jak to vypadá (ale nejsem ani RTG mirajo ? ani neurolog) tak ten se operuje dle míry klinických obtíží a umístění a rozsahu, tenhle se tedy dle dostupných informací operovat musí. Ale nemusí se operovat bezprostředně po zjištění, takže opravdu mohla být diagnostika před 6 týdny a termín operace před 14 dny nebo teď někdy...  a potom už by to zapadalo... No, každopádně je to naprd, situace je různá v různých částech ČR, třeba u nás se nic t.č. neodkládá, ale je to těžký. Akutní věci a onkologie se u nás neodkládala nikdy, ani v nejvyšším covidu.

Edit: no, já než vypotím odpověď, tak Sweet Potato už dost napsala ...

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:40

Fiction Dekuji za vysvětlení.

Sweet Potato To nebylo nic vůči tobě. Rozhodne si nemyslím, že bys vědomě šířila nepravdu. Reagovala jsem na ten Tweet jako takový. Jsem na přehánění z obou stran dost citlivá a je toho teď po sociálních sítích víc než dost.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:54

Teď mě pobavil telefonát... samozřejmě zas žádost o ty monoklonální protilátky.

Ale doktůrek začal jemným kultivovaným hláskem a velice velmi šroubovanou mluvou a la: Mohl bych s dovolením požádat o informaci, zda jsou k dispozici monoklonální protilátky a jak jich dosáhnout? My jsme připraveni je neprodleně aplikovat... (já do toho odpověď, jakou jsem mu mohla poskytnout ) a doktůrek na to: Aha. Takže máte hovno.

(se mu nedivim samozřejmě)

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 11:05

katkas Chápu. Moje první taky bylo "ne, to neni možný". A přála bych si, aby to byl hoax.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 11:14

Sweet Potato 

Jestli je to vícečetná meningeomatóza, tak ten časový sled odpovídá. Před 18 roky si tím prošla moje mamka. Vůbec jsme o tom nevěděli, na nic si do té doby nestěžovala, dokud jednoho sobotního odpoledne nedostala epileptický záchvat. A pak to šlo celkem rychle. Během pár dnů převoz do větší nemocnice, kde bylo provedeno CT a dokonce během 4 týdnů operace v krajské nemocnici na neurochirurgii, kde jí odstranili ten největší. Zbytek v následujícím roce vyřešil gama nůž v nemocnici Na Homolce.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 11:23

V Tom celom nešťastí môjho partnera ako onkopacienta je šťastie, že mu to zistili v čase, keď začala korona vlna opadat. Minulý týždeň mal zatiaľ posledný plánovaný cyklus chemoterapie a ako suvenír si po prepustení doniesol Covid. Prepustený vo štvrtok, príznaky od piatku, včera mal pozitívny antigen. Ja sa už len modlím.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 11:52

letfenixa To mě teda moc mrzí a doufám, že to zvládne s co nejlepším průběhem. Pro něj by třeba ty protilátky nebyly? Nebo jestli vůbec ještě jsou k dispozici. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 11:58

letfenixa Ach jo :-( To je teda pech, snad bude mít jen mírný průběh, držím pěsti, jemu i tobě!

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 12:03

letfenixa mate teda nalozeno, snad to probehne co nejlépe

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 12:10

letfenixa držím moc palce

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 12:12

letfenixa no to mě moc mrzí, držím palce, ať je to poslední komplikace a ať už se to obrátí k lepšímu

Offline Turduspilaris
58 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 12:22

letfenixa to je mi moc líto. Držte se.