Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:05

Jsem z toho už otrávená. Když nám to tak hezky klesá, tak píšete, jak se to zase v Británii šíří i přes očkování. Za chvíli to máme tady. Je to fakt nějaké beznadějné. Asi se budu snažit se na to dívat jako na chřipku nebo rýmu. 

viktorka_od splavu Dceři držím palce, ale je mladá. Bude to snad dobrý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 13:57

viktorka_od splavu bude to dobré, držím palceale chápu tě, není ve vedlejším městě, abys kdyžtak zajela.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 14:46

ionicera tak v UK se ted siri omicron, no...

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 14:54

ionicera Evaeva dekuju

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 14:54

viktorka_od splavu Dobrý to bude, určitě!

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 15:31

notna jeden můj známy měl taky covid nějakou dobu po boosteru. Vytrasovsli ho jako kontakt. Říkal, že nevěřil testu, protože mu vůbec, ale vůbec nic nebylo.

Online mitford sister
1724 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 16:55

...já vím, že se to tady 100x přemlelo, ale - mám nárok na booster, ale v posledních týdnech, skoro už měsících, mi nějak pořád není dobře. je možný, že jsem mezitím prodělala i covid - po prokazatelně pozitivním kontaktu jsem se izolovala, ale na pcr jsem nešla, protože to zrovna bylo v době, kdy se hodně čekalo. antigeny byly neg. bylo mi blbě (virózovitě) už předtím a je mi tak nějak pořád blbě i teď...chvíli lepší, chvíli horší, vleklý zánět spojivek atd.

mám si dát udělat test na protilátky a kde se to případně dělá (u PL? zdarma? za kolik? případně která metoda?). nebo prostě jít na booster a děj se vůle boží?

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:02

mitford sister Já na něj šla do nemocnice a stálo to 400,-. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:06

viktorka_od splavu bude to dobrý! Já lehla s covidem na více než  týden. Ale od 4. Dne od začátku příznaků se to lepšilo, pomalu, ale lepšilo. 5 měsíců od očkování. 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:08
Reakce na mitford sister:

...já vím, že se to tady 100x přemlelo, ale - mám nárok na booster, ale v posledních týdnech, skoro už měsících, mi nějak pořád není dobře. je možný, že jsem mezitím prodělala i covid - po prokazatelně pozitivním kontaktu jsem se izolovala, ale na pcr jsem nešla, protože to zrovna bylo v době, kdy se hodně čekalo. antigeny byly neg. bylo mi blbě (virózovitě) už předtím a je mi tak nějak pořád blbě i teď...chvíli lepší, chvíli horší, vleklý zánět spojivek atd.

mám si dát udělat test na protilátky a kde se to případně dělá (u PL? zdarma? za kolik? případně která metoda?). nebo prostě jít na booster a děj se vůle boží?

​a k čemu ti ten rozbor na protilátky bude?

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:08

mitford sister ja bych se spis poradila s obvodni co to je, co se te to drzi, nejaky odbery a tak.. ockovat do vlekle nemoci  mi prijde nerozum

Sweet Potato MaeGandal dekuju. kdyby nebyla tak daleko tak to beru v klidku, njn

Online mitford sister
1724 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:38

olte no já nevím, měla bych asi teda tři měsíce na rozmejšlení nebo až mi bude líp (druhá dávka myslím 2.7.) - pokud to teda platí na 9 měsíců, už sama nevím, jestli to nezkrátili. kdybych měla protilátky nízký, tak bych asi šla hned

999 díky viktorka_od splavu asi na to dojde, jen se snažím zmapovat a zvážit možnosti

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:52

Dnes STIKO (očkovací komise) doporučila booster po 3 měsících od druhé dávky... tak doufám, že už to odteď nebude každé tři měsíce další booster...

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:52

Dnes STIKO (očkovací komise) doporučila booster po 3 měsících od druhé dávky... tak doufám, že už to odteď nebude každé tři měsíce další booster...

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:53

Jde nějak z tečky stáhnout očkovací certifikát v angličtině?

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:56

viktorka_od splavu :-( Ach jo. Bude to dobrý, uvidíš. Měla přiletět? 

Aranel Držím pěsti, aby bylo dědečkovi brzy líp. S tím, že nikam nechodil...už jsem tu na jaře vzpomínala historku spřáteleného Číňana, který se i s rodinou vracel po třech letech z ČR domů. Hrozně se báli, takže se fakt s nikým nestýkali. PCR před odletem odhalil, že pětileté dítě, které nechodilo do žádných ústavů, bylo jen doma s matkou-pozitivní. Bylo to v na konci zimy, takže ani nechodili nikam na hřiště, mezi lidi, nic. Oba rodiče negativní, museli zrušit letenku. (a mmch, dítě po třech dnech negativní)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:59

Garfie ja bych i verila ze to bylo blbym testem. Vloni na Vanoce takhle mel letet domu CEO firmy, kde jsem driv delala. Sel na test pred odletem - pozitivni. Vsichni zacli plasit a shanet mu stromecek a cukrovi, ze tu stravi Vanoce a pak nekoho napadlo poslat ho jeste na test jinam, nemel totiz priznaky. No a byl negativni, takze normalne odjel domu....ostatne vloni v prosinci jsem i ja mela pozitivni test  bez priznaku a nasledne nulovy protilatky. Tak tezko rict, co to bylo.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:00

Tabea Z tečky nevím, ale přes uzis to uděláš úplně bez problémů. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:04

711990 Já si na tebe i vzpomněla a chtěla tě taky jmenovat jako příklad. :-) Jenomže u toho tvého kolegy, nebo i u tebe, to mohl být záchyt kdysi prodělaného covidu, nebo "mrtvého viru" (to řekli i mému muži), ale u toho děcka to bylo fakt podivné. Problém byl taky v tom, že pokud jsi pozitivní, nesmíš na druhý test, protože jsi v karanténě :-P Na stránkách těch testovacích míst na to i upozorňovali. No tehdy mi jich bylo hrozně líto, věci už měli poslané, ukončený pronájem. Letěli nakonec myslím o týden později. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:05

Garfie tyjo tak s tim druhym testem me to nenapadlo:D ale pamatuju si jak jsi to psala, to je proste zakon schvalnosti no