Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 14:32

Mirka Namočím česnek na plátky do octa a potom přikládám ty plátky. Ale musíš opatrně a česnek by neměl přijít na zdravou kůži. Začni od krátkého přikládání a čas prodlužuj. Ten Verumal taky není špatnej.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 14:53

Mirka Jen upozornění, že Verrumal je na předpis. Jsou i podobné roztoky s kys. salicylovou, které jsou bez, ale není v nich ta složka, co má působit antivirově. Pak mi v lékárně nabízeli různé druhy náplastí proti bradavicím, ceny byly i několik set, tak se ozval skrblík a předepsal ten Verrumal:)

Ze začátku to vypadalo nadějně, ale teda nevím, jestli se nevrátím k tomu česneku. Tam je blbý, že se mi nikdy nepodaří, aby nepřišel na zdravou kůži, a tu dokáže sežrat tak, že na plosce se pak pár dní chodilo hodně bolavě, bradavice se bez pravidelný aplikace česneku oklepala a žila dál. Navíc dáš na noc, zabalíš a stejně postel smrdí česnekem

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 15:20

Zu Zkus jít jako neregistrovaná, já šla včera s mužem, který měl termín, že to prostě zkusím a nakonec jsem byla na řadě dřív než on!  Přišlo mi (v Olomouci), že mají třeba pět míst vyhrazených pro registrované a jedno pro neregistrované, měla jsem i jiné číslování v pořadníku-a byla jsem tam neregistrovaná zjevně sama. 

Online continuity
43549 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 15:22

Mirka u nás pomohl Duofilm. Sice to trvalo asi dva měsíce, ale predtim jsme jsme se s nima prali rok a výsledkem všech kůr bylo akorát víc bradavic. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 17:57

Mirka Tady mi byl porazen Duofilm a pomohl, jak se píše výše, asi za dva měsíce. Syn měl několik bradavic zespodu nohy.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 18:47

A já se dnes dozvěděla, že mému podnájemníkovi zemřel na covid tatínek-den před Štědrým dnem, pohřbili ho den před SIlvestrem, skvělé Vánoce. :-(

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:41

Střípky z covidoveho života.. 

Ve třídě mám jednu pozitivní. Žáci, kteří s ní měli kontakt 5.1. Se po 5 dnech mohou testovat a jsou-li negativní, po 7 dnech od kontaktu mohou zpět do školy.

Kolegyně, které bylo minulý týden blbě , ale rozhodla se být statečná, si udělala víkendu atg test a měla ho tam.

V neděli šla na PCR, v pondělí ráno do školy! ppřestože ji bylo jasné, že to tam je. Odpoledne potvrzeno. Tak čekáme, kolik nás to za ní ještě odnese.

Jedna kolegyně odmítá nosit roušku.  Ředitelka tvrdí, bte s tím nic nenadela.

Nějak se mi tomu nechce věřit, že si s tím nedokáže poradit.

Jak to máme chtít po žácích, když tahle jedna arogantní kráva hrdě a drzé prochází školou a dělá si co chce.

Jo, prý by mohla dostat pokutu od hygieny, kdyby ji někdo nahlásil, kolegové, žáci, rodice.. Dostali jsme nenápadně, takřka podprahove pobidnuti..

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:44

Dadoo čo k tomu dodať....

Online continuity
43549 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:45

Garfie to je strašné. Nám jeden nájemník odcházel, protože mu na běžné prohlídce našli rakovinu plic, bylo mu tak 30. Občas si na něj vzpomenu, ale byl to cizinec a vracel se domů. Toto vlákno už nezavážu. :(

Online continuity
43549 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:48

Jinak mě převelice baví jak se na všechny strany střílí pojmem kritická infrastruktura. Je to legislativou přesně definovaná kategorie a společnosti, které tam spadají,musí plnit dost povinnosti (na oplátku pak mají některé výhody). Nicméně je vždy přesně definováno, jaké služby a v jakém rozsahu musí poskytovat. 

Toto šermování pojmy a dojmy je strašné. 

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:02

Dadoo reditelka to chtit muze uplne regulerne, ale asi si netroufa

https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/mimoradna-a-ochranna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/#ochrana_dychacich_cest_nove

Jestli je ta ucitelka ockovana, tak tam je to asi slozitejsi.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:26

mirajo asi to budeš znát, ale stejně se zeptám: to zdravé okolí kůže kolem bradavice před aplikací verrumalu potíráš velkoryse mastným krémem? Já tam synkovi udělám vždycky megahradbu z vazelíny  a až potom bojuju s bradavicí a zatím (poklepávám) ta zdravá kůže drží a my, když se držíme přiloženého návodu k Verrumalu, tak ty bradavice do čtrnácti dnů vždycky zmizely.

Počkáme, až verrumal zaschne(zbělá)a až potom otíráme tu mastnou nakydávku. A osvědčilo se zbavovat se té zaschlé vrstvy verumalu, která po pár dnech aplikace vznikne - když jsme to nedělali, tak verrumal nebyl účinný, - už jsem tu vrstvičku i odstřihávali.

Jestli tohle všechno děláš a nic nefunguje, tak se omlouvám za stať - ale já s jedním synem bojuju s bradavicema od jeho narození - začali jsme tedy před nějakými patnácti lety s kyselinou mravenčí, a to teda byl hukot, protože bez rady o té mastnotě, která zabrání vyžírání okolí bradavice, to hraničilo s týráním svěřené osoby... A nikdy mu nic tak rychle nezaúčinkovalo jako ten Verrumal (česnek, vlaštovičník, šťovík ani smolná mast)

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:25

artemisiaChránit okolí mastí mě nenapadlo, česnek se choval jako větší žíravina. To odstraňování zaschlé krusty dělám, bylo mi jasné, že přes tu už nic nepronikne. Používám cca 10 dní, malá na ruce je skoro pryč, bradavici matku na noze budu ještě nějakou dobu týrat. Naposled jsem je měla snad jako dítě, když jsem chodila hodně plavat, tenkrát zafungoval dusík. Děkuju za rady!

Online Candance
5635 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 23:08

Ja se dnes dozvedela, ze svagr na podzim vedome chodil s covidem do prace. A jeste se chlubi, ze i s covidem chodil makal a pritom doter nema ani chut ani cich . Kreten

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 23:09

My byli celá rodina první lednovou neděli v kostele a minulý týden mi volala jedna paní, že má covid a seděla za náma v lavici, tak obvolává všechny sestry a bratry, aby se zeptala, jak na tom jsou. Respíky jsme měli všichni, ruce se u nás nepodávají dva roky. 

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:54

Kan jak jsem pres leto vozila obcas mamu do kostela, tak podle toho, kdo slouzil msi, bud lidi respiratory meli nebo nemeli. Stridaji se tam dva knezi, s tim starsim nevim proc se na respiratioy nehralo. My ho s mamou teda mely vzdycky, ale jednou pred nama sedela pani bez, celou dobu strasne kaslala a po msi se hned hrnula k nam a chtela se vybavovat, ze mamu uz douho nevidela... teda vubec jsem z toho nemela dobry pocit, i s obycejnym nachlazenim neni slusny chrchlat mezi lidma, natoz pak jit nekoho oprskavat zblizka. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:06

Candance to je debil teda

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 12:42

Kokoska Strašný. Moji mámu takhle nakazila jedna bába taky a její manžel na covid i umřel.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:34

To by bylo fajn, kdyby i v EMA začali uvažovat hlavou https://www.echo24.cz/a/iWdhQ/opakovane-posilujici-davky-mohou-skodit-imunite-varuje-ema. A kdyby se tím někdo i řídil.

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:51
Reakce na Dadoo:

Jo, prý by mohla dostat pokutu od hygieny, kdyby ji někdo nahlásil, kolegové, žáci, rodice.. Dostali jsme nenápadně, takřka podprahove pobidnuti..

​To je strašný. Dyk je to šíření nakažlivý choroby tvl! Mastnou pokutu minimálně, a umlátit paragrafama!!

Mimochodem... http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-1-dil-3-paragraf-152