Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:35

Na čtvrtou dávku už teda nejdu, tahle třetí mě tedy dost vyřídila.

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 15:20

mirajo já už bych na třetí nešla, považuju to momentálně za blbost, naštěstí to mám vyřešený zas na půl roku... a pak klidně, když bude nějaká nová vakcína na aktuální kmen, jako u chřipky, nemám s tím problém. rodiče 70+ mají tři dávky a dokud nebude nová, klidně ať si dají čtvrtou, zas je i objednám.

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 16:20

viktorka_od splavu 

Tak já na základě dat z Izraele vidím v tuhle chvíli čtvrtou dávku stávajících mRNA i jako blbost u mojí mamky, ačkoliv druhou i třetí zvládla jen s bolavou rukou.

Četla jsem, že Pfizer už vakcínu na omikron upravuje, ale bude až v březnu (Moderna dokonce až v létě), kdy už bude po vlně. 

49432 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 16:33

wendulka Tak na Omicron už nebudu potřebovat

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 16:35

viktorka_od splavu 

Četla jsem. Jak je?

49432 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 16:38

wendulka takovy horsi nachlazeni s kaslem, ale bez horecky, jen zvysena teplota. a zazivaci potize, ty jsem uz mela u toho prvniho covidu

Online continuity
43549 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 16:43

mirajo jo to samý uz říká i WHO. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 17:00

barbucha jenže těžko říci, že ona ji přímo šířila. To se těžko dokáže. 

Je to o to strašnější a bezohlednejsi, když jeden náš zaměstnanec na covid zemřel, 63 let. Měl i jiná onemocnění, ale nebýt Covidu, všechno by zvládal.

A další slepice, která v pátek chcipa, v sobotu má pozitivní atg, v neděli jde na pcr, si to v pondělí přihlásí do školy..

Fakt nechápu, čím ty lidi mysli.

Navíc jsme ve škole.

A pokud zní příkaz, že to musí nosit všichni, tak co mám říkat harantum, že oni musí a ta jedna úča na to může kaslat? A nic se jí nestane?

Fakt mě to už sere.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 17:05

viktorka_od splavuAť je brzy lépe. Jsem zvědavá, kde to tentokrát lapneme my. Jakub je momentálně v posteli a bolí ho hlava, ale test bych mu musela platit, tak to asi nezjistíme. V tomhle mi přijdou obvoďáci občas jako z jinýho světa, prý to měl před dvěma měsícema, kontakt nemá, tak to nebude ono

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 17:07

continuity Ale řada rozumných imunologů a jiných odborníků, který považuju za přemýšlející bytosti, tohle říká už dlouho, stejně jako říkali už předem, že tenhle typ vakcíny nemůže zamezit šíření nemoci, protože to z principu, jak je vyrobená a jak účinkuje, prostě nejde. Nejdřív jsou to špatný odborníci a desinformace a pak to tyhle instituce x-měsíců poté objeví jako Ameriku. To je smutný.  

Jak jsem tu dávala odkaz na rozhovor s Pačesem na Prostoru X, tam je zajímavý, jak říká, na každou další dávku už je dost pravděpodobné, že zdravá imunita bude reagovat míň a kratší dobu, protože se tím před opakovaným stejným podnětem vlastně brání a je to od ní rozumný. To jsou známý principy, který tady a teď nějak nevyhovujou, vadí. 

3.dávku starším nebo rizikovým doporučím, mladé a zdravé bych do ní nenutila. Nápad aplikovat čtvrtou po pár měsících už je trochu mimo moje chápání:)

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 17:17

Dadoo toto absolutně nepobíram. Jaktoze není na takového zaměstnance žádná páka?

U nás byla taky jedna taková, ale byla to teda hodná ženská. Nicméně, půl školy promorene, odchytávas při testování pozitivní děti a ona chodila do všech tříd bez respiratoru. A myslíš, že si ředitelka dupla? Nee, nechápu. Nakonec odešla sama "protože neunesla ten tlak".

A není to poprvé, když učitel, který má smlouvu na dobu neurčitou, v podstatě nemůže být odejít ze školy. Na místní škole jeden takový šikanoval ředitelku a dohnal ji k předčasnému odchodu do důchodu. Nic s ním nezmohla.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 18:22

mirajo Za ten rozhovor s Pačesem děkuji, je zajímavý (a on je velký sympaťák :) ). A vidím to jako ty. 

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 18:39

viktorka_od splavu 

Tak ať je brzy lépe. 

mirajo 

Pojem "mladé a zdravé" mi přijde trochu zavádějící. Moje sestřenice a její "manželka" (obě můj ročník) na očkování doteď nešly, jelikož se považovaly za mladé a zdravé, bály se možných vedlejších účinků a počkaly si teď na deltu, Sestřenka to teda zvládla doma, no bylo jí hůř než při chřipce a to dostala od obvodní atb, tři týdny se z toho hrabala. Její partnerka dokonce skončila v nemocnici, už je teda doma, ale pořád ji bolí plíce. 

Jako při neprodělání ta data u té delty na tu 3. dávku pro mě jsou ještě přesvědčivá, což jsem si na sobě ověřila blot testem a to i přesto, že teoreticky spadám do kategorie "mladá a zdravá", i když teda určitě ne hned po 5. měsících.

I když třeba moje sestra byla teď na 3. dávce předevčírem po 7 měsících stejně, jako to měla mamka v listopadu (já byla po 9), přestože ještě měsícem a půl měla dostatečně vysoké protilátky proti deltě a dokonce ani ta ruka jí tentokrát nebolela.

Nicméně souhlasím, že ta čtvrtá po pár měsících, co zkusili Izraelci kvůli omikronu, je i mimo moje chápání. Bych nevzala už ani mamku coby rizikovou. Tam mi taky dává smysl to, co říkají imunologové, že takto časté přeočkování už by mohlo být spíše ke škodě než k užitku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:01

Renusatko nenavýšili teď množství těch testů zdarma? Mám pocit, že teď je to pět do měsíce. Já taky čekám, kdy to lapneme, ale už to beru skoro jako jinou nemoc. Akorát mě štve, že tu imunitu z listopadu jsme si moc neužili, když přifrčel ten omikron. Tak ať je mlaďochovi brzy líp!

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:05

Nevite proc se me a dceri neukazal v Tecce pozitivní  PCR? Synuv negativní tam uz je.

49432 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:10

Mulen muz ma tecku normalne zelenou a mohl by kamkoliv, i kdyz je od patku na 14 dni v izolaci. debilita. ja to v telefonu nemam

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:16
Reakce na Dadoo:

Kolegyně, které bylo minulý týden blbě , ale rozhodla se být statečná, si udělala víkendu atg test a měla ho tam.

V neděli šla na PCR, v pondělí ráno do školy! ppřestože ji bylo jasné, že to tam je. Odpoledne potvrzeno. Tak čekáme, kolik nás to za ní ještě odnese.

Jak je to vlastně správně, co by měl zaměstnanec s pozitivním domácím testem udělat, kromě toho, že se zamkne doma?

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:20
Reakce na Evaeva:

Renusatko nenavýšili teď množství těch testů zdarma? Mám pocit, že teď je to pět do měsíce. Já taky čekám, kdy to lapneme, ale už to beru skoro jako jinou nemoc. Akorát mě štve, že tu imunitu z listopadu jsme si moc neužili, když přifrčel ten omikron. Tak ať je mlaďochovi brzy líp!

​Podle stránech MZ mají nárok na 5 PCR měsíčně stále jen osoby rozočkované, osoby, co se nemohou očkovat ze zdravotních důvodů a děti do 18 let. Plně naočkovaní pořád jen 2 měsíčně.

Tuším, že tohle je zrovna Renusatka starší syn, kterému už 18 bylo a jelikož covid prodělal v posledních 180 dnech, tak bohužel nemá nárok na hrazený test vůbec. Musel by jedině dostat žádanku od obvoďáka nebo hygieny zase.

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:25

viktorka_od splavu no prave, mam ji taky normalne zelenou..

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:25

dynda okamžitě se objednat na pcr test, ale hlavně nelezt do kolektivu. Absolutně nechápu, co se jí lihlo v hlavě a proč tam jela. 

Kolega z jejího kabinetu jel hned potom taky na test, nasraný jak dělo, protože má doma starého tátu a měl strach, že mohla za pátek a to pondělí nakazit. Snad ne..