Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 06:47
Reakce na Renusatko:

Kokoska MulenJedna paní z práce měla teď šílený covid. Říkala, že v životě tak strašně nezvracela a nes.... Prostě týden trvající šílené potíže. Žádný kašel, rýma, teploty, dýchání, ale tyhle zažívací potíže. Trochu mě děsí, že mi to stejné řekla kamarádka, kterou jsme v pátek vezli autem, že to tak měla do dnes. Tak teď mám trochu obavu.

​Ty jo, přesně tohle měla jedna neočkovaná kolegyně na podzim a celá její rodina, ale na antigenech i na PCR vyšli taky negativní. A chodila s tím do práce, na neschopence byl jen manžel a děti byly doma. Nikoho teda nenakazila, tak těžko říct, zda to bylo totéž, protože na protilátky ji doktor neposlal.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 08:11

wendulka a nemohla to být jen klasická střevní viróza? :)

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 08:17

bram 

Samozřejmě, že mohla. Ale kolegyně říkala, že v životě takovou střevní virózu ještě neměli.

Online bublifuk
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 08:33
Reakce na andulka01:

5/1 jsem byla na boosteru, v tečce se to neobjevilo, místo toho mi přišlo dnes upozornění, že mám nárok na booster. Achjo, přechválila jsem.

​Už se Vám to v té tečce zobrazilo? U mě pořád nic a netuším kde to řešit.

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 08:42
Reakce na bublifuk:

​Už se Vám to v té tečce zobrazilo? U mě pořád nic a netuším kde to řešit.

​Já jsem to udělala tak, že jsem si nechala certifikát vytisknout hned po očkování a přes akci Skenovat QR kód vložila do Tečky. Stejně tak jsem to udělala i u prodělání covidu, ale to jsem si zobrazila na PC a zase přes QR kód dostala do Tečky. Takže prostě přes QR kód z certifikátu ( Portál očkování (uzis.cz)), který jsem si zobrazila ( tisk, monitor).

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 08:58

bram Odložila bych to.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 08:59

wendulka o těch střevních potížích teď slyším ze všech stran, my jsme s manželem taky mezi svátky něco prodělali, i když v lehčí míře. Myslela jsem si, že to je nějaká dietní chyba, ale nevypátrali jsme, z čeho. No teď už to asi nezjistíme. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:05

Sweet Potato já jsem úplně rozpolcená. Psala jsem mé PL, ta mi odpověděla, že teď  nedávno četla studii, která pojednávala o postexpozičním očkování a že měli velmi dobré výsledky. A že by se na mém místě očkovat nechala. Na stránkách Avenieru je, že nerozpoznaná inkubační doba není pro očkování riziko, ale hned v další větě je, že očkování by nedoporučili u osob, které byly v přímém kontaktu s člověkem nakaženým koronavirem. Což je ale vlastně v rozporu s tou předchozí větou. 

No mám ještě tři hodiny na rozmyšlenou.   

Online bublifuk
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:12

horse_66 děkuji, chyba na straně uživatel.. :)

pokud je to načtené přes QR kód tak se to automaticky neaktualizuje.

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:14
Reakce na bram:

Achjo, vcera jsem mela pozitivni kontakt, a to dele trvajici. Zitra mam jit na treti davku. A ted nevim, jestli mam jit nebo ne? Nejake zkusenosti?

My to podobně měli u tchýně, doporučení z očkovacího místa bylo očkování odložit.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:18

bram stačí to odložit o pár dní, jestli bydlíš někde, kde se k očkování snadno dostaneš. Inkubační doba u omikronu je docela krátká. 

Jinak z toho pohledu ( potenciální nebo nerozpoznaný kontakt s nakaženým) bude příštích několik týdnů už jen hůř, takže pokud se chceš očkovat, neodkladala bych to zas tak moc. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:32

bram Oni si holt nemohou dovolit doporučit něco, co není opravdu na 100% ověřené.

Pokud by ten tvůj kontakt měl omikron, tam je inkubačni doba kraťoučká.

Chápu, že váháš. Ale vzhledem k tomu, že sehnat termín dnes asi není problém, já bych počkala.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:33

bublifuk už dobré, zobrazilo

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:37

Sweet Potato ona je mnohem kratší i u Delty. Mluvila jsem s jednou praktickou dětskou a ta říkala, že loni kolem Vánoc měla celé rodiny, kde se jim to různé motalo klidně i dva měsíce, jak byl pořád někdo v inkubační době a nevěděl o tom. Už i Delta prý je šup- šup, za dva týdny hotovo. 

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:39

bram já jsem měla včera kontakt s kolegyní, jejíž dcera má ze včera potvrzený pozitivní PCR, kolegyně jde na PCR dnes... dnes odpo jsem objednaná na 3. dávku, asi to tam řeknu a uvidím, co oni na to (s kolegyní jsem mluvila asi 10 minut, ne nijak zblízka, ale i tak se pochybnostem nevyhnu, ach jo )

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:45

Magráta to bych zas neřešila, protože každý den potkáš někoho, kdo měl kontakt s někým, kdo měl pozitivní test. Očkovat se v rozjeté epidemie je prekerka vždy. 

Starší měla pozitivního spolužáka, u muže v partě se to taky rozjelo, naštěstí měl jinou práci jinde, takže to nemusí řešit. Myslím, že to bude fakt rychlý. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:47
Reakce na wendulka:

​Ty jo, přesně tohle měla jedna neočkovaná kolegyně na podzim a celá její rodina, ale na antigenech i na PCR vyšli taky negativní. A chodila s tím do práce, na neschopence byl jen manžel a děti byly doma. Nikoho teda nenakazila, tak těžko říct, zda to bylo totéž, protože na protilátky ji doktor neposlal.

​Tu naši paní poslala asi jen kvůli tomu, že měli covid v rodině. Jinak by nic takového spíš neřešila.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:48

continuity u nás na jedné škole PCR, už podruhé celá škola negativní. U staršího prý teď taky dobré. Potřebuju, aby to ještě vydrželo.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:50

Tak muži přišel výsledek, že je pozitivní. Vzhledem k tomu, že na žádném testu nebyl, bude se to týkat jedné z dcer. Patrně té, co měla včera pozitivní antigen a nic jí není. Nebo snad té, co měla včera dva antigeny negativní, bolí ji hlava, v krku a břicho?

Doma zůstaly obě. Mladší s celým ročníkem na distančním výuce.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 09:53

Sweet Potato taky mi chodí SMS syna, když se ve škole testují PCR. Pokaždé je tam výsledky pacienta D.Z. ročník 2006. Iniciály a ročník.