dynda viktorka_od splavu já jsem teda pochopila, že paní bylo už v pátek špatně. Takže by měla být doma, ať to byl covid nebo jiná viróza. Pokud mám příznaky a ještě k tomu pozitivní antigen, může mi praktik dát nemocenskou, ne? Akorát do potvrzení z pcr testu není v izolaci, ale jen normálně nemocná.
Koronavirus
postaru právě antigen nebyl žádný potvrzení, ale jen takovej "první nástřel", že jako možná... páč sou to většinou blbiny, hlavně teda ty negativní, ale mám kolem sebe i dost lidí, kterým se nepotvrdil pcr-kem pozitivní antigen
(nepopírám, že tam chodit neměla, jen říkám, že to udělala dle pravidel - ledaže škola má svoje prováděcí předpisy, kde to mají upravený jinak)
Dyk měla PCR prokristapána! Ráno čekala na výsledek, odpoledne potvrzenej pozitivní. Mezitim celou dobu v práci.
Jestli teda dobře čtu ![]()
Já nevím, proto se ptám. Vůbec tohle nesleduju, nepotřebuju to.Čekala bych, že tam, kde zaměstnanec musí vykonávat práci na místě, už budou tyhle situace nějak zpracovaný, zautomatizovaný, aby se nestalo, že po škole bude běhat paní s pozitivním antigenem. Co vím, tak až po pozitivním PCR člověk kontaktuje doktora a řeší neschopenku, myslím, že i hygiena se na ni ptala.
dynda ale prakticky lekar vystavuje zadanku, tak jaky az po PCR?
dynda jo, to je po kontaktu. Ale když jseš nemocná, máš nárok na neschopenku, třeba když budeš mít angínu.
Dyk měla PCR prokristapána! Ráno čekala na výsledek, odpoledne potvrzenej pozitivní. Mezitim celou dobu v práci.
a takto nám chodia žiaci do školy. Pozitívny antigen alebo samotest , rodičia ho pošlú do školy, kým ešte nemajú termín alebo výsledok PCR. Nie teda všetci, ale mnohí.
dynda Evaeva ted do toho 17.12. je to tak, ze jdes s potvrzenim o pozitivnim antigenu od zamestnavatele na testovaci misto a nikoho uz kvuli zadance na pcr nekontaktujes. Ale ten clovek po pozitivnim antigenu musi bezodkladne opustit pracoviste. A pochybuju, ze ma skola na tohle svoje pravidla. Ted to bude zase uplne jinak.
Lamicka jojo, to vím. Kvůli tomu navyšují ty PCR zdarma, pokud chceš, můžeš si to tím PCR testem ověřit.
Evaeva jj, ale bude to jen dobrovolne. Kdyz si vzpomenu, jak vypravela kamaradka, jak si zamestnanci v prvni vlne nahrivali teplomery, aby mohli domu, tak by me zajimalo, kolik lidi pobezi s pozitivnim antigenem na overeni pcr :))
Z toho je mi hodne uzko, jak tam asi s lidmi zachazeji. a konani Olympiady absolutne nechapu.
Lamicka někdo naopak třeba nebude chtít být po třetí za sebou v karanténě, teda izolaci.
Evaeva Ja bych urcite na pcr sla, chtela bych to vedet.
Lamicka Já teď četla, jak vydali nařízení nepomáhat cizincům v případě dopravní nehody...(mají teda aspoň volat záchranku, to se mi ulevilo).
Ale ona ta nulová tolerance funguje i mimo Olympiádu, mužova firma má v Číně nějaké fabriky a líčil jim kolega Japonec, co tam byl pracovně, jak uzavřeli jejich město, potraviny rozvážela armáda a zaměstnanci museli přespávat ve fabrice. Oni si prý vyjednali výjimku, protože mají ubytovnu hned naproti továrny, takže tam mohli bydlet a ráno přijel nějaký oficiální dozorce, který dohledl, aby jen přešli silnici do práce a nešli někam jinam. Je to tak půl roku stará historka.
Garfie no je to drsný :(
Už jsem to tu psala, měla jsem v neděli pozitivní kontakt, byla jsem ve škole a spolužačka v pondělí psala, že je c+. Tak aktuální bilance je tři další nakažení při počtu cca 25 osob, což je na omikron docela slušný. Všichni hlásí teplotu, zimnici, škrábání v krku a velkou únavu. Respirační potíže zanedbatelné.
bram a vy vite, ze to je omicron? Kamaradky maji ted obe deltu, neznaji se.
Lamicka nevíme, spíš podle rychlého nástupu odhadujeme. Všechny nákazy byly za dva dny, i ten prvotní zdroj
Zu tak hlásím, že muž si včera chtěl rezervovat termín v očku a první volný termín byl už tuto neděli a pak v pondělí, úterý
jinak do statistiky: úterý 3. dávka, ve středu bolest kloubů, bolest ruky a lehká únava
bram Tak to jo. Tak at se ti to vyhne.
Lamicka díky. Dnes jsem byla na testu, tak uvidíme. :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY