Maky
Jedno mi pořád vrtá hlavou. Děti se teď uzdraví. Půjdou do školy. Tam se možná hned první den potkají s někým pozitivním. To jako půjdou zrovna do karantény? Covidové perpetum mobile?
Koronavirus
Sweet Potato taky jsem o tom přemýšlela, když zrušili tu ochrannou lhůtu. Snad jí zase zavedou, až bude jasné, že skoro každý, co onemocněl, měl omikron.
Zrušení té ochraně lhůty je zvláštní... Bude to posílat do karantény ty co se budou vracet z izolací. Přitom tady někdo psal že ti v ochraně lhůtě po nemají nárok na konfirmační PCR test protože ta ochranná lhůta? Samé otázky prostě.
A osobně jsem zvědavá jak budou fungovat ty e-neschopenky. Za prvé nic E tady nikdy nefungovalo úplně jak mělo a za druhé pokud to zadání bude na zaměstnavateli tak minimálně u nás se budou ti z 5ti denních karantény vracet dřív než jim nějaké zahájení neschopenky vůbec přijde.
Maky já to trochu chápu teď, kdy jsou znovu nemocní i ti, co měli v prosinci deltu, ale asi by se dalo stanovit nějaké datum, kdy výrazně převládá omikron, od kdyby mohla ta lhůta zase platit.
Sweet Potato Evaeva Maky taky mně připadají nová pravidla zvláštní. U nás to bude vůbec zajímavé. Dcera pozitivní ve čtvrtek, karanténa do úterý. Manžel pozitivní v pátek, karanténa do středy. Jestli budu z dnešního testu pozitivní já nebo starší dcera... tak pokud dorazí výsledek dnes, tak zřejmě platí stará pravidla. Ale co když až zítra? Nebo třeba před půlnocí a nevyplním trasování dnes. Předpokládám, že bude trasovací formulář upravený a vyhodnotí do karantény všechny na 5 dní ode dneška... včetně manžela i mladší dcery.
Teď čtu ten odkaz od Maky a už tomu vůbec nerozumím. Očkovaný po kontaktu čeká na kontaktování hygienou, do té doby je považovaný za zdravého. To by se taky nemusel dočkat...
A do testu po 5 dnech nemusí být v karanténě. To zase bude chaos...
Co se toho odpadávání při/po očkování týče... tak jsem za celou dobu viděla jen jeden případ, dotyčnej se prostě sesul v tý půlhodině co měl čekat před ambulancí. Zato pravidelně padaj lidi při odběrech, někdo to hlásí už předem že má ty tendence. Tak bych řekla že je to většinou reakce na jehlu.
barbucha to měl můj táta, při vpichu omdlel. Věděl o tom a vždycky varoval předem, že si musí lehnout. Jednou doma téměř omdlel, když si do ruky zadřel takovou větší třísku, mně bylo asi 15 a nemohla jsem tomu uvěřit.
Paris taky mam pocit, ze dost zalezi na hygiene, jestli se ozve. Coz je na hlavu, pro tom, jak se hygiena predvadela v minulosti.
U nas je to jednoduchy, pokud to chytnem, zalezem po tsstu na tyden a hotovo. Pripadnym kontaktum bych asi zavolala sama bez cekani na hygienu. Docela me potesilo tech 5 PCR testu pro ockovane, prece jen jedu obcas k mame vickrat nez 2x za mesic.
barbucha z těch všech reakcí tady jsem si to přebrala tak, že realita vyprávěná antivax tetkou nejspíš nebude úplně realita. ![]()
Kokoska u mě je blbé, že mně budou volat jako vedoucí pro radu... jestli mají být v karanténě, když byli v kontaktu... a to tedy zatím nevím, co jim poradím. Snad vydá firma nějaký srozumitelný návod. V těch vládních pravidlech se evidentně nevyznám... rozdíly mezi PCR a antigeny... antigen samotest a antigen v práci provedený zdravotnickou firmou... no bude to ještě zajímavé.
Paris muzes kouknout na mzdr - covid - mimoradna opatreni - tam je pokyn hygieny ucinny od 17.1. a pak nekde pod tim testovani pro zamestnavatele (2x, musis hledat) zase tam neco zmenili
mne se to ted nechce prochazet, zitra me ceka zase sichta (coz je spis do stiznosti, ze me ta covidova cast me prace neskutecne .... a chci kvuli ni odejit)
Lamicka díky. Testování má pod palcem HR, tak to nijak nemusím řešit a organizovat. Spíš bude horší to posuzování kontaktů.
Paris v tom pokynu od hygieny budou i ty kontakty, ale oni vam k tomu urcite instrukce v praci daji.
Jasně, to je třeba vzít do úvahy samozřejmě. Já jen, že někdy se to prostě fakt stane, ale nemá v tom prsty Bill Gates ani mimozemšťani.
barbucha já věřím, že se stane. Ale když očkujou 20 lidí, tak mi přišlo divný, že by se tři složili. Tyhle kecy pak vypsychujou lidi, co by se v nějaký okamžik už naočkovali, ale jsou v partě s těmahle expertama a pravidelně dostávají masírku. Jeden kolega se v pondělí v práci nechal naočkovat prvně, byl z toho ale fakt strašně nervózní, že dostane anafylaktickej šok, omdlí, ...
To máš pravdu, ty vystrašený k smrti to pak odnášej nejen nervama, ale klidně i těma mdlobama. Je to ale jejich blbost - co dělali celej život? Jak přežili všechny zákroky, co jich každej má už od mimina?
Trocha vlastního zdravýho rozumu by neuškodila...
Moje sestra skončila po prvním Pfizeru v nemocnici, celkový kolaps organizmu, projevilo se to v průběhu 12 hod. po vpichu. Ale přes noc se oklepala a dobrý.
Jo a jako bonus ležela na pokoji s c+ pacientku, takže nakonec ještě skončila 14 dni v karantene. To nevymyslis proste ![]()
Docela obdivuju, že pak statečně šla i na druhou.
MP Meri chudák ségra :( a je teda odvážná, že jde do druhé, tak si ji snad nějak pohlídají.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY