Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 15. ledna 2022 10:29
Reakce na Samara:

Tabea Znam. Muz, 48 let, do te doby bez potizi, zadne nemoci. V sobotu dop ve Vojenske nemocnici prvni davka, v noci omdlel. V zachrance pochopitelne tvrdili, ze to nemuze byt z ockovani. Nicmene po kapackach se zotavil dobre a jeste ten den ho propustili. Na druhou davku nechtel, ale kvuli zamestnani musel. Dopadlo to dobre.

​Tohle jsme měli na jaře v centru taky, akorát nám se dotyčný taxikář složil už v centru, že ho odvezla záchranka. Před měsícem jsem s ním mluvila a doktoři mu vysvětlili, čím to je. Souvislost tam je. Prý se jedná o nějaký problém se srážlivostí krve. Ne natolik závažný, aby kvůli tomu musel brát dlouhodobě léky na předpis, ale to očkování to může nějak rozhodit, že se člověku extrémně sníží tlak a rozhodí mu to organismus.

Takže před druhou dávkou na radu doktora bral normální acylpyrin, kterým tu krev naředil a v pohodě.

Asi to bude mít víc lidí, ale tím, jak se běžně takhle často na očkování nechodí, tak netuší, že to mají.

Offline Paris
příspěvků moje polička 15. ledna 2022 23:37

Tak my jedeme další kolo. Ve čtvrtek byly obě dcery ve škole testované PCR. Odpoledne dorazila zpráva, že je výsledek testu pozitivní. Bez iniciál nebo data narození, jen heslo k emailu. Takže jsem dobu nevěděla, která z dcer je tedy pozitivní. Email dostal z nějakého důvodu manžel. Ten se do něho, resp. do přílohy, nemohl z mobilu dostat. Nakonec jsme tedy zjistili, že je to mladší dcera. Starší dceři přišel až v pátek a byla negativní... zatím. (I když taky byly nějaké zmatky... rodičům přišly výsledky se zpožděním až v pátek odpoledne, škole přišel v pátek ráno seznam a všichni negativní... po obědě všem rodičům volal učitel, že je mezi dětmi někdo pozitivní, ale nevědí kdo a čekají na nové správné výsledky... tak jsem vzhledem k výsledku mladší myslela, že pozitivní bude i starší)

Já jsem na HO, abych byla ohleduplná. Manžel chtěl být taky, ale šéf ho nahnal v pátek do práce. Odpoledne šel v práci na antigen a vyšel pozitivní... i druhý kontrolní. Tak se stavil zrovna cestou na PCR a dnes přišel výsledek pozitivní. Ani jsem tedy nic jiného nečekala.

Já jsem si udělala ve čtvrtek samotest a byl OK. Zítra půjdu já i se starší dcerou na PCR a uvidíme. To už by se mohlo ukázat.

Mladší dcera (neočkovaná) to má už podruhé... předtím na začátku března 2021.

Manžel měl covid v říjnu 2020. Minulý pátek byl na třetí dávce. Buď je to omicron a fakt na něho očkování nefunguje nebo ještě nestihla ochrana naskočit.

Jsem zvědavá na sebe. Byla jsem na 3. dávce s manželem. Covid jsem měla na konci února.

Jsem ráda, že jim je dobře. Snad to vydrží. Dcera má od včera jen trochu rýmu. Manžel letěl jednou na záchod a teď už nic. Snad aspoň na to bylo očkování dobré.

Starší covid ještě neměla, večer ji trochu bolela hlava. Není očkovaná.

Teď mám ještě obavu o taťku... manžel a mladší dcera u něho byli v úterý na návštěvě. Je mu dobře. V pondělí si taky zajde na test.

Offline Paris
příspěvků moje polička 15. ledna 2022 23:44

Ještě ve čtvrtek mladší dcera říkala, že jí je na zvracení. V pondělí byly ve třídě děti testované antigenem a všichni negativní. Pak postupně od pondělí do středy několik dětí odpadlo se "střevní chřipkou". Předpokládám, že s nimi rodiče na test nešli, ale zřejmě to nebyla jen střevní chřipka... škola ještě neinformovala rodiče. Čekají na hygienu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 06:21

Paris Já teda nevím, ale třetí vakcína před Omicronem nechrání, tam jde spíš o ten průběh.

Offline Paris
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 08:23

Kan ano, máš pravdu... asi jsem to blbě napsala. Ano, ani na deltu není 3. dávka 100%. Jen jsem doufala, že trochu zvýší i ochranu před omicronem. Nejen průběh. Mě už taky bolí hlava, tak jsem zvědavá, jak dopadnou dnešní testy.

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 08:57

wendulka presne, tlak mel 60 neco a acylpyrin pred druhou bral take, ne kvuli doktorum ptz ti jeho furt tvrdi, ze to s ockovanim nesouvisi ale zena pracuje v Motole, tak ji to konecne poradil nekdo komu veri

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 09:13

Dotaz: když má zaměstnanec pozitivní antigenní test, odchází do 5denní karantény nebo jde na pcr test. Jak je to s rodinnými příslušníky? Logicky by měli jít do karantény taky, ale ten antigenní test je přece nepřesný a bez ověření dost k ničemu.

Online Gatita
8683 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 09:17

Paris strevni chripka rikas? Tak ted nevim, jestli po dnesni hrozne noci nejit na test. Uprimne, asi by me to nenapadlo, respiracniho na tom neni ani ň. Doprcic uz, a to jsem se tesila, ze v pondeli rozeslu deti do instituci. Jedno to totiz uz melo taky, ale uz je ok, na rozdil ode me...

Offline Paris
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 09:28

Gatita no, těžko říct... může a nemusí. Nevím, jak ty ostatní děti ve třídě (jestli to je covid nebo ne), ale pozitivní dceři bylo jeden den na zvracení. Manžela to jednou prohnalo...

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 09:31

brrr zaměstnanec s pozitivním testem jde domů,na tel.prijde neschopenka,pokud si sám ze své vůle zajistí PCR a má ho negativní, karanténa se ukončí dřív.rodinni příslušníci nic,ale ani teď už nešli automaticky si karantény přece.

Offline Paris
příspěvků moje polička 16. ledna 2022 09:44

Vlm do dneška jdou do karantény jen neočkovaní rodinní příslušníci, kteří v posledních 180 dnech covid neprodělali. Od zítřka všichni. Ale nevím jestli není rozdíl v antigenu a PCR. Za sebe bych doporučila potvrzení PCR.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 09:52
Reakce na Paris:

Odpoledne dorazila zpráva, že je výsledek testu pozitivní. Bez iniciál nebo data narození, jen heslo k emailu.

​ja mam 2 ruzne SMS s vysledky (v odstupu cca 14 dni) z teze laborky a v jedne jsou inicialy a datum narozeni a v druhe nic. Jeden by teda cekal, ze jim to rozesila automat?

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 10:03

Paris tak tu karanténu,jsem nevěděla,jdk se me to nijak netýká,a myslela jsem že je to stejné,v prosinci manžel kovid já v práci.tajy bych šla na PCR kdyby ni vyšel pozitivní test.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 10:10

Paris Tak hlavně ať jste v pohodě a je to brzy za váma. 

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 10:21

Paris Taky manželovi v pondělí přišla jen sms, jste pozitivní, bez odkazu.  On na testu nebyl, tak jsme si hodit korunou, které z dcer se to týká. Byla to ta, které v té době nic nebylo. Druhé už přitom bylo zle, pozitivní test měla až ve středu. Moc dobře jí není doteď, hlava, krk, klouby, žaludek, zuby, všechno, ale pomalu se lepší. Ona je marod profesionál, ale takhle ouvej jí prý nikdy nebylo. Mladší jen trocbu hlava a krk. Obě trochu kašel, rýmu (mimochodem, v sebetrasovacím formuláři rýma mezi příznaky není uvedena) Ale je unavená - ona, která je normálně naprosto nezničitelná.

My s mužem pořád dobrý. Vzhledem k tomu, že už to tu máme asi od nedělního večera, začínám se opatrně radovat a blahořečit 3.dávku, ťuk ťuk ťuk.

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 10:22

moora Říkala mi dětská doktorka, že jim to prý v poslední době nějak zlobí.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 10:24

Vlm Kdybych měla pozitivní antigen,tak jdu taky na pcr. Já jen, jestli mám začít stahovat děti ze školy, muže z práce atd., kdyby to nastalo.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 10:32

brrr viz ten můj odkaz, pozitivně antigen z prace není izolace ale karanténa a nikoho z okolí se to tedy netýká.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 16. ledna 2022 10:33

Maky Dík