andulka01 Ty menší školy jsou na tom asi lépe. U nás už ředitel řekl, že první stupeň může celý do školy, taky jsme celkem malá škola. Uvidíme kolik rodičů je zase ochotných, protože do té školy úplně všichni dojíždí a ta výuka přes internet funguje dobře. Sambovi přeju, ať ho to pořád baví. Syn chodí do soukromé školy a má celem dost učitelů mladých mužů a nemůžu si to vynachválit. Škoda, že jich nechce být ve školství víc.
Koronavirus
No tak jsem teda hooodně zvědavá s čím přijede dnes sambo ze školy. On se na děti strašně těší a má fakt štěstí, že jsou malá venkovská škola a má ve třídě 12 prvňáků. Takže se nemusí rozhodovat koho učit bude a koho ne. U nich to asi tak/nějak zvládnou, ale u větších škol si to absolutně nedovedu představit.
Tak u vetsich skol muzou nastoupit ucitele ze druheho stupne, aby se to pokrylo. Taky jsem zvedava, ty jejich vymysly, jak to ma fungovat...
Chci to videt v praxi.
tv Jenže ti učitelé ze druhého stupně mají většinou dost práce se svým vyučováním. Minimálně vymýšlení a kontrola úkolů, když ne přímo online hodiny.
Fungování v praxi neuvidím, protože na prvním stupni nemám nikoho, ale zvědavá na to jsem.
Já doufám, že to fakt vyjde a padnou ty požadavky testy/karanténa. Pokud jo, taks e snad po půl roce uvidíme s rodičema........
Dneska vyhlásili, že od 11.5. by měla být zase v provozu mezinárodní autobusová a vlaková spojení, tak snad se to fakt hýbe (juch, kdyby cokoliv, už bych snad nemusela přecházet hranici pěšky)
ja bych se moc neradovala,mam pocit,ze Nemecko do ted v klidu zacina utahovat srouby.(ohledne cestovani)
Renusatko to chapu, ale pokud by bylo deti vice nez 15, asi by zaskocit museli. Jine reseni nevidim.
Ja pak budu informovat, az otevreme.
Zarinya Jak se to bude projevovat, nevíš?
moonlight to nevim,ale ty jejich vyhlaseni v poslednich dnech se mi moc nelibi.Ani s tim Rakouskem(coz se divim se jim moc otevirat nechce(prodlouzeni kontrol na hranicich)
mezinarodni doprava snad od 18.5.ovsem furt plati pri prijezdu do nemecka dvoutydenni karantena.
Varovani nejezdit do zahranici az nekdy do pulky cervna......no nevim,ja z toho moc radost nemam.
Zarinya Jasně, chápu, já jsem se lekla, že něco konkrétního. Varování nezní příjemně, to je jasný, ale je to teď asi pochopitelné a snad zůstane jen u toho.
moonlight to jo,varovani neni zakaz.ovsem kdyz budou chtit tak to testama a karantenama znemozni.Ja si nemuzu dovolit jet k rodicum do ceska a pak byt dva tydny v karantene.
a,ze cestovani nejsou nakloneni je z toho jasne.
Zu Tak mám za sebou otočku v ČR, měla jsem potvrzení z práce (český a rakouský formulář) i potvrzení od doktora, že mám negativní test (český i rakouský formulář). Všechno šlo hladce, ale i po cestě do ČR i z ČR byli na české straně pracovníci chudáci úplně zmatení. Byli příjemní, ochotní, ale říkali, že už pomalu neví, koho smí a nesmí pustit, protože se to každý den mění.
Test samotný proběhl v pohodě, poslali mi z jedné z mnoha laborek, které to testují, e-mailem návod. Koupila jsem si v lékárně šroubovací nádobku a solný roztok, tím jsem měla dvě minuty různě kloktat a pak vyplivnout. Tu nádobku jsem jim pak doručila a během 24 hodin byl výsledek. S tím výsledkem jsem pak šla k doktorovi, který mi podepsal ty české a rakouské formuláře... Podle všeho bych teď měla být schopná na ten test coby pendlerka jezdit měsíc sem a tam.
JanieB kolik ten test stal?
Zarinya Nejlevnější za 120 EUR, takže obdobně jako v ČR.
Zarinya Taky už jsem zjišťovala, jestli bychom se dostali do Itálie, kde máme nemovitost. Přejezd Rakouskem se jeví bez problémů, v Itálii bychom museli nahlásit adresu, přihlásit se na místním zdravotním středisku a jít do dvoutýdenní karantény-a zpátky totéž, protože v Itálii je téměř nemožné zaplatit si test, pokud nejsi nemocná. ![]()
A jink Wanda von Dunajew -dozvěděla jsem se o další známé, co uvízla-na Bali, což vypadá docela v pohodě :-) Ale říkala, že nesmí na pláž a večer je zákaz vycházení, takže nic moc. Známí, co uvízli v Japonsku-jeden (student) chudák bydlí v nějaké sdílené ubytovně, protože na víc nemá peníze a navíc nemá pracovní povolení, tak teda nic moc. Druzí naštěstí bydlí u kamarádů (ale je to pár, bydlí u rodiny s dětmi, taky nic úplně ideálního, tak aspoň učí děti anglicky), podařilo se jim sehnat letenky přes Kazachstán, ale nakonec to uvízlo na tom, že letecká společnost vyžaduje negativní test na covid a v Japonsku se komerční testy vůbec nedělají, člověk musí mít anamnézu nebo projevy. :-/
tv u nás mají v půlce tříd na prvním stupni asistentky, tý normálně občas učí, naše učitelka má dokonce v péči nějaké dva studenty. Učili děti každý pátek. kdyz se můžou na nich trénovat, tak bych čekala, že budou učit, i když je to potřeba. Plus druzinarka, co je pět dospělých na 26 děti a všechny do školy rodiče určitě nedají. spousta rodičů je doma na OCR za těch 80 procent. teď jsem to nějakého důvodu počítala a je to celkem dost peněz, fakt mě to prekvapilo.
Co vidím jako komplikaci, že u nás se ve škole málem od první třídy jede ten druhostupnovy systém, kde každý předmět učí jiný ucitel. Takže naše učitelka učí ještě devataky matiku a už hlásila, že to bude muset dělat jinak. Třídní druhé dcery zas matiku neučila mnoho let. Takže tam bude pes zakopaný, ne ze by nebylo dost dospělých na to množství děti, které nechtějí vrátit do školy.
Zu Pořádně teprv čtu váš problém - v Rakousku je spousta laboratoří, co udělají test každému, např. někde u labors.at (mají víc poboček, ale je třeba domluvit si termín). Já jsem byla tady: https://www.medizinisches-labor-wien.at/ a proběhlo to super. Zavolala jsem, ihned info mailem, další den už jsem odevzdávala vzorek. Kdo ho tam přinese brzy ráno, má výsledek ještě ten den, jinak hned druhý den...
JanieB ja se ptam jen tak ze zvedavosti...nevim jaky ceny jsou v nemecku a zda to udelaji komukoliv.Cesko se me netyka.
Garfie taky blby.![]()
Garfie no potěš koště. Člověk dokud to neřeší, tak nemá tušení, co to obnáší. Já mám taky nemovitost v zahraničí, ale naštěstí se o to stará realita, tak zatím dobrý.
U nás návrat na první stupeň do 15 člených skupin o které se budou starat asistentky a družinářky. Učit se nebudou, bude nad nimi jen dozor. Děti budou zpracovávat stejné úkoly jako doposud a budou jim je na dálku zadávat jako doposud jejich vyučující, jen s nimi nebudou sedět doma s rodiči, ale ve třídě v lavici pod dohledem vychovatelky. Ročníky budou podle všeho věkově namíchané. Dopolední program přejde do programu odpoledního něco jako družina, nelze si ovšem hrát jako za normálního stavu s hračkami, využívat sportovní náčiní...tak budou asi až do odpoledne sedět v těch lavicích. Obědy budou nakonec zajištěny, původní plán byl celodenní jídlo z domova. Každé dítě musí první den přinést čestné prohlášení, že není nemocné a že nespadá dítě ani nikdo ze společné domácnosti do rizikové skupiny, tedy spíš, že jsme asi s rizikem seznámeni jinak smysl toho papíru úplně nechápu.
continuity No hele, to 80% očr počítal můj muž, dokonce si na to vytvořil nějaký graf a tuším až do příjmu kolem 40 tisíc to bylo tak, že bereš 100% a pak to teprve pomalu klesá cca další dvacítku až na těch reálných 80%...jako docela hustý!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY