Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 05. května 2020 15:03

Garfie no právě, ja čekala, že u nadprumernych příjmů to vyjde nejaknspatne a ono ne.

Pokud prodlouži OCR a bude systém podobný jak píše Maky, tak chlap může zůstat na osetrovacce a budeme na tom všichni líp. Jenom nevím, co bylo úmyslem. Jestli udržet status quo, tak se to povedlo. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 05. května 2020 15:10

continuity  Přesně. My to nevyužijem, muž do práce musí, já jsem osvč, ale už jsem to radila kamarádce, která se pořád nějak potácí mezi svojí (vyčerpávající) prací, třema dětma a mužovým chozením/nechozením do práce (výrobní fabrika), kurzaribeity a podobně...ať se na to vyprdnou a jdou někdo z nich na očr. Status quo je přesné, jinak to nechápu. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 05. května 2020 15:15

Garfie o to si teď přesně vystihla naší domácí situaci, akorát děti mám jenom dvě

Akorát teda muž a domácí učení bude ještě výzva

Ale starší už je dost samostatna a co nezvládnou, zvládnu ja za půl vodku ( teda hodku) i večer. A u té mladší zas o tolik nejde. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 05. května 2020 15:15

continuity za půl vodku, to sedí

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 05. května 2020 15:19

viktorka_od splavu no už jsem to opravila, ale taky mi ten překlep ( to byl teda autocorrect) přišel dost k věci. Se starsi momentalne problem není, došla jsem k závěru, že se předtím ve škole otravovala.  u ni to jde přežít i bez alkoholu. Zato ta menší, dohadujeme se o všem tak 2x déle než pak realne trvá to učení.

Ona zplace nad výdělkem hlavně učitelka, u nás je dost znat, kdo dítěti ty úkoly kontroloval a nahrával do portálu.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 05. května 2020 15:29

continuity Za půl vodku, to fakt sedí!!  Jsem si teď kvůli něčemu psala s naší družinářou a ta mi (ač se nijak neznáme) prozradila, že vrcholem jejího dne je večerní šití roušek, poslouchání audioknih a dvě a více deci vína....

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 05. května 2020 15:47

Garfie

Haha, naše druzinarka má jedno dítě, žádnou práci a doma babičku, která jim vaří. A divi se, že my chceme dát deti konecne do školy. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. května 2020 16:30

Dnes u nás proběhly "třídní schůzky" po internetu. V naší škole se tomu říká tripartita, protože je to dítě, rodič a učitel. Tohle bych klidně zachovala, protože člověk ušetří cestu do školy a i domluvit termín obou nás a učitele, bylo víc v pohodě. Jediný, koho jsme dnes nemohli najít byl syn, který byl zrovna venku. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 05. května 2020 16:48

continuity U nás je to podobně, půl hodiny boje s mladším a pak za čtvrt hotovo.

Offline Zu
2788 příspěvků moje polička 05. května 2020 16:53

JanieB Moc děkuji za info!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. května 2020 17:16

Garfie continuity tak my stale jeste cekame na info ze skoly, ale trochu se obavam, ze online bude stezejni, protoze to uz oznamili devatakum. Na jine skole uz oznamili, ze bude jen druzina. To bych si dite nechala doma. Na dalsi skole bude plnohodnotna vyuka a ocekavaji, ze prijde co nejvic deti. Je videt, jak se ten pristup strasne lisi.

Ted mi psala kamaradka z jineho mesta, ze u nich ve skolce asi bude problem s nedostatkem personalu, protoze pani ucitelky maji ocr. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. května 2020 17:34
Tak nám došly pokyny ze školy. Jsem z nich lehce zmatená
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. května 2020 17:42

Nějak se to zaseklo, po mém posledním příspěvku, tak zkouška nové zprávy.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 05. května 2020 18:04

syn je v devitce, ze skoly dnes přišlo, že 3x tydne 2-4 hodiny češtiny a matiky ve skupině do 15 dětí.  jsem ráda i za to, aspoň se uvidí a na ty přijímacky je to jako příprava fajn,  když nic jiného,  tak zase trochu režimu jim jen prospěje 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 05. května 2020 18:29
Reakce na AprilTwelve:

syn je v devitce, ze skoly dnes přišlo, že 3x tydne 2-4 hodiny češtiny a matiky ve skupině do 15 dětí.  jsem ráda i za to, aspoň se uvidí a na ty přijímacky je to jako příprava fajn,  když nic jiného,  tak zase trochu režimu jim jen prospěje 

​U nás stejně, až na to že jen dvakrát týdně...

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 05. května 2020 18:40
Reakce na Maky:

U nás návrat na první stupeň do 15 člených skupin o které se budou starat asistentky a družinářky. Učit se nebudou, bude nad nimi jen dozor. Děti budou zpracovávat stejné úkoly jako doposud a budou jim je na dálku zadávat jako doposud jejich vyučující, jen s nimi nebudou sedět doma s rodiči, ale ve třídě v lavici pod dohledem vychovatelky. Ročníky budou podle všeho věkově namíchané. Dopolední program přejde do programu odpoledního něco jako družina, nelze si ovšem hrát jako za normálního stavu s hračkami, využívat sportovní náčiní...tak budou asi až do odpoledne sedět v těch lavicích. Obědy budou nakonec zajištěny, původní plán byl celodenní jídlo z domova. Každé dítě musí první den přinést čestné prohlášení, že není nemocné a že nespadá dítě ani nikdo ze společné domácnosti do rizikové skupiny, tedy spíš, že jsme asi s rizikem seznámeni jinak smysl toho papíru úplně nechápu. 

​U nás je to bohužel úplně stejně, žádná plnohodnotná výuka pouze hlídání dětí. Úkoly budou opět odpoledne na rodičích????

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 05. května 2020 18:47

dupali taky si myslím, že polovina ze zadaného na den zůstane za domácí úkol.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 05. května 2020 19:24

Garfie A nepoužil tam manžel nějaké zjednodušení? Připadá mi, že nezohlednil slevy a bonusy na děti, to u malých mezd udělá hodně.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 05. května 2020 19:30

Garfie Emi Me se to nejak nezda, jak muze byt 80% ocr 100% platu..? 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 05. května 2020 19:36

Emi To nevím, je to možné. Tady  jsem našla odkaz, který to taky přepočítává, jim vyšel u čtyřiceti tisíc hrubé mzdy cca třítisísový rozdíl mezi mzdou a 80%.