Pavlena 80% jak jsem pochopila se počítá z hrubé mzdy, tedy před odečty?
Koronavirus
na ocr se platí kalendářní dny, ne jen pracovní... dělala jsem propočty jak to vyjde ve srovnání se 70% překážek a nestacila se divit... ono to totiž vypadá jinak, než když je ocr jen 9 nebo 16 dní... nikdy to nebylo na tak dlouhou dobu a za celý měsíc to vychází min. zajímave
AprilTwelve No navíc! To jsem úplně zapomněla, že se počítají i víkendy i u osvč, docela jsem byla překvapená!
Garfie no a hlavně se z ocr neodvadi ani nedani, takže je těch 80% sice redukovanych, ale v čistém a za všechny kalendářní dny v měsíci... se to nezdá, ale ono se to nasčítá
Pavlena OČR se přepočítává z hrubé mzdy (zjednodušeně řečeno), těch 100% je míněna čistá mzda, takže by to +- mohlo odpovídat, ale výši čisté mzdy ovlivňuje záloha na daň z příjmů. Takže slevy na děti, případně daňový bonus tu čistou mzdu zvýší.
Garfie jako fakt jsou to slušný peníze... já jsem i první výpočet udělala blbě, proto že jsem zapocetla jen pracovní dny a to vyšlo hůř, ale mě to připadalo adekvátní te normální situaci, tak jsem to neresila a až pak zapocetla i víkendy a to byl mazec. i s těmi vysokými příjmy ... nevýhodné to začíná být s příjmem nad 100tis
AprilTwelve Garfie Hmm. Tak to pak asi jo. To by me zajimalo, jestli jsem se mohla "valet" doma (rozumej ucit s dcerou, varit nam, primerene ji vencit a starat se o domacnost) za stejne penize, jako se snazit k tomu vsemu i pracovat.
nebo to radeji vedet nechci.
Renusatko u nás sa to ofiko volá Žiak - Učiteľ - Rodič, takže samozrejme je to dávno prekrstené na ŽÚR :D
Pavlena hele, asi fakt nechceš....
Emi Dekuju za vysvetleni a viz vyse...
Garfie Pavlena U hrubé mzdy 40 000 vyjde ošetřovné za duben cca 27 000.
Čistá mzda je cca 29 500 bez dětí, s 1 dítětem skoro 31 000, se 2 dětmi cca 32 500...
U 20 000 by bylo ošetřovné 14 200, čistá mzda bez dětí 15 800, s 1 dítětem 17 000, se 2 dětmi skoro 19 000. S více dětmi dokonce může dojít k tomu, že čistá mzda je vyšší než hrubá.
Emi Aha, tak to je zajímavý....já do toho moc nevidím, jak jsem osvč, všechny ty slevy na děti jdou na muže...a jestli se v tom orientuješ, tak mi prosím prozraď, jestli může mít např. každý rodič očr na jiné dítě (mají dvě a jdou na očr oba), o tom jsem se teď s někým přela, protože já myslím, že ne, je to naprosto nelogické (vycházím z toho, že mají společnou domácnost).
Pavlena No asi nechceš
....upřímně i mě by to vyšlo výhodněji, i když nejsem zaměstnanec, už jsem o tom i uvažovala, ale můj "zaměstnavatel" by si asi poklepal na čelo, stejně pracuju z domu.
Garfie OČR jsem nikdy moc nezkoumala, proto mne to zaujalo. Řekla bych, že to nejde, pokud žijí v jedné domácnosti, protože se čerpá jen na 1 dítě v rodině a rodiče se na OČR mohou nanejvýš prostřídat, ale je možné, že našli skulinu v zákoně. Fakt se tomu nevěnuju, jen umím rychle vypočítat čistou mzdu :-)
Emi no jo, ale o tu slevu na dítě nepřijdeš, to se nakonec zuctuje v roční mzdě ne?
Já vím, že to ti lidi dostanou až později.
continuity Jojo, nakonec by se to mělo srovnat. Takže u vyššího příjmu je to asi většinou jedno a u nízkého prostě ty peníze budou teď chybět...
A nevíte jestli OCR 25.5. konci, i když dítě do školy nenastoupí?
nonemy o, to je velký otazník, jsou na to petice. Já se ani nedivím ![]()
no to zrovna dnes nebo včera chtěla socialka po vládě jasná pravidla, jak se v těchto případech zachovat... takze ted se ještě neví, jak to bude. a u MŠ je to myslím tak, že nárok není po tomhle datu, ale opět může se to změnit
continuity fakt? Já měla za to, že je možné čerpat automaticky do 30.6. pokud se dítě nevrátí do školy 25.5. to potom k tomuto datu zaniká...jak je ovšem ošetřeno pokud někdo nastoupí na zkoušku a ono to nepůjde? Nebo pokud dítě začne pokašlávat tak by tam automaticky mělo přestat chodit. Varianta, že může nastoupit asi kdykoliv později, když už bude uvolněno více opatření a tak asi vůběc neexistuje
edit: Ze stránek MŠMT
Složení skupin je neměnné po celou dobu od opětovného umožnění přítomnosti žáků ve škole do 30. 6. 2020. O zařazení žáků do skupin rozhoduje ředitel školy. Žáka nelze zařadit do školní skupiny později, než k 25. 5. 2020.
Emi no víš co, ja rozumím, že jsou lidí, kteří fakt žijí z měsíce na měsíc ( včera jsem zrovna posílala na samozivitelky), ale tim spíš jsou tý dávky nastaveny špatně. Nebo by pak mohli dosáhnout na sociální dávky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY