U nás se máme rozhodnout do 7.5. Ale info o tom, jak to bude prakticky probíhat nemáme. Ze školy jsme dostali jen ten ministerský bulletin, kde jsou obecně informace a potom par praktických informaci, týkajících se hygieny ( desinfekce, měření teploty, odstupy, vstup do školy). O výuce nic. Při on-line výuce učitelka řekla, ze nechce jít zpět do školy (astmatik). A dětem rikala - kam byste chodily, buďte rádi, ze jste doma. Tam byste museli být cele dopoledne, tady to zvládneme za hodinu a půl atp. Vlastně ani nevíme, kdo by ty děti učil. Možná asistentka?
Koronavirus
Promiň, to se vážně nedá.
No vidím, ze MSMT to těm školám vážně zavařilo. Nutit plnou výuku celý týden, ale v malých skupinách. To jim snad muselo i na ministerstvu dojít, že na to školy nemají ani učitele ani třídy. Takže půlku třídy budeme vzdělávat, ten zbytek se může učit doma s rodičem. To je rovný přístup ke vzdělání... A učitel se může zbláznit, protože dělá přípravy na prezenční i online výuku
AprilTwelve tak to je vtipný, jestli se to ještě neví, když už máme dat vědět, zda nastoupí. Já chtěla, aby do školy sla, ale u nás budou "ucit" asistenti, to nemá smysl. Takže zvyšuji, ze ji nechám doma.
A proč bude učit asistent a ne učitelka?
mirajo Já ne, ale kolegyně, které píši podklady pro výplatu, mi koncem minulého týdne říkala, že OČR za březen ještě nemá ![]()
tv to já právě nevím, hlava mi to nebere
Fiction já dostala OCR včera, mi kolegové ji taky ještě nemají
Garfie díky. Teď mě napadla kombinace, co když tam pošlu jenom jedno dítě?
No to tak asi bude u nás, to bude sranda, to udělěj! Nárok na očr v tom případě určitě máte!! ![]()
Já teď zase vymýšlím, jestli by starší nemohla nosit mladšímu, co zůstane doma, ze školy obědy....
to by mi vytrhlo trn z paty!!! Ale v běžném režimu to nejde, tak nevím, jestli to vůbec zkoušet...
Garfie Starsi (9. třída) pujde po nedeli 3* tydne do skoly (priprava na prijimacky) a pry u nas budou varit. Bylo by fajn, aby mohla nosit mladsi obědy
. Musim to zjistit. Jo a mladší ji dost závidí, ze jde do skoly...
Liesel nejdříve jsem to pochopila jako puberťácký kroužek vaření u vás doma ![]()
Tak teď čtu:
"Pokud rodič dítě do školy pošle, nemá nárok na ošetřovné, pokud tak neučiní a zůstane s dítětem doma, tak samozřejmě nárok na ošetřovné má." řekla mluvčí ministerstva školství Lednová.
Podle ministryně práce Maláčové by ošetřovné měli dál dostávat rodiče, kteří své potomky nemohli poslat do škol ze zdravotních důvodu."
Do pr..., proč každá říká něco jiného? To se nemůžou domluvit? ![]()
nonemy protože každá má v této věci jiný zájem. MSMTV chce ve školách co nejmene těch malých bacilonosicu a Malacova zas potřebuje zatnout co nejmenší sekeru ![]()
Nevite, jak to bude, kdyz se objevi pozitivni pripad v te skupince 15 deti (at skola nebo skolka)? Napr. rodic pozitivni, dite jde do karanteny a na test, bude pozitivni, tak jde do karanteny a na test tech dalsich 14 deti a ucitel?
U nas vyuka asi bude (hura), online jen pro deti, ktere neprijdou, ale nechtela bych skoncit v karantene pred dovolenou.
Tak jsem dostala odpověď od ředitele školy, na dotaz, zda a proč povedou výuku asistenti: "Ano, je tomu tak." Proč by mi něco vysvětlovat, že? ![]()
JanieB Muzu se jeste zeptat k tem prechodum hranic? Na cestu Rakousko-Cesko ti tedy stacil test a na zpatecni cestu taky stale ten stejny test? Je tam nejaky limit poctu dnu na navrat? Nebo test pozaduje jen Cesko a Rakousko ne? A v Rakousku jsi po navratu musela byt v karantene? Diky moc
baltik Ohledně testu mi přišlo, že obě země požadují to samé. Ono se to furt mění, ale minulý víkend to znamenalo pro obě země max. 4 dny starý test.
Jedno, ze které země, ale musel být potvrzený od doktora na rakouském a českém formuláři (nestačí jen výsledek, co vyjede laborka). Rozdíl byl jen, že Rakousko kontroluje jen při příjezdu do Rakouska, ČR při příjezdu i výjezdu (hlavně kvůli pendlerům asi).
Pokud by člověk přijel do Rakouska bez testu, pustili by ho na rakouské straně, ale musel by do karantény, kterou by mohl ukončit buď po 14 dnech nebo dřív, kdyby si nechal udělat test. A asi jsou tam nějaké ty výjimky "na otočku", ale to nevím...
Jak je to u těch "denních" pendlerů z kritických odvětví, to taky nevím. Ale pro ostatní je to zatím negativní max. 4 dny starý test nebo karanténa. Je jim jedno, jestli si udělám test ve Vídni, přejedu do ČR a pak se do 4 dní vrátím, nebo jestli si ho nechám udělat v ČR.
Ale předpokládám, že se to zas brzo změní, prý ČR s Rakouskem vyjednávají o postupném otvírání.
https://bmi.gv.at/news.aspx?id=314A5A707A4547684D55733D
Catherinne EDITH4B Namíchala jsem s lehkou vůní citrusů, přesněji směs EO pomeranče a vavřínu kubébového
tak snad udělá lepší službu než to savo.
Jinak složení: líh (70%), peroxid, voda, esenc. olej. Glycerín sem vynechala, ten byl kvůli ošetření rukou a na površích by zbytečně mohl zanechávat film. A nemám bohužel ty větší rozprašovače.
Prosím do SZ adresu, kam můžu poslat.
JanieB diky moc
Šmucler pise, ze po jednani krizoveho stabu by melo plosne noseni rousek skoncit s nouzovym stavem
. Tak snad to tak bude....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY