Tohle omezení pro důchodce platí jen v některých obchodech nad x m2, ne? Já u nás na vesnici chodím od obchodu kdy chci a nikdo mě nevyhazuje a to tam máme vedoucí ostrou jako břitva
. Jo v HK do Lidlu ve vymezené hodiny nesmím, ale vedle v Albertu je to všem jedno.... já fakt nevím![]()
Koronavirus
Liesel jo, platí to jen v některých obchodech (nevím kolik m2), např. u nás v malým coopu to neplatí, takže můžeme chodit jak kdo chceme :-)
barbucha Haha, otci bylo nedavno 65 a tezko muze strasit v supermarketu v 8, kdyz ma jako lekar cca 10 sluzeb mesicne, po kterych ani nechodi domu a tudiz je vecne ve spitale. Pochopitelne on o zadne hodiny nestal, ale nikdo se nemuze divit, kdyz si pujde nakoupit kdy ON muze/chce. Je to proste doporucene, at se nam to libi nebo ne.
Kokoska jasne extrem je extrem, suhlasim. Mam viac skusenosti mam s milym pristupom ako s tymi neurvalcami
Karja u nas to pouzije kazdy mame to bud pouzit pri vstupe dezinfekciu alebo rukavice v kazdom obchode
Já to nepovažuji za hejty na důchodce ( nebo aspoň za mě) prostě tu jen každý nadává na to opatření, které mu komplikuje život a není přesvědčen o jeho smysluplnosti . Tak jak se tu předtim nadávalo na roušky, opatření ve školách a podobně....
Já to nepovažuji za hejty na důchodce ( nebo aspoň za mě) prostě tu jen každý nadává na to opatření, které mu komplikuje život a není přesvědčen o jeho smysluplnosti . Tak jak se tu předtim nadávalo na roušky, opatření ve školách a podobně....
![]()
Sairon nechcem byt rypava ale nadavat naopatrenie vidim trosku inak. Bud citam nieco ine alebo vnimam inak ze sa motkaju po obchodoch kedy chcu a tak podobne
To je takovej problem koupit si snidani a svacinu den predem cestou z prace? Navrch se tu vsichni tvari, jako by chodili denne na nakup cerstvych surovin na obed. To vam nemuze nakoupit starej cestou z prace? Nebo udelat primerenej nakup 2x tejdne podle nejakyho planu co se bude varit? Fakt jste v tom krame kazdej den a za normalnich okolnosti nutne mezi 8-10?
Já mám pocit, že vyloženě nadávající na důchodce je tu jen jedna ![]()
Sweet Potato no a ja by som to nechala na posudenie dotknutym. Proste kazdy by sa mal chranit ako uzna sam, myslim tym casom nakupu. Mat vysoky vek a niekto ma zatvori a urci kedy vobec mam pravo ist do obchodu ked ostatni mozu radsej byt rovno mrtva. Nemyslim tym ochranne pomocky ale rovnaky pristup . A neverim ze by si to ti starsi az tak uzivali ze maju vyhradeny cas, isto sami vnimaju ako to negativne posobi na ten zvysok co musia v tom case cakat kym mozu ist do obchodu. Takze system je na figu ale vinit z toho dochodcov je pekna hovadina s prepacenim.
Tak já trochu odlehčím: Šla jsem do Lidlu pro sváču na zahradu a nenapadlo mě hlídat hodiny. Načež mladý muž na stráži v předsálí se mě velmi slušně otázal: "Mladá paní, můžu se vás optat, zda vám už bylo 65?"
Poděkovala jsem mu a odvětila, že bohužel už ano
A měla jsem hezký den![]()
Korsičanka
no to je hezké!
Janulik03 Přesně tak. Přičemž ale nutno říct, že Sairon mezi ty nadávající nespadá. A souhlasím s ní v tom, že ty hodiny by měly být ideálně pro všechny ohrožené - chronicky nemocné, obkopacienty.... - jenže kdo by to posoudil a hlídal. Leda něco jako průkazka od lékaře.
Tady u nas to taky zavedli, akorat z nejakeho duvodu od 7 do 8:30 AM, coz je na vetsinu obcanu proste brzy. A ma to prave byt nejen pro duchodce, ale pro vsechny, kdo jsou vice ohrozeni - chronicky nemocni, telesne postizeni, ba i tehotne. Ovsem vyzadovat pripadne potvrzeni by bylo nelegalni, takze to nikdo nehlida a opatreni tim podle me naprosto ztraci smysl.
MP Marge no ale to mi přijde naopak docela šikovný. pokud se někdo fakt bojí tak si přivstane, že by tak brzo šel někdo jen tak z plezíru to se nestane, prostě pro to má důvod. super!
viktorka_od splavu Aha, to je pravda, to me nenapadlo...
My nakupujeme jednou týdně velký nákup. Část pečiva (kterého koupíme dost na celý týden) strčíme na mrazák. Nikdy jsme takto nenakupovali, nebyla jsem zvyklá plánovat jídlo na celý týden, ale tímto jsme se přizpůsobili situaci. Jsme čtyři, vařím denně a jde to.
Dneska zase výborná vinohradska12 o rozvolnovani, doporucuji
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY