Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:11

Sweet Potato 

Nemusím bejt v důchodcovský skupině, dnešní důchodci (a já k nim nemam daleko) jsou na FB všude možně, ve skupinách který je zajímaj (stejně jako já) - a že se koronáč přetřásá dneska všude, je snad jasný.

O tom, co píšou Burešovi, vždycky někdo (kdo tam má odvahu lízt) ochotně napráší.

A v žaludku mi ležej pouze výhody jedněch proti druhejm.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:27

barbucha Hele jako mit pro sebe dve hodky na nakup, protoze jsem ohrozena skupina, neni zadna extra vyhoda.... jasne nedodrzuji to, chodi, jak chteji, coz je v poradku.... ale cilit se, ze ja ty dve hodiny nemuzu a neopravnena vyhoda... no nevim no...

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:31

nolita 

Ale právě protože to nevyužívaj/nedodržujou, v pořádku není. Celý to opatření tím pozbylo smyslu.

A pak stojíš odpoledne ve frontě před kasou a obstarožní frontová bojovnice tě napomíná, že máš malej odstup a vona od tebe nechce nic chytit!

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:40

nolita mě osobně to teda nijak neomezuje, ale chápu že dost lidí ano, například ty, kterým nejde o "svačinku" nýbrž jsou zvyklí si cestou do práce koupit jídlo na celý den, protože světe div se, ne každý může z pracoviště libovolně odcházet nebo si tam jídlo pořídit. jsou taky lidi, kteří v těch osm ráno jdou z noční směny například. atp atp, nicméně, určitě většina z nich se vcelku ochotně v zájmu ochrany slabších přizpůsobí a respektuje ochranu seniorů... a pak vidí, že se omezuje úplně zbytečně, protože seniorům je ochrana u zadku a chodí do obchodu kdykoliv, kdežto ten jdoucí z noční tam v té době nesmí a až se vzbudí odpoledne hladovej, může vyrazit do odpolední nakupovací špičky... řekla bych, že to fakt zbytečně vyvolává animozitu mezi těma skupinama..

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:50

Tak to berte jako moznost, kterou ti seniori dostali,  uz je prece na nich, zda ji vyuziji nebo ne... proste pokud se chteji vyhnout ostatnim, jdou ve vymezenych hodinach... je to neco, co pro ne zbytek splecnosti muze udelat... Chapu, ze nekomu to udela caru pres jeho plany, ale tezko se vyhovi vsem ze?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. května 2020 11:55

Moji rodiče to například využívají, když už musí. Pro velký nákup jim jezdíme my. Mně je zase jedno jestli je od 8 do 10 čas pro důchodce, protože jsem v práci. V době, kdy jsem byla na mateřské to ale byl čas nákupu, než dítě obědvalo a šlo spát a myslím, že ty matky by tam v té době mohly klidně taky, protože je tam skoro prázdno, dle našich. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:21

barbucha Takže by ti přišlo v pořádku, je ti 65+, do obchodu smíš jen od 8-10?

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 13. května 2020 12:36

barbucha seniorský slevy ti nevadí? Taky výhoda jedněch proti jiným.

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:01

Kokoska vidíš a ty mně třeba vadí. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:04

Dostala jsem dnes na FB výzvu k podepsání petice proti povinnému očkování proti koronaviru  

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:04

nolita pokud je to výhoda na úkor jiných, tak by ji měli využívat. Něco jiného by bylo kdyby pro ně zavedli nějakou možnost, která ostatní neomezuje (např. že obce rozváží nákupy důchodcům zdarma) tak pak ano, je na každém, zda to využije nebo ne.

Jinak myslím že toto opatření bylo na místě v době, kdy sem virus přišel a nevědělo se, jak to tu bude vypadat, ale v současné době už je to zbytečná buzerace těch "nerizikových". Teď už stejně většina lidí chodí do práce a tedy dopoledne ty obchody nejsou narvané k prasknutí.

A ano, dotýká se mě to, takže jsem "potrefená husa". Do 8 se do obchodu s dítětem rozhodně nedostanu, pak tam nemůžu, před 11 je pomalu čas začít vařit oběd, i kdybych měla navařeno, tak v té době už je dost riskatní strčit malou do autosedačky, protože je pravděpodobné že mi tam usne, což není žádoucí. Do cca 14hod spí a když se pak po spaní vymotáme, tak už se dostanu do nákupní špičky lidí, co jezdí z práce. Sice nejsem oficiální riziková skupina, ale v 9. měsíci s autoimunitním onemocněním a dvouletou příšerou na krku bych si radši nakoupila v klidu ráno, než v době kdy nakupují všichni. A pak když se občas zapomenu a zamířím do obchodu kolem 9, tak mě fakt dost se_e, že tam nemůžu.

Offline rozarka
4226 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:09

Ty hodiny byly údajně nastavené tak, že je ráno prodejna částečně vydesinfikovaná (nevím přesně v jakem rozsahu) a tedy méně nebezpečná pro ohrožené stáří. A ze si důchodce dojde nakoupit mimo tuto dobu považuju za normální. Ne každý důchodce je slabomyslný nákupčí všeho, co leták nabízí.Nebo vy byste chtěly, až budete v důchodu, nakupovat s nevraživými pohledy ostatních v zády? 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:11

Sairon vyhoda je, ze muzes, ne ze musis, to je pak povinnost... ber to treba jako gesto solidarity, kazdy ji nevyuzije, ale neznamena to, ze nema cenu ho udelat...

Online Janulik03
20380 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:21

Teda ja uz tie nadavky lebo inak to neviem nazvat na dochodcov nechapem. Akoby sme uz stratili vsetku ohladuplnost. Stari ludia nas obtazuju vadia nam v obchodoch, v radoch, su pomali, hadavi, poniektorim aj smrdia.

Dochodca mi uz znie ako nadavka. To fakt? Zda sa mi ze su v to to pripade postaveni do dost neziaducej pozicie. Pod vlajkou ochrany im urcime vyhradeny cas ktory vytoci ostatnych nedochodcov. Prikazeme im aby sedeli doma , izolujeme ich , vlastne sastali akoby ludmi druhej kategorie. Boze nechcem sa dozit staroby

Online Janulik03
20380 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:27

Jo a starsi z dediny bez  auta a niekoho po ruke sa do vyhradenych hodin nevijde lebo nejdu spoje. A pre Jiná Realita hodiny su od 9-11 doporucene ale nakupovat mozu aj inokedy, vela ludi totizto aj vi vyssom veku pracuje. A nedivila by som sa ze aj to niekomu vadi ze dochodcovia zaberaju pracovne miesta. Ano pisem dost mozno agresivne ale vytaca ma to

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:31

Janulik03 myslím si, že Tvůj příspěvek je tu potřebný.

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:33

Janulik03 my budeme asi vrstevnice, ale klidně řeknu, že mnozí důchodci mě štvou taky. Setkala jsem se s mnohými staršími lidmi, kteří se chovají hodně neohleduplně (a to jsem se fakt ještě vyjádřila slušně). A proč?? Protože jsou přesvědčení, že jejich věk je opravňuje nedodržovat slušné chování k okolí, skoro se pobít o lépe vypadající rajče (zažito na vlastní oči, baba dceři hrábla do sáčku a vyndala si ho), předbíhat ve frontě (po slušném dotazu by je přitom každý rád pustil) atd atd...takže docela chápu tu občasnou nevraživost. Ale jsou samozřejmě i mladí, kteří jsou na facku, to uznávám a na jiném fóru by si zase důchodci stěžovali na mladé

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:38

rozarka

Tak to nevim, zda neni nejaka blbost, moje maminka dela v marketu a o nejaky vyssi mire desinfekce teda nepovidala. A ze toho vzdycky navypravi.Schvalne se ji zeptam.

S tema obchodama jsem to sem znovu dovlekla ja to tema a jako MUSIM napsat, ze ja duchodcum ty hodiny preju, rozhodne bych je nenutila chodit nakupovat v jen ty dve vyhrazene, to je jak sikana. To ze si nemuzu nakoupit, za to muzou spis moje deti a to, ze je ted nechci tahat do obchodu. Jo, nechci byt zaskatulkavana v nejake antisenior skupince! 

Online Janulik03
20380 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:40

Kammila asi ano len by som to co popisujes nepasovala ako vlastnost dochodcov ale ako neomalenost vseobecne. Ta. Kde sa teraz pracovne pohybujem vidim veci ze az oci otvaram ale nie su stari ludia ktori sa chovaju tak ako popisujes. Je to rozprestrene uplne spravodlivo medzi vsetky vekove kategorie. Proste blb je blb v kazdom veku. 

Jo a v poslednej dobe vidim napriklad stara pani plati a spadnu jej drobne na zem.   Ruke palica a pozera zufalo po zemi. Za nou rad mladych a nikto sa nepohne aby jej pomohol. Tak necham vsetkych cakat obidem pult a idem zbierat. Zrazu sa kazdy chyti za nos ze aha. Ale aspon si netrufli frflat ze cakaju dlhsie. Nechapem to.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 13. května 2020 13:42

Kammila Ale tohle je přece napříč celou populací. Vypichovat to u jedné kategorie je úplně zbytečné a útočné.