nolita pokud je to výhoda na úkor jiných, tak by ji měli využívat. Něco jiného by bylo kdyby pro ně zavedli nějakou možnost, která ostatní neomezuje (např. že obce rozváží nákupy důchodcům zdarma) tak pak ano, je na každém, zda to využije nebo ne.
Jinak myslím že toto opatření bylo na místě v době, kdy sem virus přišel a nevědělo se, jak to tu bude vypadat, ale v současné době už je to zbytečná buzerace těch "nerizikových". Teď už stejně většina lidí chodí do práce a tedy dopoledne ty obchody nejsou narvané k prasknutí.
A ano, dotýká se mě to, takže jsem "potrefená husa". Do 8 se do obchodu s dítětem rozhodně nedostanu, pak tam nemůžu, před 11 je pomalu čas začít vařit oběd, i kdybych měla navařeno, tak v té době už je dost riskatní strčit malou do autosedačky, protože je pravděpodobné že mi tam usne, což není žádoucí. Do cca 14hod spí a když se pak po spaní vymotáme, tak už se dostanu do nákupní špičky lidí, co jezdí z práce. Sice nejsem oficiální riziková skupina, ale v 9. měsíci s autoimunitním onemocněním a dvouletou příšerou na krku bych si radši nakoupila v klidu ráno, než v době kdy nakupují všichni. A pak když se občas zapomenu a zamířím do obchodu kolem 9, tak mě fakt dost se_e, že tam nemůžu.