Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:23

ionicera  Taky mám výhrady, ale to je vždycky jednodušší kritizovat, než navrhnout něco lepšího. 

Online Kokoska
35131 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:28

Porad mi chybi informace, kdo by se staral o ty socialni lezici v hotelich.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:29

moora To by bylo hrozné pro kantory. Měl by půl třídy ve třídě a druhou online, to je peklo. Tohle je nejlepší varianta.

Jinak našemu panu řediteli nezávidím, má i základku i víceletý gympl v jednom. Včil mudruj.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:30

Sweet Potato druhy pulce zada domaci praci

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:32

Kokoska rekla bych, ze tam planuji odeslat bezpriznakove/ s mirnymi priznaky, kteri by to byli jinak schopni vylezet doma, ale hrozi tam, ze by nakazili ostatni. Predstavuju si nejakou donasku jidla, nevim, jak chteji resit odpadky a pradlo, ale tusim, ze na Slovensku (myslim) neco takoveho funguje. Jako ja bych tam odeslala zbytek rodiny, kdyz je mi blbe, chci byt ve svoji posteli a ne na hotelu. 

Online Kokoska
35131 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:36

Lamicka to prave ne, na hotely muzou jit nakazeni. Zdravemu zustane vsechno doma na krku.

Online Kokoska
35131 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:47

U syna v praci se jedne kokegyni v pondeli neudelalo dobre, teplota, kasel. Zustala doma a sla k doktorce. Ta ji rekla, ze s virozou ji na test neposle, ale at zustane 14 dni doma a chova se jako v karantene.

Od kdy covid neni viroza?

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:59
Reakce na ionicera:

Když ono je to těžký. Včera byla mamka na kosmetice- je jí 73 a kosmetička prohlásila, že se v jí roušce špatně dělá, tudíž ji nenosí. 

​To je teda dost strašný. Já už tento týden jedu v respirátoru a u zákaznice prosím o roušku. 

A už mě teda bolí za ušima

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:12
Reakce na Sweet Potato:

moora To by bylo hrozné pro kantory. Měl by půl třídy ve třídě a druhou online, to je peklo. Tohle je nejlepší varianta.

Jinak našemu panu řediteli nezávidím, má i základku i víceletý gympl v jednom. Včil mudruj.

​Hele, kupodivu to jde. Spolužák staršího nemůže do školy, čeká na transplantaci. Paní učitelka ráno zapne tablet, namíří na tabuli a jede. K online přenosu se můžou připojit i ostatní, co jsou doma a funguje to, učitelka se baví se všemi. Ale je fakt, že připojených jich bylo max. pět, šest najednou.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:12
Reakce na Kokoska:

Lamicka to prave ne, na hotely muzou jit nakazeni. Zdravemu zustane vsechno doma na krku.

​Já jsem z těch hotelů na prášky. Nejen kvůli bezdomovcům... ale kurnik šopa odkdy se nemocný odkládaj do hotelů?! Jako se tam posílalo dítě s neštovicema, se spalničkama? Taťka s chřipkou?! Ty nemohli doma nikoho nakazit, nikdo si z toho nemoh odnýst následky?!

Tak telecí nápad jsem už dlouho neslyšela, a že jsem už toho slyšela dost!

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:14

brrr to je super

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:18

Liesel Akorát odchází v listopadu na mateřskou, náhrada zatím není, to už tak super není Hlavně mám tucha, že zavřou školy a s novým vyučujícím se děti budou seznamovat online.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:19

Garfie Ty zoo jsem pochopila tak, ze kdyz je o vikendu hezky, tak jsou tam davy lidi i venku a oni chtej omezit kontakt mezi jedinci mimo rodiny. A wifi a omezeni lidi u stolu v obchodacich je nahodou genialni tah, protoze kdyz soudim treba podle obchodnich center u nas v hk, decka jsou tam peceny vareny, tohle by ke mohlo odradit a kdyz budou sedet pred obchodakě, aspon budou venku kde se to prej min siri

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:39

razorblade 

Vypnutí wifiny mi taky nevadí. Ale já se v tom nevyznám, takže sorry za blbej dotaz: pokud někdo jede jen přes veřejnou wifi tak cajk - ale když má ty předplacený data, tak se na internety taky nedostane? nebo dostane?

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:42

barbucha dostane 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:42

barbucha dostane. oni asi pocitaj s tim, ze ty decka nemaj datovy tarify a chodej do obchodaku prave kvuli wifine zdarma...

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:47

brrr Vím, že jde, kamarádka to tak taky dělá. Vysíla z hodiny pro ty v karNténě. Právě proto vím, jak náročné to je. A není to rovnocenné ani s plně online hodinou.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:53

Tak vida. Zase opatření na hovno. Možná na tý free wifině závisí tak půlka omladiny... druhá půlka má ty data od rodičů určitě zaplacený (bonusy pro rodinný příslušníky třeba?). Rozhodně to ale nepovede ve výsledku k tomu, že v těch centrech bude zevlovat polovina lidí, čímž se i riziko sníží o polovinu - v Praze určitě ne, anžto je tady teenagerů i tak mraky.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:54
Reakce na Catherinne:

​To je teda dost strašný. Já už tento týden jedu v respirátoru a u zákaznice prosím o roušku. 

A už mě teda bolí za ušima

​Protože jsi inteligentní. Mě tak štvou ti buřiči. Abych řekla pravdu, zlobila jsem se i na mamku, mě nepustí do domu- je to ve stylu- odstup satane- a od kosmetičky si nechá hodinu funět do obličeje. Ale chápu to. Říkala, že byla v takovém šoku, že se nezmohla na odpor. A asi se nechtěla ztrapnit, či co.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. října 2020 17:56

barbucha Myslím, že se tam budou odkládat ti, kteří by se měli vrátit do DD a nejsou ještě úplně fit, ale intenzivní péči mít nemusí., ne?