Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2020 15:13

KonečněTady tak třeba pražská hygiena zavřela všechny DDM. To pro naši rodinu znamená, že nebudeme součástí 5 různých kolektivů. Ten náš DDM by teda zřejmě zavřeli tak jako tak, v sousední školce je covid.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:17

Isca No ono tomu taky docela dost pomohly případy, kdy třeba na jaře první hlásila ta restaurace, jejíž jméno mi vypadlo- byla na Hradě , je ze sítě Ambiente -  že končí kvůli omezení. Přitom to byl propadák a měli končit už dřív.Ale svedlo se to na zavření. A takových bylo víc. 

Ale je pravda, že je to hodně těžký. Zas ale, proč by zrovna naše generace měla mít nějaké právo na štěstí? Byly epidemie, války. Někdy mám pocit, že se lidé chovají, jako kdyby jim tohle někdo dělal schválně!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:20

ionicera 

Hele, ale zrovna ta Kuchyň je zase otevřená, jupí!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:21

dynda No vida! Tak to tak hrozné nebylo!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:26

Ted se objevilo, ze prymula doporuci HO. A ma pravdu, na jare se vyuzival hodne, ted skoro ne, myslim, ze to by mel byt vazne zaklad (a to rikam jako clovek co ma uz pul roku nabeh na ponorku, protoze mam kurz online z domova a manzel taky pracuje z HO)

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:27

ionicera Za sebe zopakuju: nadávám z bezmoci, že jsme v prů-švihu, kde jsme možná vůbec nemuseli být. Že o nás nerozhoduje nikdo, komu by se dalo aspoň trochu věřit. Já jsem v podstatě strašně poslušný člověk - jako pacient třeba - žádný anarchista. Nadávám, ale táhnu dál. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:35

ionicera já bych chtěla, aby ta opatření byla konzistentní a vysvětlená. Ale myslím, že na to už je pozdě.Teď už to bude všechno befelem, protože situace je už taková.

Například - zavřeli ZUŠky, kde výuka hudby probíhá řekněme v 95% případů tak, že ve třídě je jeden učitel a jeden žák. Sportovní kroužky a bazény ale zůstaly otevřené, včera probíhal normálně trénink dětského oddílu, X dětí v uzavřeném prostoru ve skupinách po 10 plus XY dalších sportovců, kteří přišli jednotlivě, takže jich tam mohlo být nepočítaně.

Já jsem tedy jedna z posledních, která by brojila proti sportu, ale tahle nekonzistentnost mi vadí - i když jsem z ní měla užitek coby sportovec. Stejně tak mi vadí, že zavřeli školy. Shodou okolností jsem měla nějaké pochůzky po nákupním centru, a to množství dětí, které se tam potulovaly v tlupách, bylo neuvěřitelné. Přijde mi, že ve škole jsou ty děti pod větší kontrolou, co se týká hygieny a shromažďování - a to nemluvím o vzdělávání...

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:37

Sweet Potato Tak vím, že se to není moc v kursu, ale já plukovníkovi věřím.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:39

Mne prijde, ze ty reci, ze se to netyka hospodarstvi vedou jen kvuli tomu, aby nikomu nemuseli platit nejake nahrady. 

Jinak si taky myslim, ze ta nekonzistentnost a ta snaha se za kazdou cenu vratit k normalu nas dostala tam, kde jsme.

A jeste k home office - majitele nasi firmy to nesnasi, maji porad pocit, ze doma nikdo nedela, takze jsme dostali jen mail, ze musime i v kancelari sedet v rousce, protoze hygiena se v pripade pozitivniho testu pta, jestli kontakt probehl s rouskou a tudiz bez ni bychom ohrozovali chod firmy...

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:42

ionicera Moji důvěru bohužel hodně podryl ten twist minulý čtvrtek. Jinak asi jo, mezi slepými je ten jednooký.

Online Kokoska
35131 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:48

Tak svatby zatim zustavaji jak byly, az do 19.10. Restaurace ale budou otevrene jen do 20.00 a u stolu pouze 4 lidi. Takze kdo mate hostinu v restauraci, v 8 vas asi vyhodi.

Online Kokoska
35131 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:54

2.stupen ZS bude mit stridave vyucovani prezencni a distancni, v rocniku tyden trida A, tyden B. Ve dnech 26. a 27. se neuci vubec nikde.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:56

Kokoska A ve food courtech jen dva. Ta vypnutá wifi mi přijde ďábelské opatření

Zavřená nejen kultura a sport, ale i zoo například.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:59

Me by zajimalo, jestli pro ty hospody taky zavedly nejake povinosti na vzdalenosti mezi stoly.

na rovinu, tyhle veci - kolik lidi kde - by mely definovat s ohledem na plochu, ne absolutne...... znamena to, ze dkyz ke stolu pro dva posadi ctyri je to ok?

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:09

Sweet Potato Ta Zoo je na hlavu, měli když tak uzavřít pavilony. Aspoň by si zvířata odpočinula....

wi-fi je vtipná :-D 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:11

Seznam zprávy a vkládání reklam do živého přenosu tiskové konference

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:13

Garfie Muhehe, z Plagy právě vypadlo, že víceletých gymplů se to netýká!

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:17

Sweet Potato  Já jen nechytla, jestli ani těch "starších" tříd? 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:20

Garfie Ne, těch nižších se to prý netýká, protože ty starší sedí doma. Ale třeba mu to ještě vysvětlej.

Ještě mi teda nejsou jasné třídy C.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. října 2020 16:22

Sweet Potato a taky D E F

jsě myslela, ze rozdelej tridy na pul a ne ze budou stridat paralelky