Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2020 13:19

Sweet Potato já teda moc nechápu, jakou ekonomiku má Prymula na mysli, už nezbývá moc oblastí, které by nebyli omezeny. A to samozřejmě nemluvím o tom, že lidi prostě míň utrácí, v obchodech je jich míň,...

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 13:22

euridike Pravda je, že zrovna v té Viole si diváci sedí málem na klínech, tam by to byla tutovka. Od října sice ubrali 12 míst, ale i tak.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 08. října 2020 13:27

Sweet Potato No právě... Jsem chtěla napsat, že třeba pro Violu je to extra komplikovaná situace, no ale pro které divadlo není...

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 13:30

euridike Přiznám se, že jsem do poslední chvíle trnula, že to představení bude zrušené, že se někdo z obou pánů třeba bude bát. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. října 2020 13:48

Evaeva Tak může zavřít obchody a továrny. Hospody také. A nedivila bych se tomu. 

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:00

Evaeva Hospody, posilovny, bazény, kina, knihovny, obchody s hadrama, ... ještě něco zbejvá.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2020 14:17

Aranel ionicera hospody už jsou omezené, posilovny, bazény, kina a divadla mají zavřít teď. Já ta opatření chápu, co nechápu, jsou ta tvrzení, že ty opatření se netýkají ekonomiky.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:23

Aranel Jo, ještě zbejvá kadeřnictví. Byla jsem v tom "svém" v pondělí a říkali mi, že kdyby měli zas zavřít, tak můžou rovnou zavřít nadobro. To samý moje oblíbený sportoviště. Ale ne, ekonomiky se to vůůůůbec netýká (Nejsem ekonom, třeba mají na mysli něco vyššího, čemu já nerozumím a čeho se omezení netýkají??)

Evaeva

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:31

Evaeva přesně, pindání o tom, že hospodářství se to netýká, jen volnočasových aktivit. Taková sprosťárna, jakoby tyhle aktivity nebyly něčí obživa. Jakoby hospodářství tvořily jen automobilky a doly, nebo co. Jako omezení chápu, ale takhle to lakovat, jakože se nic moc neděje, to mě neskutečně štve.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:34

Mohučanka ani to nevyslovuj...

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:39
Reakce na Pinot Noir:

Evaeva přesně, pindání o tom, že hospodářství se to netýká, jen volnočasových aktivit. Taková sprosťárna, jakoby tyhle aktivity nebyly něčí obživa. Jakoby hospodářství tvořily jen automobilky a doly, nebo co. Jako omezení chápu, ale takhle to lakovat, jakože se nic moc neděje, to mě neskutečně štve.

​na tom je videt, v jake dobe autori vyrostli...

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:41

Catherinne Promiň!!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:44

Pinot Noir hm, Flegr říká,že máme chodit jen do práce, ale do jaké, když spousta lidí dělá ve službách?a co se týká výroby, kdo si bude za takové situace výrobky kupovat? Třeba zrovna auto? Jediné co pojede, bude farmaceutický byznys .

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:46

Mně přijde jako úplný nesmysl omezovat školu, když spousta kroužků pro děti funguje dal. Stačí splnit buď to, že součástí tréninků je příprava na soutěže organizovane sport. svazem (to splňuje většina sportovních kroužku) nebo že se jedná o přípravu na umělecky výkon (pod to se schovají ty taneční, dramatické,...). Naše děti nemají akorát hodiny ze ZUŠ a skauta. Zbytek kroužků normálně jede dal  ...

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 08. října 2020 14:56

Mohučanka Neeeeee!!

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:02

KonečněTady Neboj, to brzy zkončí.

Pinot Noir Ono bohužel spoustu lidí tenhle kec uspokojí, volnočasové aktivity je netankují. A že i z těch jsou lidi živi, to jim jaksi nedoteče. A pokud doteče - dobře jim tam, zpovykancům, ať jdou hákovat.

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:09

Pinot Noir No  čučela jsem jak puk, když si moji rodiče ( o kterých jsem si myslela, že jsou názorově takový demokratický střed) začali notovat, cože si to ti hospodští myslí, že by měli dostat nějakou náhradu za omezení otvírací doby, že je dobře, že se některé skončí , beztak je jich  moc a jen se tam perou peníze.  

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:10

Když ono je to těžký. Včera byla mamka na kosmetice- je jí 73 a kosmetička prohlásila, že se v jí roušce špatně dělá, tudíž ji nenosí. 

Dost tu všichni jen nadáváte na opatření. Co byste navrhli vy? Vykašlat se na všechno a děj se vůle boží? 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:11
Reakce na Sweet Potato:

A666 Ale jo, naplánovat něco zas až na za týden by byla taky blbost. Jen si tu nadáváním a posměšky ventiluju bezmoc, že to vůbec nemělo nastat

​Jo, to 100% souhlas

K te Italii - jo, Nemci uz pritvrdili, ted uz musis kazdopadne minimalne na 5 dni do karanteny

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. října 2020 15:13
Reakce na Sweet Potato:

Mohučanka Ony ty "nezákazy" ty podniky totiž mnohdy poškodí ještě víc, než kdyby je zavřeli úplně. Zkrácená otvírací doba, lidé se bojí někam jít, něco plánovat, koupit lístky.

V září jsem měla šestery lístky na kulturu.

1/ Přeložený koncert - moc lidí, opět přeložen 

2/ Divadlo - nešli jsme, protože dítě bylo v karanténě

3/ Přeložený koncert - zrušen pro Covid v souboru

4/ Divadlo - zrušeno z technických důvodů

5/ Přeložené divadlo - pro nemoc zrušeno

6/ Shakespearova sváteční pošta ve Viole - neuvěřitelné, povedlo se. Ovšem bez kamarádky v karanténě a bez nemocné paní Maciuchové. Tím se můj příděl živé kultury pro tuto sezónu obávám se vyčerpal.

​Jakub Steiner tvrdi, ze neco jako lockdown nastane stejne - pokud ne rizene, tak proste s pribivajicim poctem pripadu zmeni sve chovani lide sami bez prikazu... A presne, rizeny lockdown ma podle nej na ekonomiku daleko mensi dopad.....