Sweet Potato Já dneska od rána přemýšlím, jestli by fakt na jaře nebylo řešení dát všechny ohrožené do karantény, starat se o ně, vozit jim jídlo a nás ostatní nechat přímořit.
Já bych zavřela do karantény celou vládu, a bez jídla.
Sweet Potato Já dneska od rána přemýšlím, jestli by fakt na jaře nebylo řešení dát všechny ohrožené do karantény, starat se o ně, vozit jim jídlo a nás ostatní nechat přímořit.
Já bych zavřela do karantény celou vládu, a bez jídla.
Od stredy zavreny ZS.
Az na to, ze se tezko odhaduje, kdo je fakt ohrozeny a kdo sice spada do rizikove skupiny a zvladne to. kdybys to brala podle diabetu a nadvahy, tak je v CR tech rizikovych pomerne dost.......
Navic se tu porad jede, jak je to skodlive, omezovat kontakt, a rizikove lidi - tedy dost casto seniory - bychom zavreli dlouhodobe? nebo znamou tety, co ma po transplantaci jater a prestoze na sebe jako rodina davaji fakt pozor, tak jim to nakonec donesl manzel z prace *ktery tam fakt musel)? tyhle pokusy ruzne po svete byly, nezadarilo se nikde.
barbucha a bez alkoholu!![]()
Garfie Jako je fakt, že asi nakonec lepší zavřít úplně, než ještě nějak absurdněji smrsknout otevírací dobu, například na každý sudý den od osmi do devíti a pak od tří do půl paté nebo něco podobně chytrýho... Ale jak to pak navazuje na ty kompenzace, to teda vůbec netuším, jestli třeba není háček i v tom, že take-away je povolený...
No tam je drobnej háček, že hospodskej nedostane odškodný.
Dost mne dostaly ty Hamáčkovy kecy, zvládli jsme to na jaře, zvládnem to i na podzim.
A pak zase na jaře? ![]()
A666 Tak já mám ohrožené rodiče, teď je dost diskriminujeme. Manžel covid měl, já byla v karanténě. Rodičům nakupujeme, voláme jim denně, i skype jede. Mysím, že tento způsob chování by byl řešením.l
A666 Tak já mám ohrožené rodiče, teď je dost diskriminujeme. Manžel covid měl, já byla v karanténě. Rodičům nakupujeme, voláme jim denně, i skype jede. Mysím, že tento způsob chování by byl řešením.l
No vidis a ja mam dva prarodice v domove duchodcu, jeden jeste jakz takz slysi mluvit tatu, druhy uz nezvladne po telefonu komunikovat s nikym.
Rodice jsou taky rizikovi, nemuzou si dovolit vypadnout z prace......
Tohle navis funguje, dokud jsou ti seniori dva. jakmile bychom tchyni zatrhli chodit ven, tak by tams esla, je sama...... my volame co muzeme, ale to proste nestaci......
tady mas jen par prikaldu, kde by to proste nefungovalo.
Ale jo, diky tomu, co predvadi CR bude tchyne v nucene izolaci sama na vanoce, protoze my nejspise nebudeme moci prijet - dokonale reseni ![]()
Jestli se melo neco udelat, tak dat dohromady plan a hlavne se postarat, aby testovani a trasovani slapalo co nejlepe.
A666 A co by tedy v tvém případě bylo řešením?
A666 testování a trasování je podle mě u nás hlavní problém, to, jak to probíhalo dosud, považuju za totálně vyhozené peníze. Ano, testovalo se málo, ale vzhledem k tomu, že užitečnost výsledku je prakticky nula, tak to bylo vlastně až moc.
999 dobře to vysvetloval Kulveit v rozhovoru na dennikun, dávala jsem odemčený odkaz, ale už to nenajdu.
U toho nižšího počtu to lze utestovat a utrasovat a uridit tema 3R. Ale ne 5 tisíc denně, to je prostě moc.
A666 A co by tedy v tvém případě bylo řešením?
Z vetsiny studii vyplyva, ze tetsovani a trasovani je nejlevnejsi cesta jak do toho nespadnout az pokrk. Dohromady s jasnym planem co delat, kdyz zacnou pocty narustat. ted uz je pozde, ted uz pravdepodobne nepomuze nic jineho, nez drasticka opatreni. Ono to totiz umoznuje zit lidem dele v normalnu. Kdyz se virus nidke nekontrolovatelne nesiri, neni problem ty sve starousky normalne navstevovat........
No, castecne mas pravdu ale jeste proad nam to tetsovani alespon signalizovalo, do jakeho pruseru se to ritime....... bez nej bychom si toho zacali vsimat se zpozdenim......
ted nejspise prestane fungovat uplne, vypada to, ze lidi prestali chodit ve velkem na testy...... Doufam, ze to bylo jen docasne
A666 teď už si je otestují na příjmu v nemocnici ![]()
999 dobře to vysvetloval Kulveit v rozhovoru na dennikun, dávala jsem odemčený odkaz, ale už to nenajdu.
U toho nižšího počtu to lze utestovat a utrasovat a uridit tema 3R. Ale ne 5 tisíc denně, to je prostě moc.
On to sdilel odemcene i na svem Twitteru:
continuity Já to nečetla, ale dala jsem přísný zákaz pohybu rodičů, střídáme se tam několikrát týdně: Prostě jsme vzali odpovědnost na na nás a teď se modlíme, aby to stačilo.
999 já si vždycky vzpomenu na bývalou tchyni... drželi ji hodně nad rámec běžné péče při životě, protože chtěla a byly tu zdroje. a když už opravdu všichni věděli že je na konci, že už nic víc ani koupit nejde.. tak se s ní přišel její syn rozloučit - a ona ho seřvala, že co k ní leze když je nachlazenej, že pro ni může být každá rýma smrtelná!![]()
A666 testování a trasování je podle mě u nás hlavní problém, to, jak to probíhalo dosud, považuju za totálně vyhozené peníze. Ano, testovalo se málo, ale vzhledem k tomu, že užitečnost výsledku je prakticky nula, tak to bylo vlastně až moc.
![]()
nejhorší na tom je, že nebudeme mít peníze na léčbu nemocných (čímkoliv) vinou tadytéto krávoviny
Ježišikriste v žovote jsem tohle slovo neřekla natož nenapsala to je takovej sráč. Psychopat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.