Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:50

Tvl já tu televizi rozmlátim kladivem. Právě se připotácel zsinalý milostpán, aby mi - jektaje zubama - sdělil, že dojde ke zhroucení zdravotnictví. Páč to řikali v televizi.

Nemohli by si tyhlety prognózy odpustit a místo strašení lidí začít něco kloudnýho dělat?!

To bylo furt keců vo Švédsku. Tak když si to vemu, maj zhruba stejně (jo, myslim zhruba!) lidí jako my. My ovšem máme daleko víc špitálů (snad nejlepší dostupnost co se dojezdu jednoho každýho občana týče a taky se o tom léta vedou řeči jak je to nákladný a vlastně zbytečný), to jest daleko víc lůžek... přičemž v tom Švédsku měli nakaženejch mnohem víc (ano, "vrah" Tegnell, jak známo) a co se stalo? Zhroutilo se jim to zdravotnictví? Inu, nezhroutilo.

Já nevim, už mi tyhlety katastrofický zprávy a nablblej defétismus lezou krkem.

Online viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:51

Emerald neaktuální? tak už budem mít zas novýho?

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:55

Emerald ted to vidim.

Myslíte, že zas vystoupí ve 23:58 se slovy: vláda od 12.10. 24:00, co je prave ted:, zakazuje:

49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:56

MaeGandal ano, u nás jsme prostě děti a mládež hodili přes palubu (a na krk těm ohroženým babičkám a dědečkům, když to vemu do důsledku), přestože jejich studia a sociálního života by se vlastně tahle nemoc nemusela skoro dotknout. ochrana ohrožených důchodců tím, že zdeptám malý děcka, místo aby se ty skupiny teda oddělily a vystaraný... když zavřeli školy v březnu a každej byl vyděšenej tak ok, ale čekala jsem že třeba během měsíce bude jasno a něco s tím udělají... tak hovno (pardon, to už se nedá jinak), vys... se na to, nechali to vyhnít do prázdnin, přes prázdniny akorát nadávali, že mladí se chtějí bavit (ó hrůzo, co by tak asi doprdele jinýho mládež měla dělat?!?!) a na podzim jedem druhý kolo

49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:57

continuity odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil?

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:00

barbucha 

No jo, ale zemřelých mají pětkrát víc než my. 

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:01

barbucha ve Svedsku tech mrtvych bylo hodne a co jsem cetla, tak uznali, ze k nejakym chybam tam doslo. Bylo to myslim v tom clanku, co jsem sem davala odkaz. Ale porad asi zijou tak nejak normalne a hlavne tam lidi tem opatrenim veri a dodrzujou je.

49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:01

Ginevra vzhledem k tomu, že to počítají všude jinak, bych zrovna tohle nesrovnávala. 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:02

continuity Přesně tohle předpovídá moje ségra!

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:03

viktorka_od splavu tak mrtvi se asi pocitaji vsude stejne? Nebo myslis nepriznanou dg umrti covid?

49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:05

Kokoska co je dg covid?

mrtví se počítají všude stejně, ale diagnózy se stanovují jinak. nejvíc vypovídající by mi přišlo srovnat úmrtnost loni ve stejném období a letos a pak to porovnat napříč státy. existuje něco takovýho?

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:05

barbucha já jsem dnes v Albertu velmi slušně poprosila manžele středního věku, který se na mě lepili (funěli mi na krk sice s rouškou, ale měli jí až pod nosem), zda by nepoodstoupili a že proto tu jsou na zemi ta žlutá kolečka. No tak jsem se dozvěděla, že jsem kráva a jestli jsem tak hysterická kvůli chřipce, ať nelezu do krámu.

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:08

viktorka_od splavu no diagnoza umrti = covid, ze ten clovek umrel na covid a ne na srdecni selhani a cirou nahodou mel soucasne covid. 

49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:10

Kokoska a ty víš, jak se to v konkrétních případech stanovuje? u nás + ve švédsku? a pozná se nějak, že "umřel na covid"? pokud mu teda vysloveně neselžou plíce? já neříkám tak ani tak, jen si myslím, že tu metodiku mají různé státy různou a jak to vedou doktoři no.. znám to u jiných dg tak si nedělám iluze, akorát ti co umřou ve špitále jsou (snad) jasní.

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:11

Ginevra Kokoska 

Mrtváků měli dost, ale já mluvim vo tom, jestli se jim zhroutilo zdravotnictví! A vo tom nepadlo nikde ani slovo, že by umírali protože je nemá kdo ošetřit, opečovat - a že by to ty posměváčci využili, nemam vůbec pochyby.

Jennyfor 

No jo lidi jsou blbci a dobytek. U nás tak půlka národa

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:12

Tak teď čtu na CNN, ze přemýšlí, ze bude zákaz vycházení po 22 hod. To zas bude bonzovani na sousedy.

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:14

viktorka_od splavu nevim, stejne jako asi o stanovovani dg ve Svedsku moc nevis ty. Hlavne ze vis, ze je to vsude jinak. Pak jsou teda podle tebe ta srovnavani zverejnenych cisel uplny nesmysl.

49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:17

Kokoska aha takže víme obě stejně, ale já jsem letadlo

Online Kokoska
35127 příspěvků moje polička 12. října 2020 20:19

viktorka_od splavu jak myslis, ja te osobne neznam. Stastny let.