Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:26

Hm, tak Prymula v parlamentu naznačil, že zřejmě přijdou přísnější opatření k omezení mezilidských kontaktů, to jsem zvědavá, co z toho po zítřejším mimořádném zasedání vlády zase vyleze...

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:28
Reakce na Černá kočka:

Dnes mně už ujely nervy a dost jsem po něm vyjela.

​A dobře jsi udělala, někteří lidé jsou fakt ...

Offline Sweet Potato
40610 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:32

RoSa ????

A k tomu, jak zaznívají požadavky na zpřesnění času:

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:38

Renusatko úplně se mi oživily vzpomínky, já tehdy měla 17 a chřipka mě tak dostala, že jsem usnula v narvané čekárně u dr. Důchodci, kterých byla čekárna plná a chodili si k doktorce popovídat mě vesele předbíhali. Až po nějaké hodině to někomu přišlo divný a vytáhl doktorku z ordinace, která mi naměřila 40 horečku, napsala prášky a zavolala domů ať pro mě přijedou autem. Bydlela jsem za rohem...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:43

euridike lockdown.Lidi vyvolávají do knihovny, kdy budeme zavírat. V pondělí přišla hned ráno banda důchodců, že honem honem knížky, když budeme zavírat. Mezitím x telefonátů, jestli máme otevřeno a  kdy budeme zavírat, takhle to jede celý týden.no vlastně už druhý týden..

Offline Sweet Potato
40610 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:46

euridike Přitom včera prohlašoval, že vyhodnocovat se bude až po 3.11.

Šmajrá, už 14 dní mohlo být za námi, tohle natahování a oddalování nevyhnutelného je běs.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:54

Když to tak čtu, tak jsem asi tu pravou chřipku nikdy neměla, aspoň co si pamatuju. Ale jestli to bude něco jako ten zánět v prsu před 3 roky, kdy ani nevím, kolik jsem měla teplotu, protože se zvednout a natáhnout pro teploměr bylo nad mé síly a při 38.3 mi bylo vlastně dobře, tak ji ani mít nechci. Ani teda nic podobného.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:54

Sweet Potato ja nemam problem jit na test, kdyz me tam poslou, jen mi prijde zbytecny si ho platit. uvidime jestli/kdy se nekdo ozve. kazdopadne zitra zavolam sve dr.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. října 2020 17:58

Sweet Potato potřebují to shodit na lidi, že byli neukáznění. My jsme ve státním, ale -chodíme na jídlo a ted pro jídlo do jedné restaurace, mit nakoupeny zásoby, aby mohli aspoň vařit a být neustále v takové nejistotě, jestli už zítra... 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 20. října 2020 18:02

jo a nakoupila jsem na rohliku, v 21 to dovezou.. a zapomnela jsem vino

Offline Luna
10877 příspěvků moje polička 20. října 2020 18:11

viktorka_od splavu Jak jsi mohla? Ja jsem hned vlitla po praci pro flasku, dneska bez toho neusnu!

Offline rozarka
4224 příspěvků moje polička 20. října 2020 18:14

nika Ale oni zhusta neukáznění jsou. Já dnes v poloprázdném autobuse napočítala šest lidí co mělo roušku hluboko pod nosem, ze stran by se do volného prostoru vešla pěst. A jedna slečna si roušku sundala úplně, s někým si volala a ten ji nejspíš nerozuměl. Tak ji šoupla do kapsy.

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 20. října 2020 18:22

Tohle je drsny, jestli to je pravda: Pokuta v Italii A doufam, ze se toho nechytne nase policie, protoze lidi, co spolu ziji, ale nemaji stejne trvale bydliste, jsou mraky.

Offline Sweet Potato
40610 příspěvků moje polička 20. října 2020 18:31

viktorka_od splavu Jo tak to jo, chápu, to vyčkej.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. října 2020 18:43

rozarka já naopak vídám v Brně samé ukázněne s rouškou predpisove nasazenou a všude, kde je to nařízeno. v centru nosí roušku mnozí take venku už teď, i když je to nařízeno až od zítra.  U nás v zaměstnání je nenošení roušky porušení pracovní kázně a čtenáře musíme upozornit, že roušku musí mít. z dopravy, z obchodu i z úřadu vás bez roušky vykážou, nikdo si nedovolí ji nemít.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. října 2020 19:00

nika

U nás se taky množí dotazy. Nechápu, že ti lidi zdržují a rozčilují se, že se k nám nedá dovolat. Zeptat se jestli ordinujeme třeba zítra, to beru, i když to máme na stránkách. Dotazy jestli budeme ordinovat 30. října, jak to bude vypadat v lednu, přeobjednat z ledna na únor a podobně, to nechápu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. října 2020 19:08

viktorka_od splavu Teď tady dočítám. Držím palce ať jsi v pohodě a manželovi co nejlepší průběh

Offline Miru
17011 příspěvků moje polička 20. října 2020 19:13

viktorka_od splavu 

...držím Ti a celé Vaší rodině pěsti(= štěstí)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. října 2020 19:27
Reakce na 999:

Já měla chřipku taky v tom roce 1995, při té epidemii a pamatuju si to dodnes. Nejdřív ji dostala malá dcera, já si k ní lehla do postele, a pak z ní pár dní skoro nevstala. Pamatuju si, že to na mě padlo během chviličky, strašně mi vylétla horečka a já si nebyla schopná dojít pro léky. Jen jsem dosáhla na noční stolek, kde byl dětský sirup, a já se bez dávkování napila. Pak jsem jen čekala, jestli někdo dorazí domu.

​To bylo asi naposled, co jsem mela chripku, chytly to vsechny 4 deti vcetne 9 mesicniho mimina, normalne jsem rozdelala lezeni v kuchyni (protoze televize), vsichni jsme tam zalezli a stonali

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 20. října 2020 19:33

moora Tak 4 nemocny deti zni i bez vlastni chripky naprosto strasidelne...