Furt nic
Koronavirus
continuity Tak dohoda mezi aktéry je jedna věc, ale mám dojem, že to nelze právně vynutit, zákon to nijak neupravuje. Teď se mi to nechce hledat, ale na jaře jsme se tím dost zabývali. Jako hledala jsem záměrně kontroverzní věci, je jasné, že v normálním pracovně-právním vztahu to funguje, většina lidí je normální (doufám). :-)
711990 a ještě k tomu... vem si že jsou i lidi kteří nedostanou z práce nic, ani mobil, natož notebook. takže si platí vše sami, i pracovní hovory. závěrem nejenže nic nedostanou, ale ještě jsou považovaní za lenochy co se doma flákali, zatímco ti správní pracanti chodili za každou cenu do kanceláře. nedivím se že teďka zůstat doma nechtějí.
Já bych BOZP v době covidu nepřeceňovala, chlap si před měsícem kupoval za sve montérky. Jak mají vyřešenou práci ve výškách se v zájmu zachování posledních zbytků duševního zdraví radši neptám.
Vtipné je, že teď má pár dní volno, ale už běžel email, že není ani na výplaty. počítá s tím, že tam minimálně ještě měsíc bude potřeba. Tak furt lepší, než aby me prudil doma, vždy může byt hur. ![]()
continuity tak narok maji, ale uprimne, to fakt potrebuju, aby mi zamestnavatel prispel na tech 5 splachnuti navic? Nejaka sleva nebo prispevek na nakup zidle je fajn. Muj byvaly zamestnavatel.pujcuje lidem domu monitory.
Garfie fakt jo? Ja jeste v HR absolvovala nejaky specialni skoleni na to, ale vubec si to nepamatuju. I kdyz v praxi jsem se s tim setkala, ze zamestnanec byl ochotny delat jen v noci.
No tak vis co, ono to asi patri do jinyho vlakna, ale ja jsem nervove uz uplne nacnuta! Sambo ten vubec nedava ten HO,spolecne s malyma detma, sic furt nekde coura v prirode, aby se nezblaznil, tak to neni ono, takze je tu vecne napruzenej, jakmile jedno z deti knikne, tak mu z toho nabiha zila. Odpoledne po praci s nima travil cas, tak jsem mela chvili volno, ted se chodi zotavovat do tech lesu, tak je mam vicemene furt. A rika, ze mu chybi kolegove a normalni lidi, ze ted si pripada jak na materske a ona je to fakt pravda, ja to chapu. Do toho ty holky furt delaj bordel, musi se u nich porad bejt, aby se nezrasovaly, ani na zachod si nedojdu aniz bych si pak gate nenatahovala s tou mensi v naruci. Venku takovej bengal nedelaj a hlavne, tam potkam nejaky zivy lidi, co se na me usmejou, hodime nejaky vtipy, me proste kontakt s lidma neskutecne nabiji. I kdyz mam nejakej den na obeseni, tak pak vyjdu ven, potkam kamaradku, reknu ji ,,seru na to vsechno,, a je mi lip. Je to proste takova moje energeticka vzpruha no, ty lidi co mam rada. Jinak nemam moc kde nabirat energii, doma si sotva vypiju caj s nekym na videocallu, mozna tak v 1 v noci, i ted tady vypisuju a hladim v petiminutovych intervalech rucicku. Takze ja to fakt nervove odskacu. Boze to je zase elaborat, co nikoho nezajima, ani me uz ted na konci.
Btw. Ta chata, to se asi nepocita ta chata, ve ktery zije babicka s dedou, co?:-D
Ne tak samozrejme, jde o verejne zdravi, snad tady nikoho v nejakym svym psychickym amoku nenapadnu a pokud jo, snad to bude sambo.
Garfie já myslím že dokud nelze vynutit HO jako takový, tak je v pořádku že to je věc dohody (písemné, samozřejmě). nebo se pletu?
Garfie no závisí, kdysi to byl benefit. Ti, co mají dohody z té doby, obvykle nemají problém. A dnes? Taky bych nečekala, že zaměstnanec si dnes postaví hlavu.
viktorka_od splavu no, treba moje mama, ktery zamestnavatel pridelil pro online vyuku notebook bez kamery a musela si koupit vlastni.
Karja a nemohl by si muz udelat pracovni kout u vasich, kdyz bydlite v jednom baraku a stejne se vidate?
teď narovnali židle, že by už?
711990 vidíš to mi připomíná že budu muset vyhrabat druhej monitor a propojku, když se to zřejmě ještě protáhne
no nic, jen jsem tím chtěla říct, že určitě jsou magoři co chtějí proplatit vodu na hajzlíku, ale většina lidí je normálních a stačila by jim stovka na telefon nebo aspoň prosté "dík"
Kde na tu tiskovku koukáte?
711990 asi fakt nejde o spláchnutí, já bych třeba myslela příspěvek na Internet nebo data, kdyby ho někdo dával.
continuity No a co když ti uklouzne cestou na záchod?
viktorka_od splavu Ale zrovna ty náhrady za energie a pod. v tom zákoníku myslím jsou.
MP Meri ona jeste neni, bude na CT24
Ehm, úplně mimo, ale připadám si jak v dávnověku kdž jsem seděla u PC a vykecávala na x-chatu ![]()
continuity viktorka_od splavu Tak to je jasný, píšu, že většina lidí je normálních. :-)
viktorka_od splavu no, treba moje mama, ktery zamestnavatel pridelil pro online vyuku notebook bez kamery a musela si koupit vlastni.
no a mě to nepřipadá správně. Taky jsem dala dost tisíc do pracovního koutů, ale já nejsem ochotná mít v ložnici kancelářskou židli a hnusný monitor a o záda taky kvůli práci přijít nehodlám. Ale tak ja mam alespoň slušný plat a počítám, že stejně časem skončím na volné noze.
Nestíhám vás dočítat, ale k home office: Na jaře jsme si museli nejprve vybrat několik týdnů dovolené a pak jsme museli pracovat z domova. Když jsem 1x za týden přišla do kanceláře tisknout, dávat věci na podpis atd., vyslechla jsem si, jestli tam jako fakt musím být. A to mám svou kancelář, kde sedím sama. Dneska, kdy máme 100x vyšší počty nakažených HO nefunguje. Přitom spousta z nás by klidně mohla. Já tedy ne 5 dní v týdnu, ale určitě alespoň tři. A to jsme přeopatrní - roušky v rámci firmy povinně po celé léto a jakmile okolo vás projde někdo, kdo jel před 14 dny 5 minut s rouškou MHDčkem s pozitivní osobou, už jste podezřelí. Tak já tomu nerozumím
Ano, převládá pocit, že doma se flákáme. Ano, pořád o hodnotě zaměstnance vypovídají jeho přesčasy. Na jaře se to hodilo do krámu (nebyla beztak práce) a teď tam můžeme sedět pořád. Ne že bych chtěla být doma, starat se co k obědu, platit víc za energie, ale teď by to sakra dávalo smysl. Jenže, a to je další věc - dělníci tam musí a jak bychom jim to vysvětlili. Ach jo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY