Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 26. října 2020 19:59

nonemy to je normální informační válka, jde to z totalitních režimu. Ono je vůbec vtipný, že si nejvetsi starost s demokraci u nás kvůli proti Covid opatřením dělají pro-Kremelské weby.

Jenomže je jasné, že když to nezvládneme, tak ekonomické škody budou značne. No asi tak. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:00

A HO by mel byt firmam narizeny tam, kde je to mozne. 

Offline Garfie
28616 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:08

Emerald Tak ale omezení volného pohybu platí už teď, to přece není žádná změna, ne? 

Jinak aktuálně kamarádka-prý je na 99% pozitivní, nic jí není, ale ztratila čich a chuť. Je HO, takže to nebude řešit a na testy nejde. Zbytek rodiny normálně funguje....

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:08

K tomu HO. Ja na nem jsem od pulky brezna s jednou letni prestavkou, kdy jsem zaskakovala mesic za kolegu, ktery mel dovolenou. Nemuzu se rozhodnout, jestli jsem ted radsi nebo ne. Kdyz manzel chodil do prace a deti do skoly, tak to byla pohoda, ted me zase irituje to vareni, ale nastesti vari i manzel, takze se o to podelime. Taky jsem si musela pozadat o datovou kartu, abychom vsichni nejeli pres wifi, kdyz maji deti vyucovani. Ale asi jsem ted opravdu radsi, ze nikam nemusim - i kvuli nemocne mame... A pokud jde o mou pracovni vykonnost, myslim, ze fakt neklesla. Obcas nemam cas ani na ten obed. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:10

Emerald na tohle jsem teda dost zvědavá, jestli to bude znamenat že zaměstnanci budou donuceni zůstat doma nebo jen zaměstnavatel povinný jim to nabídnout? protože někde nechtějí lidi pouštět a někde (případně i v té samé firmě:-) jsou lidi kteří HO odmítají, protože by se museli doma starat o děti atd.

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:10

Garfie tak treba mezi devatou vecer a patou rano nesmis podle toho navrhu az na vyjimky ven. Treba psa muzes vencit jen do 100 metru od domova.

49432 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:11

Garfie no to je přesně to co mi hlava nebere. mohli jsme to udělat taky tak, ale mě by hanba fackovala

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:11

razorblade To tě lituju :-(.

Offline Garfie
28616 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:14

Emerald Aha, tak zákaz nočního vycházení, to je změna. Podle mě teda zbytečná, protože pořád pochybuju, že by se v noci v ulicích pohybovaly davy lidí, zvlášť když jsou zavřené hospody, ale už mi tady někdo vysvětlil, že jo, takže ustupuju, v centru města nebo někde na sídlišti možná ano.

Já myslím, že ta současná opatření (co se pohybu týká) by stačila, kdyby se dodržovala! 

viktorka_od splavu No ještě jsem se nevzmohla na odpověď, buď v klidu...jinak jako normální inteligentní holka, ani žádná "popíračka" to není. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:14

ad HO, mam dojem, ze momentalne je mozny vyhradne na zaklade dohody mezi z-ce a z-telem a neni mozne jej naridit v tom pravem slova smlyslu, jakože od ted ti, zamestnance, narizuji HO. Tak mozna novela zakoniku prace,? pokud nouzovy stav neumozni nejakou jinou upravu... samozrejme, druha otazka je, kdo ze z-ncu si v takove situaci dovoli neco namitat

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:15

My učitelia so žiakmi doma musíme chodiť do škôl a učiť v prázdnych triedach.

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:17

Garfie Ja myslim, ze je ten zakaz potreba. Kdyz chodim rano po Petrine, byva tady z tech nocnich party pod sirym nebem dost bordel.

49432 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:17

Garfie ony některé typy lidí jsou celkem otužilé. u nás se poflakují různé partičky dokud nezačne fest kosa. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:19

jinx jak udelaj HO jsem taky zvedava. Kamaradka, co dela v HR z toho ma uz dlouho hlavu v pejru, stezujou si, ze to prej neni vubec nijak legislativne osetreny a ty firmy si to tak ruzne patlaj. Ale pochybuju, ze nejaky poradny osetreni by byli schopni dneska vyresit, i kdyz jednaj tak dlouho...

Offline Garfie
28616 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:19

Emerald viktorka_od splavu  Já tomu věřím, jenomže on už platí zákaz pobývat na veřejných místech ve více než dvou osobách, že jo. :-/ Prostě mě štve, že kvůli lidem, co nedodržují ani to málo se musí přitvrzovat a doplatí na to všichni. 

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:19

Garfie Ať to ještě zváží, můj kamarád je už potřetí od září v karanténě. Poprvé kontakt, tak se dobrovolně hodil do karantény, podruhé to měla manželka, to už měl taky příznaky a řekl si, že na testy nejde, že to prostě vyleží. A teď znovu pracovní kontakt,a protože předtím nebyl na testu, tak ho šoupli do karantény potřetí.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:19

Venceni do 100 m od bydliště?

To si asi dělají prdel nebo nikdo z nich nemá psa většího než čivava. U některých plemen to už dle mého hraničí s týráním. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:22

Krehutka Podle toho navrhu by to platilo 21:00-5:00.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:22

razorblade no prave, narizeni je v pravnim vakuu a bez dohody momentalne smolik 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 26. října 2020 20:22

Krehutka Poloměr sto metrů, 2píer, holt budeš kroužit pořád dokola.