continuity myslis, ze by byl konec demokracie, kdyby se zakazaly demonstrace v dobe nouzoveho stavu? Na tom Staromestskym se teda zadna moc pravidla nedodrzovala ani nevymahala, na te druhe kdyz omezili ten shromazdovaci prostor, byly davy v okolnich ulicich.
Koronavirus
Kokoska to mně zas zachovat shromažďovací právo přijde celkem dulezite, zas je ta demokracie prece jenom pořád důležitější než pár mrtvých. kdybychom o ní přišli, bude těch mrtvých víc. A cestou Polska ani Maďarska jít nechci. Na druhou stranu, podmínit to dodržováním hygienických pravid l snáď ještě jde?
Hele já tomuhle rozumím. Jsem za shromažďovací právo. A i demonstrace se dají udělat "bezpečně" (kamarádka byla tento týden na demonstraci proti polskému zákazu potratů - v rouškách, s rozestupy).
Jenže tohle jsou vyloženě lidi proti opatřením. Sjeli se tam z celého německa, nakonec je to 4-5 tisíc lidí, roušky měl málokdo....... Oni vydávajís vé letáky plné fake news, já fakt nevím, jak se k tomuto postavit.
Demokracie je důležitá, ale taky je děsně zranitelná ![]()
viktorka_od splavu cim te desim?
Kokoska ano, je to dost nebezpečný precedent. Podívej se do toho polska, nemůžeš to rozlišovat podle toho, že tobě a zrovna v tuto chvili předmět demonstrace nevadí.
Nouzový stav má svoje specifika, může ho vyhlásit vláda, co už samo o sobě znamená předání části časti kompetencií parlamentu a hlavne je tam jiný legislativní režim.
Fakt se podívej do toho Polska, tam jsou ty demonstrace zrovna teď životně nutné a zatím co bych ty lidi na staronaku taky spíš fackovala, tak v Polsku bych byla jedna z demonstrujících. I když Covid. Takže ano, právo zhromažďovaci musí zůstat zachováno.
A666 to je prostě riziko demokracie, obecně to velmi zhoršili sociální sítě. Demokracie se s tím bude muset nějak vypořádat, ještě nevím jak, ale jsem si jistá, že cesta nevede přes omezování demokratickych prav. I když je krize.
Nejlépe se s tím vypořádala Čína, ale radši tady umřu s Covidem nez byt v Číně zdravá.
A666 ja vim, ze je to dvojsecny. Ale kdyz chces nekoho podporit, v klidu vyjadrit nazor, daly by se udelat nejake podpisove archy na vic mistech, ktere by se pak predaly. Nakonec pises, ze to v tom prvnim pripade probehlo v poklidu. Jeze tam byli zrejme lidi, kterym slo o neco jinyho nez predvadet svoji svobodomyslnost ohrozovani jinych. Kdyz pak cloveka s bolestma kycle, ktery se sotva vlece, nemuzou vzit do nemocnice, protoze postel potrebuje kreten, ktery za svoje prava hazel nekde v davu po nekom kamenim... tomu se fakt jeste rika demokracie?
continuity no ja vim, jen me to desne vytaci.
Kokoska ještě jednou: demokracie se vyznačuje tím, že každý má právo projevit svůj názor, i když se to zrovna nehodí do krámu. To je jeden z úplně základních principů. Jakmile sáhneš na toto může být tady osvicena teokracie, nebo neosvícena diktatura, ale nebude to demokracie.
Mě teda rozčiluji i pokusy omezit přístup k informacím během nouzového stavu. A to se taky deje.
Kokoska ja souhlasim s continuity do posledniho slova. a zachovani demokratickych prav ma u me prednost. tyto totalitarske pozadavky mi pusobi uzkost. jak tomu das vyjimku nakonec se obrati proti tobe. demokracie neni jen nekdy. bud je, nebo neni.
A666 to je prostě riziko demokracie, obecně to velmi zhoršili sociální sítě. Demokracie se s tím bude muset nějak vypořádat, ještě nevím jak, ale jsem si jistá, že cesta nevede přes omezování demokratickych prav. I když je krize.
Nejlépe se s tím vypořádala Čína, ale radši tady umřu s Covidem nez byt v Číně zdravá.
Jo, s tím souhlasím, ale čím dál tím víc mě štve ta arogance lidí......
Nejhorší je, že tohle jsou fakt fake-newseři největšího kalibru co naprosto převracejí realitu...... Já jsem nějak doufala, že alespoň nebudou narušovat efektivitu toho částečného lock-downu, ale asi jsem byla moc naivní ![]()
A co treba zakon o ochrane zdravi? Ten se v demokracii dodrzovat nemusi?
258/200 Sb., § 2, odst.2
"Ochrana veřejného zdraví je souhrn činností a opatření k vytváření a ochraně zdravých životních a pracovních podmínek a zabránění šíření infekčních a hromadně se vyskytujících onemocnění..."
Ja chapu, ze nekdy proste ty dve potreby jdou proti sobe, ale co s tim?
Kokoska ja bych v prvni rade byla pro, aby si ti tzv slusni lide zametli na vlastnim prahu - ted nemyslim tebe, ale obecne hygienicke stanice to totalne prosraly, sorry, karantene se kdekdo vyhyba, nemocni chodi do prace a deti posilaji do skolek a ty mas nejvetsi starost o demonstraci. tak dobry no
viktorka_od splavu Nelibi se mi nic z toho, cos vyjmenovala, ale nelibi se mi ani ty demonstrace. Ale dekuju, zes mi vysvetlila, o co mam nejvetsi starost ![]()
zdravím všetkých, prosím, kto ste prekonali koronu, ako dlho to trvalo? asi to tu bude v tom vlákne niekde, ale nemám čas čítat 666 strán :D
mám od nedele príznaky virozy a asi 3 dni stratu čuchu a chute, no už by som prijala zlepšenie a stále nič. Jasné, že každý to može mať inak, ale len tak pre orientáciu ma to zaujíma, ak to je niekto ochotný napísat´. Díky
olivieraa Já ne, ale moje blízká známá. Náhodným testem věděla, že je pozitivní. V neděli. Do čtvrtka se nedělo vůbec nic, takže myslela, že test byl falešně pozitivní. Pátek, sobota, neděle byl prý děs. Vysoké teploty, zvracení, bolesti kloubů, kašel, spala 20 hodin denně. Potom se asi týden dávala dokupy než byla schopná trochu normálně fungovat. Čich a chuť neměla jen asi 4 dny.
Renusatko když to čtu, tak si říkám, jak je vše strašně individuální. můj zatím nejtěžší stav v dospělosti mi způsobila chřipka a dávala jsem se dohromady 3 týdny. Překvapuje mě, že někdo uvede, že byl naprosto hotový a týden poté mu trvala rekonvalescence. Já se týden dávám dohromady z obvyklé lehké třídenní virózky. Tak asi jsem moc zhýčkaná.. (tím neříkám, že si kamarádka vymýšlí..! jen to má každý jinak)
PavlenaTak já myslím, že to má opravdu každý jinak. V pátek ještě řešila, že si netroufá sama domů letadlem (je to ta co uvízla v Řecku), že potřebuje doprovod. V neděli tu cestu už zvládla a v pondělí byla už schopná něco málo pořešit v práci. Hlavně teda nemá žádné delší následky, nic z těch potíží ji nepřetrvává, tak to bude určitě i tím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY