Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:15

olivieraa Na konci strany 664 jsem zrovna dnes sdílela zkušenost svých dvou kamarádek. Časté je tam to střídání dnů, kdy je ti "už" dobře a pak následuje znovu propad. Jinak přidám ještě souseda, který bojoval s dost těžkou nákazou asi tři týdny (ale nenakazil ženu ani syna), je to doktor, také možná dostal větší virovou nálož, než je obvyklé. Ale je to opravdu hrozně individuální. Můj muž je pozitivní-od testu týden, bezpříznakový. Momentálně se kvůli nákaze vyhýbá nejen nám, ale především všem domácím spotřebičům....většinu času je zalezlý ve sklepě a svařuje (aktuální koníček...).

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:28

A666 to bolo na Slovensku, keď sa povedalo, že od stredy ruska povinné aj vonku, v pondelok ich malo už polovica ľudí, v utorok trištvrte, bola som prekvapená

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:29

Garfie my to máme s mužom uplne rovnaké, a stále sa tak cez slzy zasmejem, ked ide v TV ta dobrá rada, že sa máš izolovat od rodiny :) nekúpi niekto deti, 2 a 4 roky??

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:35

Pavlena no nevim zatim o rekonvalescenci nic, ale tu se tahne ta nemoc jako takova, priznaky se porad vraci. u beznych viroz se mi to teda nestava, ze bych byla dva dny bez teplot, uz to vypada k uzdraveni a bac ho vse je zpet

49434 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:35

olivieraa uf uf drzte se!

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:41
Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:45

olivieraa To je mi líto, držte se! Já jdu na testy v úterý, ale přiznám se, že s pozitivitou vůbec nepočítám, je mi skvěle! :-) Jak nikam nemůžeme, nemáme žádné příznaky, jsme oba odpočatí a plní energie! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:46

viktorka_od splavu Zase to taky tak každý nemá. Přijde mi, že každý má jiné příznaky, průběh i rekonvalescenci. Ještě mám jednu kamarádku, která zase měla celkem mírnější průběh, kdy některé dny měla teplotu a jiné ne, ale nic jiného jí nebylo. Po 14 dnech byla též v práci. Přitom ona je riziková s věkem i diagnózami. 

Jinak mě dnes moc nepotěšil článek, kdy se vědec nechal schválně nakazit podruhé a měl horší průběh. Je to sice jeden člověk, ale i tak to úplně dobré není. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:54

Renusatko ano také prípady sú popísané, že druhé nakazenie je horšie..ale zatial su to len jednotlivé kazuistiky (ja som si inak na jar tiež myslela, že to mám, mala som divné príznaky ako nikdy- hnačka, slabost, taká, že som liezla po zemi na WC, bolest očí)..ale trvalo to len 2 dni, na 3.den len slabost a pomaly za pár dní uplne fit. Tak som dúfala, že to mám za sebou.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:55

Garfie držím palce!! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 18:06

olivieraaKdyž bez testu stejně člověk neví a klidně to tak může být. Pokud jsou protilátky krátkou dobu, tak už pro spoustu lidí nic neznamená, že to měli na jaře. My jsme to doma měli, protože syn má protilátky, ale kdy a kdo další to nevíme. Já protilátky nemám a nemocní jsme byli ve stejné době. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 18:21

Renusatko dalsi podivnost ty protilatky. Vim o pozitivnich, vytestovanych se strednim prubehem (viroza, teploty) a za necele 3 mesice protilatky zadne. Pry ty testy protilatek nejsou prilis spolehlive..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 18:46

Pavlena Nevím, možná ty Rapid testy, tam bude určitě chybovost. Ty IGG z krve by měly být celkem přesné, odebírají se u spousty nemocí, i jako potvrzení protilátek, když chceš opakovat očkování. Spíš si myslím, že tři měsíce jsou na ty protilátky taková horní hranice do kdy ti vydrží. Alespoň podle těch prvních studií. Někdo je prý nemá ani po týdnu a někdo zase mnohem déle. Speciálně ta moje známá jich má mraky. Měsíc po prodělání a zařadila se do studie, tak to budeme mít z první ruky.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 19:07

Renusatko Aha, tak dekuji za vysvetleni. Ale zmizeni protilatek po tydnu, to tedy nic moc..

49434 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 19:09

Pavlena po tydnu nezmizi, to se spis nekomu vubec nevytvori. at uz tim mirnym prubehem nebo nejakou imunitni anomalii

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 19:40
Reakce na Zina:

ionicera Tak třeba by se našli nějací kamarádi :-).

​Zaplať pánbůh za ně! Cidáček s Teríškem mají v nás také své jisté! 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 19:53

viktorka_od splavu Jasne, spatne jsem se vyjadrila.. vysledek je stejny, protilatky nedetekovatelne, takze imunita zadna. Ale ti jedinci, co virus znici uz na bazi sliznic, by meli vykazovat aspon IgA, si teda myslim..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 20:12

Pavlena To netuším jestli se to v těch studiích odebírá. Já sem si to brát nenechala. Nijak jsem ty výsledky ani nestudovala, jen občas něco řekne paní doktorka, ona se o to hodně zajímá a čte kde co.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 20:14

Renusatko Jojo, muzes si nechat zkontrolovat kazdy jednotlive nebo dohromady. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 20:24

Pavlena ty protilatky jsou tez dost individualni, vim o cloveku, co mel tezsi prubeh s pobytem v nemocnici a protilatky nula nula nic, zatimco jinej s lehcim prubehem je ma vysoky