Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:14

Garfie Mám největší strach, kdo by šel s pejsanem. Je zvyklý na min. 10 km denně. Vím, že by si musel odvyknout, ale na zahradě se nevy........ Koukám, že tvoje kamarádka má taky psíka. :-)

Offline Torrah
3408 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:14

Kokoska Předvánoční nákupy mají přednost před školou... no u této vlády už mě neudiví nic. Na co školy, hloupej volič je lepší, líp se ovládá. Hlavně jim nahrnout laciný krámy, ať se nakupováním zabaví a dají všichni pokoj. Ach jo.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:16

Torrah A dovedeš si představit, jak by lidi vřeštěli, kdyby se jim ty nákupy neumožnily? Se školou do ledna stejně nikdo už nepočítá.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:18

Kokoska

To už nelze ani komentovat, alespoň vidíme priority této spolecnosti. Zas to dopadne tak, že děcka budou moct všude jenom do školy ne? 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:18

Jinak teda bohužel i v Německu jsou idioti - včera byla v Drážďanech demonstrace od Querdenken, kteří zpochybňují kovid a cítí se jakod ěsní revolucionáři, takže se příští týden chystají do lipska a odkazují k sametové revoluci

K čemu jsou všechny lockdowny když se sejde masa lidí na demonstraci a ještě víceméně bez roušek

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:20

Torrah ta prednost nakupu pred skolou je tristni, ale desi me ty davy v obchodech. Protoze je jasny, ze po svatcich se zase zavre, tak hrrr na ne!  Copak by to jednou neslo bez nakupu? Otevrela bych hracky a knihkupectvi a konec.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:20
Reakce na Kokoska:

Presne tohohle se bojim... 

https://www.mix24.cz/skoly-zustanou-zavrene-prioritu-maji-predvanocni-nakupy-obchody-chceme-otevrit-v-pulce-listopadu-rika-havlicek/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=444941&dop_req_id=NPkv1Nqilzi-202011010932&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

​Já se fakt bojím, že to před Vánoci zase rozvolní protože Vánoce - a samozřejmě děti jsou až na chvostu

BTW u nás v Lipsku zatím neměli koule ani na to zrušit oficiálně vánoční trhy (vždycky je to nacpané, zejména v úplném centru) - akorát nebude svařák a bratwurst.....

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:21

Kokoska Populismus Forever i kdyby nás to mělo stát cokoliv... Co na tom, že budeme mít nevzdělaný generace, hlavně že bude pod stromem dost zbytečností.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:22

Garfie Mám to tak nějak, jak píše Tvá kamarádka na FB. A přijde mi to jako na houpačce, chvíli dobře, chvíli blbě. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:24

Kokoska já bych teda nechala zavřeno všechno jak je ted. Lze tak možná uvažovat o hobby marketech.

I hračky a knížky lze dost dobre nakupovat přes internet. Absolutně není nutné, aby tam ti senioři běželi utratit rouškovne, jak jsem se včera dozvěděla ve správách - načo pani rouskovne vyuzije. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:24

A666 mne celkem vadi, ze ani v nouzovem rezimu se nedaji zakazat demonstrace. Presne to bylo vyjadreny v jednom prispevku z Twitteru snad ?, ktery tady probehl. Rvat v davu neco o pravech a pak prosit vydesene v nemocnici o pomoc...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:27

Garfie Dalia ano toto potvrzuju 

první týden byl relativně v pohodě, nejhorší to prý bylo kolem desátého dne. 

celkem si i umim predstavit ze pri mirnem prubehu ten orvni tyden clovek vubec neresi, pak kdyz se mu prihorsi tak zpozorni a objedna se na test.. a nez se na nej dostane uz je negativni:-)

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:27

continuity tak jsou i lidi, kteri internet nemaji nebo tam nechteji nakupovat, platit apod. Ale i kdyby se neotevrelo nic jinyho nez je ted, stalo by se neco?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:27
Reakce na Kokoska:

A666 mne celkem vadi, ze ani v nouzovem rezimu se nedaji zakazat demonstrace. Presne to bylo vyjadreny v jednom prispevku z Twitteru snad ?, ktery tady probehl. Rvat v davu neco o pravech a pak prosit vydesene v nemocnici o pomoc...

​No v Německu není nouzový stav a tady jsou bohužel až moc opatrní (v Drážďanech bylo 200 lidí). Plus příští týden tady v lipsku, to by bylo haló, kdyby do toho zasáhli, to by hned používali paralely s 89.......

BTW soud se snažil zakáazt velkou demo v Berlíně koncem srpna. Výsledek byl, že se nahlásila spousta malých

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:27

Kokoska to mně zas zachovat shromažďovací právo přijde celkem dulezite, zas je ta demokracie prece jenom pořád důležitější než pár mrtvých. kdybychom o ní přišli, bude těch mrtvých víc. A cestou Polska ani Maďarska jít nechci. Na druhou stranu, podmínit to dodržováním hygienických pravid l snáď ještě jde?

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:29
Reakce na Kokoska:

​No, na jednej strane áno.

Na druhej strane Poľsko....a ešte horšie Bielorusko...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:30

Kokoska moje máma taky přes internet nenakupuje, ale nakupy jsou této situaci to poslední, co jí trápí. Vždy můžou někoho poprosit, jsou různé služby pro seniory. Toto je řešitelná věc. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:30

continuity

Kokoska desis me

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:31
Reakce na ionicera:

Garfie Mám největší strach, kdo by šel s pejsanem. Je zvyklý na min. 10 km denně. Vím, že by si musel odvyknout, ale na zahradě se nevy........ Koukám, že tvoje kamarádka má taky psíka. :-)

ionicera Tak třeba by se našli nějací kamarádi :-).