Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 14:41
Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 15:25
Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 16:07

viktorka_od splavu 

Rasputin a ZZ top

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 16:33

A666 K tomu, jak lidé i ty základní principy ochrany /roušky, ruce, rozestupy/ bojkotují, to je síla. Teď máme zcela výjimečně pacienta při vědomí, na HFNO, přebírali jsme ho z jiné nemocnice k umělé plicní ventilaci, ale nebylo to nutné. A je to zajímavé, říkal mi, že byl popírač kovidu, ale že si nyní sáhl na dno a že se snaží všema cestama varovat....  No, dokud se to lidí nedotkne přímo, neuvěří.

A ještě k Německu, je tam nějaký jasný rozdíl mezi bývalými bloky západ x východ? Asi bych si to mohla sama vyhledat, spíš mě zajímá, zda tam není nějaký do očí bijící rozdíl? 

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 18:44

Fiction rozdíly tam celkem jsou, tady je sedmidenní incidence v jednotlivých spolkových zemích... https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 20:30
Reakce na Fiction:

A666 K tomu, jak lidé i ty základní principy ochrany /roušky, ruce, rozestupy/ bojkotují, to je síla. Teď máme zcela výjimečně pacienta při vědomí, na HFNO, přebírali jsme ho z jiné nemocnice k umělé plicní ventilaci, ale nebylo to nutné. A je to zajímavé, říkal mi, že byl popírač kovidu, ale že si nyní sáhl na dno a že se snaží všema cestama varovat....  No, dokud se to lidí nedotkne přímo, neuvěří.

A ještě k Německu, je tam nějaký jasný rozdíl mezi bývalými bloky západ x východ? Asi bych si to mohla sama vyhledat, spíš mě zajímá, zda tam není nějaký do očí bijící rozdíl? 

​Myslíš co se týče nakažených anebo popíračů? Cos e týče popíračů nedokážu moc říct, základny mají celoněmecké, první hnutí Querdenken pochází ze Stuttgartu. Ale čím dál tím víc se k nim připojují neonacisté a to jsou bohužel dost často lidé z bývalého DDR Plus popírání víc bují v zemích, které na jaře nebyly zasaženy, což je přesně ta bývalá DDR........Ale najdou se i na západě.

Ale můžu Ti říct, že mám pocit, že tady v bývalém DDR se pravidla dodržují si podobně laxně jako v ČR Ze Západu nemám vlastní zkušenost...

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 15. listopadu 2020 21:49

A666 Tabea Děkuji za čísla i za osobní pohled.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:23

Zazili jste dneska nekde hlidani poctu lidi v obchode? Myslela jsem, ze uz to ma dneska platit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:39

Kokoska nebude to platit, až se otevřou i další obchody? Tj. až vyhlásí stupeň 3 nebo 4, teď nevím? Zároveň teda musí to otevření obchodů povolit výslovně, nestačí mít toho psa na trojce.

Offline Zu
2788 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:44

Kokoska Ne. A bodlo by to i na poště, šla jsem pro doporučený dopis a jak zkrátili pracovní dobu, šla jsem tam omylem v 9:30 a už v tu chvíli bylo před poštou cca 30 lidí  šla jsem do OC nakoupit  jídlo (počty vozíků i košíků stejné, nikdo nic nehlídal, ve frontě s odstupy na pokladnu mě dokonce i nějaký pán předběhnul, protože jsem asi nevypadala, že čekám ), vrátila se v 10:15, že během té čtvrthodiny ta největší fronta opadne a teda, ne, nebýt toho, že mám dnes dovolenou a nikdy jindy se tam v pracovní době nedostanu, nechala bych si to promořování utéct.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:47

Evaeva v te psí tabulce je maloobchod s jednim clovekem na 15 m i v nejhorsim pasmu. Ovsem v malych potravinach tady na malomeste v jednom z nejpostizenejsich okresu hlava na hlave, pecivo se bere holyma rukama, rozestupy u pokladny cca pul metru, ze tri pokladnich mely dve rousky pod nosem a te treti drzela silou vule. Dezinfekci jsem pouzila pri odchodu, byla hezky schovana v koute za vanocnim stromkem, asi aby se ji moc nevyplacalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 13:52

Kokoska jojo, teď jsem se na to koukla. Výlet do drogerie:) plánuju, až odpoledne, tak uvidím, jak je to u nás. Podle mě se to v těch stále otevřených obchodech dodržovat nebude, možná v těch ostatních na to budou dávat větší pozor.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:00

Evaeva ja jsem byla dusevne nachystana na frontu pred obchodem a ono to vevnitr vypadalo, jako kdyby pul mesta snedlo behem nedele posledni drobecky zasob. Z velke casti tam byli lidi urcite starsi nez 65 let.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:05

Kokoska tak to víš, zítra je zavřeno (?) a mohli by zemřít hlady.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:08

Evaeva neni, meli tam ceduli ze 7-12 maji otevreno. Normalne chodim tady do Tesca, tam jsem takovy masakr nikdy nezazila, ale ten maly obchod je bliz a potrebovala jsem jen drobnosti, na ktere jsem v sobotu zapomnela. Dobre mi tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:12

Kokoska aha, já myslela, že svátek=neděle=zavřeno. Nebo to už taky neplatí?

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:21

Evaeva nedele jo, svatek asi jak kde, to Tesco ma taky par hodin zitra otevreno.

Offline buble
44 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:39

Evaeva Na statni svatky se jede zrejme podle drivejsich pravidel - zavreno musi byt jen o nekterych svatcich, 17.11. tam nepatri.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:42

buble navíc to zavírání platí jen pro větší prodejny, neplatí? (>200 m2 nebo tak něco?)

Offline buble
44 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:45

moora jo, vlastne jo, je to tak, na tento "detail" jsem zapomela - abychom to nemeli moc jednoduche