Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 14:50
Reakce na Evaeva:

Kokoska aha, já myslela, že svátek=neděle=zavřeno. Nebo to už taky neplatí?

​To jsem si původně myslela taky, ale prý se to v té psí tabulce vztahuje jen na ty svátky, co byly doteď vymezené příslušným zákonem a omezující obchody nad 200 m plochy. Ať žijí malá "přesně se vyjadřující" tabulková políčka.

Takže zítra platí jen omezená otevírací doba do 20 hodin nejdéle.

Ad počet lidí v supermarketech, stejná zkušenost. Osobně si myslím, že se ty supermarkety rozhodly brát to i nadále jen jako doporučení stejně jako ty slavný 2 m rozestupy a dál to bojkotovat, takže dokud jim tam nenastoupí nějaká kontrola a neudělí za to pokutu, budou na to dlabat i nadále. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 15:20

buble jo, tohle jediné vím, že normálně 17.11. může být otevřeno.

Mimochodem, nepíšou v té tabulce, že může být otevřeno do zákazu vycházení, tj. až do devíti? Líbí se mi, že nám ten nouzový stav zpříjemňují takovými rébusy

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:51

Jeee, fronty před obchody před Vánoci, to budou mít reminiscenti totality radost! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 16:53
Reakce na Kokoska:

Zazili jste dneska nekde hlidani poctu lidi v obchode? Myslela jsem, ze uz to ma dneska platit.

​Čítam akurát, že to platí od stredy. Tak asi mesiac pozadu sú s tým.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:13

paktofonika aha. No to se snad pujdu ve stredu k tomu obchodu podivat, nez pojedu domu

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:20

dzizisketa jen aby nám ti důchodci nenastydli ... před obchody, ve frontě.

Offline slniecko admin
19648 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:21

Môžem malý petpeeve?

V piatok prišiel dcére zo školy email že v stredu do školy prezenčne. Formulovaný tak, že sme z neho nedokázali vyčítať, ani len či iba v stredu - formulácia tak znela (čo by nedávalo žiadnu logiku, ledažeby im potrebovali rozdať nejaké materiály), alebo či vlastne mysleli od stredy. Inak nič, ticho po plešine. Usúdili sme, že asi sa snažia nejako dať priestor aspoň maturantom v inak prázdnej škole, alebočo. Včera už asioficiálne??? (nejak nedokážem zistiť, čo sa ešte dá považovať za oficiálne a čo sú len nejaké výlevy), že podľa Min. školstva od stredy teda nastupujú ZŠ aj SŠ. Dnes email, že nič z toho neplatí. Ja som fakt zvedavá, čo mám tým deťom povedať a hlavne ako čo naplánovať, pretože napríklad o jedálni ani slovo, či bude, alebo nebude, aké opatrenia budú platiť tentokrát, nula-nula-nič, aj keď za predpokladu, že sa naozaj nepôjde, ako prišiel mejl dnes, tak to riešiť nemusím, ale zase medzi dneškom a stredou je tu ešte zajtra, žeáno a to môže byť ešte 3x zmena, sviatok-nesviatok, viď to rozhodnutie v nedeľu.

Ako ja som všetkými desiatimi za všetky možné opatrenia, ale nemohli by si boys proste sadnúť a dohodnúť sa vopred???

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:28

Kokoska to i jaAko ja som za to opatrenie, ale prevedenie hlavne u väčších obchodov bude no ehm... a som zvedavá čo OC.

Offline dorota
1238 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:42

slniecko pokial viem, do skol by mali ist iba ziaci zo znevyhodneneho prostredia, ktori sa nemozu vzdelavat distancne, nemaju pristup k internetu, resp. ziaci specialnych skol. Citala som dnes poobede vyjadrenie Mikasa, ze skoly sa este otvarat nebudu, ze min. do 27. 11. by ZS a SS mali mat distancnu vyucbu. Zasada vsak krizovy stab, tak uvidime, co vymyslia a ci zas nebudu nejake zmeny. Oficialne info by malo byt na strankach min. skolstva.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:45

uff tak je schvalena 24hodinova vyjimka na cestu do ceska,hura.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 17:59

Zarinya A opačně taky. Vyhlásili to pár hodin poté, co jsem vyplázla 4000 za testy.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 18:03

Sweet Potato Ale to uz je od zari.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 18:05

Zarinya Bylo jen někde.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 18:10

Sweet Potato jo,je v tom chaos.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 18:50

Sweet Potato nemohla jsi raději trochu pokašlat u doktorky..? Co vím, tak vesměs ještě ordinují distančně a žádanku rádi na dálku vypíšou, jen aby pacienta nemuseli vidět.. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 19:24
Reakce na Evaeva:

Mimochodem, nepíšou v té tabulce, že může být otevřeno do zákazu vycházení, tj. až do devíti? Líbí se mi, že nám ten nouzový stav zpříjemňují takovými rébusy

​no to je výborný, a ještě když si v těch devět můžu ještě nakoupit, tak domů se pak ale musím teleportovat, ne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 19:32

viktorka_od splavu můžeš pak jít do práce. Nebo si vem sebou psa.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 19:33

Evaeva  co kočku?

Offline Kora
příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 19:35
Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 19:36

viktorka_od splavu Možná by stačil kožich