Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online žluťásek
8880 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 19:39

Garfie do biblioboxu jen vracet, ano.

Bezkontaktní výdej naše knihovna nemá, nevím úplně, co si pod tím představit. Možná budou knihovny zřizovat mrtvé schránky

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 19:57

žluťásek   Naše knihovna na jaře nějakou dobu měla výdejní okénko, o knihy si člověk předem napsal (jinak je to klasická čtenářská knihovna, volný výběr), oni vše připravili a balíček ve fólii člověku podal přes okénko knihovník v rukavicích, tak tohle by možná šlo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 19:58

Garfie právě pod tím bezkontaktním výdejem jsem si představila, že mi knihovna umožní si někde stáhnout nějaké audio. Ale ani nevím, jestli nějaká knihovna má takovou službu.

Offline Jitka77
1957 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 20:00
Reakce na Evaeva:

Garfie právě pod tím bezkontaktním výdejem jsem si představila, že mi knihovna umožní si někde stáhnout nějaké audio. Ale ani nevím, jestli nějaká knihovna má takovou službu.

​Nebo vzdálený přístup k digitalizovaným dokumentům možná...

Online žluťásek
8880 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 20:22

Evaeva audio asi leda vlastní výroby, to se bojím, že by neprošlo kvůli autorským právům.

Knihovny půjčují nebo mají volně ke stažení eknihy, to je jistě teď žádané. MKP má třeba volně ke stažení mnoho povinné četby, i pro neregistrované čtenáře knihovny, kdyby to třeba něčí děti nevěděly a využily. 

Ale pod tím bezkontaktním půjčováním si představuju spíš fyzické věci, knihy, CD, hry apod.

Jsem sama zvědavá, co přijde. Třeba by nějaká obdoba venkovních nonstop přístupných boxů mohla být zajímavou službou i do budoucna bez covidu. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 20:23

Do statistiky report z jedné malé české vesnice - půlka vsi je v hasičárně (kde ehm, chlastá) a druhá v boudě u hřiště, kde dělá totéž. Privátní mejdan je asi ve třech chalupách.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 20:34

žluťásek já bych si nebyla vůbec jistá, že si pod tím umí něco představit sami tvůrci nařízení:)

Ale ty biblioboxy na způsob alzaboxu znějí dobře.

Offline Makara
3668 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 20:50

barbucha No nevim - psat Jiná Realita  ze na tom neni jeste dost blbe....Jako souhlasit s ni nemusis, uvest priklady, kde to podle tebe zvladaji, dobre, ale ten zaver byl dost necitlivy. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:09

Mirka To budeš asi ve stejné vesnici jako já. Tady to tak běží od začátku corony. Kupodivu ve vesnici až minulý týden první nakažený. A to tady rozhodně nejsou jen místní.

Online žluťásek
8880 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:14

Evaeva já si umím představit nějakou malou obecní knihovnu, kam si zavoláš a knihovnice ti nechá hromádku na lavičce před knihovnou nebo hodí na kole na sloupek před dům.

Ale ti na to asi nepotřebují to psí opatření

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:43

Renusatko já si myslím že to tak je všude na dědinách a ne jen v česku

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:48

žluťásek Evaeva Já právě myslím, že by to bylo super. A vlastně si od začátku myslím, že zrovna úplné uzavření knihoven je strašná hloupost, takový provoz tam přece není. Dala bych tam třeba rezervace, buď na návštěvu, nebo na knihy, s tím, že ji knihovník nachystá. Přijde mi hrozné zavřít lidi a děti doma, pan prezident poradí, abychom si četli  a zavřou knihovny. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:55

viktorka_od splavu U nas to tak neni. Jako mozna se nekdo nekde sleze v garazi, ale furt je to nejaka drobna skupina. Ale fakt jsem nic neslysela,nevidela a nikdo me nikam nepozval:-D. Ba naopak jsem videla takovy dedky ochlasty, co spolu sedavaj denne v hospode spolu na prochazce(!!!!). Normalne alkoholici si v nedeli vysli do prirody, to jsem kuprikladu nevidela nikdy. Svet se v p..el obraci, nebo jak se to rika.

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:56

Garfie mám stejný názor, určitě by se to dalo nějak vyřešit. Nicméně tady hlavou nikdo nemyslí, obávám se.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:56

Garfie zrovna knihovny asi není problém udělat jako výdejny

49434 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:56

Garfie tak ale takových nepromyšlených oblastí je přece spousta.. celkově mi přijde nelogické to zavírání (samozřejmě na jaře to bylo něco jiného, ale teď už je jiná situace, mohli jsme být připravení a mít to vše promyšlené), když se dají vymyslet opatření, podobná jako píšeš, a nejen pro knihovny.. na druhou stranu to, že státní nebo komunální zaměstnanci na spoustě míst nedostali teď možnost pracovat z domu i tam, kde to jde. prostě kocourkov

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:57

Karja nemeli dedulove v kapse placatky, ze si nekde za bukem doprejou?

49434 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 21:58

Kokoska na procházku se nechodí bez svačiny!

Karja ale to je hezký

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 22:01

Kokoska Tak to meli stopro a stopro meli uz stejne nalozeno z domova. To ani nejsou dedulove. To jsou proste dedci pred 60, alkoholici, vesmes stary mladenci. My jsme vesnice s nevidanou koncentraci svobodnejch chlapu ruzneho veku, co chlastaj. Vsichni hospodsky v okoli tomu nasemu zavideli, no tak muze se jit klouzat taky.

Online Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 22:02

Garfie A co takové galerie, tam jsou teprve davy!