Karja
promiň ale já si představila ty závistivý majitele místních náleven:P
Koronavirus
No a mne sa dnes sestra sťažovala, ako im sefova (naďalej pracujúca z domu) zrušila HO. Sestra sa rozčuľovali, ze sa nechce nakaziť. Potiaľ dobré. Keby mi večer nepísala, že je v krčme! Tam jej nakazenie nevadí
. (Áno, sú u nás dovolené len terasy ale bohužiaľ nikto nekontroluje, že niektoré podniky si spravili terasy uzavreté igelitom zo všetkých strán, takže žiaden rozdiel oproti vnutru.) Už si pripadám jak debil, že jediná sedím doma na zadku a snažím sa nechodiť kam nemusím. Tuším z každého naokolo nakoniec vypadne, že bol "len na chate s kamarátmi alebo v krčme atď".
Garfie dokud je vydaný zákaz volnýho pohybu osob nebo jak se to jmenuje, tak máme smůlu. Ani výdejový okýnko teď neobstojí, není to obstarávání základních životních potřeb.
Sweet Potato žluťásek Mě to fakt hrozně mrzí, každý máme jiné základní potřeby, že jo! ![]()
Prosim vas, pohrby jsou ted 10 nebo 30 lidi? UTFG pouzit, ale nevim no, s tim jak se to furt meni, ani googlu nelze verit.
Mrakoplas jj, nekteri jsou v tomto na ranu, ale fakt. Jakoze v rodine se to neprenasi. Ja pri prvni vlne odmitla sirsi rodinny obed spojeny s narozeninami a svagrova to dodnes nerozdychala.
A nastvala me kolegyne, ktera porad vysetrovala, zda jsem s nikym nebyla, kdo s kolegu byl v kontaktu a tak a furt resila, aby nikdo nechodil, pokud ma.podezreni.....proste stres kvuli malemu synovi. Jen jeji dcera porad nekde trajdala a vecne byla v karantene a pak se nejak nezminila, ze jeji muz byl v kontaktu a ma priznaky. Sel na testy...ona, dokud nebyl na vysledek chodila do spolecneho kanclu a pak si vzala volno a nikomu nic nerekla.
Nejak nevzala v uvahu, ze mohla nakazit jine a ti mohli ohrozit sve blizke.
Karja https://covid.gov.cz/situace/zivotni-udalosti/pohreb
tahle stránka je přehledně strukturovaná
viktorka_od splavu Karja Tak možná ne úplně každá vesnice a nebo to nemusíš vědět. U nás je to taková vesnice, kde jezdí polovina lidí nalitých z hospody a když se náhodou něco stane, tak to ostatní ještě pomůžou ututlat a uklidit. Celá dědina to ví. Divím se, že se nikdy nestal žádný fakt průšvih a nebo to nikdo nehlásil. Takže teď to bude stejný. Všichni to ví a skoro všichni to společně porušují.
Renusatko No tady se vsechno roznese, nejake sedanky v nalevne tu byly, ale dost uzka skupina lidi, treba 5 tech dedku, to nevidim nijak tragicky. Ted uz tam maj zimu a boji se pokut. Nam tu teda casto stavaji policajti, takze alkohol za volantem se tady moc nepestuje a celkove nemam pocit, ze by se tu probihala nejaka sounalezitost v prusvizich. Ale my jsme docela velka vesnice, tak to bude asi jiny. Nejhorsi jsou podle me takove, kde se kalilo v hasicarne/kulturaku i pred covidem, kde je tahle kultura, tak ta asi zustava i v dobe covidove.
Candance wow to je taky husty
Karja podle toho PSA by to mělo být 15 lidí na svatby a pohřby.
Karja Byla jsem minuly týden na pohřbu a počet lidi nikdo neřešil. Mělo to být max 10, ale bylo nás tam cca 40. Jen v obřadní síni lidi seděli a stali s rozestupy a na konci nebyly kondolence.
Mohučanka A jo díky, já na toho psa zapomínám.
Ted me trochu"pobavilo",ze po dvou tydnech lockdownu,je situace v nemecku horsi nez pred(rikali v radiu)
No tak asi jeste zavrou kadernictvi......![]()
Zarinya ono to pry ma tak ty dva tydny setrvacnost, pak teprv by se melo pomalu zacit neco menit.
Zarinya u nás najel lockdown už v pátek před zbytkem Německa. V 7-denní incidenci jsme byli 2.11. na 385, teď od čtvrtka pod 300. Tak doufám, že už to tak zůstane, respektive bude nadále klesat a zbytek Německa taky půjde dolů...
Ted me trochu"pobavilo",ze po dvou tydnech lockdownu,je situace v nemecku horsi nez pred(rikali v radiu)
Tak za a) epidemie má setrvačnost
a za b) minulou sobotu se v Lipsku sešlo na demonstraci 45 tisíc lidí - v malém prostoru a bez roušek, z celého německa, pořádali jednu obr korona party. Myslíš, že to s těma počtama nezahýbe?
za c) co vidím kolem sebe, tak lidi prostě tu nutnost sociálního odstupu pořád ještě nepochopili a vesele se schází ve skupinkách alespoň venku
Supermarkety taky na to dohlížení na počty zákazníků jdou dost laxně (u nás běžné, že do obchodu jde čtyřčlenná skupinka s jedním vozíkem/košíkem ![]()
Mimochodem na jaře šla země do ještě většího lockdownu a i tak trvalo 14 dní než to začlo klesat.
neco k tomu strihani fousu![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY