barbucha Ne, doufám v to, že bude o vakcínu zájem. /A že bude OK a bude jí dost
/
Taky doufám ![]()
barbucha Ne, doufám v to, že bude o vakcínu zájem. /A že bude OK a bude jí dost
/
Taky doufám ![]()
continuity jsou tam i možnost, dat status opakovaně nedostupný.mne se to naštěstí nestalo.nevim, jak často se to stane a ani nevím, jak to hygiena řeší. Prý to většinou ale po SMS zvednou.rikala paní doktorka z hygieny, co nás skolila.
nika díky za info,tak to je dobře, když to funguje.
Fiction Prosím o vysvětlení, proč nesmí darovat rekonv. plasmu žena, která byla v minulosti těhotná /déle než 6 týdnů/?
mirajo ma to uvn nebo vfn na fb, zkus to dohledat, ja to neumim napsat presne. Pry se vytvari nejake protilatky a muze to pak pacienta ohrozit.
mirajo kvuli leukocytarnim protilatkam, ktery muzou vyvolat i zavaznou potransfuzni reakci
viktorka_od splavu Fiction Teď mi říká muž, že té kolegyni a jejímu muži protilatky po stabilizaci hladin v létě zase rostou. Co myslíte, čím to může být?
continuity no, my voláme jen 1.hovor ,to jsou lidi,kteří už mají zprávu z laborky, že jsou c+, jsou tam jejich rodná čísla, to už si nikdo netroufne, tam už není kam utéct.hovory, kdy se obvolavaji rizikové kontakty, prý volají profi call centra firem, které se zapojily.to říkala skolitelka, ale jak to zvedají nebo nezvedaji, o tom nevím nic.muze to utíkat tam.
Jsem na návštěvě a vzala jsem si do ruky tu Kubalovu knihu Pandemie. Už jsem na straně 269, je to fakt zajímavý a čtivý. Asi budu muset zase přijet, má to 640 stran :-).
Na databázi má taky výborný hodnocení, už ji mám ve čtečce! :-)
Garfie Docela by mě zajímal druhý díl - podzim 2020 :-).
999 Hlavně ať neni i třetí!
999 Já myslím, že ten druhý bude výživnější (a to jsem teda ještě nezačala číst ani ten prvnní).
Tak stupen 3 pry od ctvrtka. Ted to vyhlasili na tiskovce.
Sweet Potato Přesně
Kokoska A já jdu ve středu na ilegální procházku s kamarádkou a punčem....zrovna jí píšu, že jsme to teda mohly odložit!! ![]()
continuity Fiction Nevím jak jinde, ale Brno nabídlo učitelům zdarma testování před otevřením škol a úplně velký zájem nebyl. Pokud mi neunikla nějaká zpráva, přišla jich myslím tak čtvrtina...
mirajo Styk krve matky a plodu, který nastává až po tom 6. týdnu těhotenství, může vyvolat u matky tvorbu protilátek (proti HLA systému antigenů na površích buněk plodu). A ty protilátky by mohly u příjemce plazmy vyvolat problémy, hlavně takové, které se nazývají TRALI - což je těžké postižení plic. A to u covidu nechceme. Ale ten problém s těmi ženami po těhotenství a jejich protilítkami není typický jen pro covidové pacienty, ale pro všechny.
To ví asi víc moora , ženy které darují krev, tak plazma vyrobená z této krve se možná nemrazí pro pacienty, ale posílá na zpracování na krevní deriváty (?)
Garfie Docela by mě zajímal druhý díl - podzim 2020 :-).
Já chci Pandemii k Vánocům, ale teda nevím, zda vydržím, ze všech stran pozitivní ohlasy. S druhým dílem, to je vtip nebo už opravdu něco sepisují? Jako nepochybuji, že téma opět zpracují...
Kokoska no, čas nasadit antidepresiva...
Fiction presne tak, plazma pro prime podani pacientum od muzu a nikdy netehotnych zen, z te ostatni se vyrabi krevni derivaty
Fiction @moora diky za info! my se kvuli tem podminkam pro darce nedavno doma malem pohadali:-))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.