Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:03

Garfie jako nic proti,, ale skoly si davaji nohu za ucho pri tvorbe rozvrhu,, aby acko nepotkalo becko. . A pak jdou deti do ddm? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:04

Karlicka já bych si to na jednu stranu hrozně přála, syn už bez těch dětí docela trpí, alespoň jeden kroužek by mu bodnul, ale vzhledem k epidemiologické situaci mi to přijde předčasné.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:05

Evaeva presne.  A i kdyby to nebylo predcasne,  tak je to nekoncepcni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:06

Garfie ZUŠ už učí druhý týden, jeden na jednoho teda.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:13

No, i kdyby tréninky začaly, tak v roušce fakt ne, díky.

Z jiného soudku: neteř mé známé nakazila celou širokou rodinu. Protože si koupila nějaký domácí test, který jí řekl, že je negativní. Oops, nebyla. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:16

Sweet Potato ale on mohl mít klidně pravdu a ona se mohla nakazit minutu poté, co si ho udělala.

tohle testování, že je někdo negativní, a tak může do letadla/na dovolenou/za dědečkem, je úplně k ničemu. pokud se neprovádí na letišti nebo na počkání v tom domově důchodců.

stejně jako zábavné testy na hranicích, které platí třeba týden.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 22:44

Jiná Realita To je presne duvod, proc nejedeme ani s testem na Slovensko k rizikovym pribuznym :-( Jinak teda do Japonska se aktualne muze jen s negativnim testem (ktery musi byt na specialnim formulari schvalenem jp ministerstvem), po priletu  delaji Japonci dalsi test a i kdyz je negativni, musis nastoupit dvoutydenni karantenu....

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 23:27

Jiná Realita To je sice pravda, ale ona byla v podezření a jinde pak nebyla. Jde o to, že se někde na pofidérních webech dají sehnat pofidérní testy, patrně nic schváleného.

Když bych potřebovala někam jet, k těm příbuzným třeba, tak si po tom testu dám chvilku karanténu. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 23:29

Bráno ad absurdum, byl by k ničemu i test na letišti, můžeš v té době už být čerstvě infikovaná, ale test to ještě nepozná. Během letu to propukne, bububu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 30. listopadu 2020 23:40

líbí se mi, jak blatný naprosto samozřejmě přiznal, že zavedení roušek ve fitness mělo za cíl odradit lidi, aby tam chodili. (a aby stát nemusel platit náhrady, ale to už výslovně nepřiznal)

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 00:15

Sweet Potato ja jsem to.mela i rozmyšlené, že když děti nepůjdou do školy, tak budeme týden trčet doma a pak s těstem na vánoce k našim. No tak to asi neklapne. Nedá se nic dělat. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 00:17
Reakce na Jiná Realita:

líbí se mi, jak blatný naprosto samozřejmě přiznal, že zavedení roušek ve fitness mělo za cíl odradit lidi, aby tam chodili. (a aby stát nemusel platit náhrady, ale to už výslovně nepřiznal)

​To je super, že to tak pěkně vysvětluje. Až na to, že je to proto, že sport vychází pro nákazu jako víc rizikový, zejména pod střechou

Honza Kulveit to dneska pěkně popsal - díky všem těm speciálním pravidlů, budeme mít z PSA 3 minimálně pSA 2.5 a jeho schopnost šlápnout na brzdu se čím dál tím víc snižuje - jen tak dál.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 00:52

A666 mno tak mají říct, že prostě ne, doložit to nějakou tou studií (což neudělali nikdy), nechat fitka zavřená a majitelům pěkně platit nějakou slušnou náhradu. to by udělal podle mě slušný stát, pro kterého nejsou lidi otroci, idioti a pakáž.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 07:47

Hele, a jak to planujete udelat na vanoce s navstevami rodicu a prarodicu? 

Moje mama mela ted o vikendu narozeniny, ja chodim obcas do prace, kde to porad lita, tak mi to neprislo bezpecne, sedet nekolik hodin v obyvaku a konzumovat, ale myslim, ze jsem jim tim rozhodnutim ty narozeniny zkazila. 

Pujdete na testy pred svatky? 

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 07:54

baltik no já uz moje rodice odpískala, ale u nás je to několik dní v těsném kontaktu a hlavně máma je fakt riziková. A hlavně přestala o tom mluvit ona, takže asi nic. 

Ty testy jsou a) pozdě a z b) potřebovala bych je správné alespoň 2x s odstupem několika dní, abych nedopadla jako ta neteř.

K tchýni asi půjdeme, ještě to promyslim, ale k ní jezdíme později, až třeba 26 a na pár hodin. Tak pokud už děti nebudou třeba tyden ve škole a nebudeme dělat něco rizikového, tak by to asi nějak ud lat šlo. Ale ona za o to hrozně stojí. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 07:57

baltik ja muzu do ceska jen na 24 hodin,tak jedu na navstevu rodicu,test byt nemusi a ja uz jsem dlouho doma.To vic hrozi riziko od nich,ale nevidela jsem je od srpna takze.....jedu.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:09

baltik Naši prarodiče se sami rozhodli, že děti a vnoučata už vídat chtějí, takže se s nimi stýkáme. Už to pro ně bylo dlouhé a smutné. Obě babičky bydlí samy. My se běžně vídáme hodně často, takže to chybělo jim i dětem.  Jinak jsou opatrní, karanténu dodržují, občas si zajdou něco nakoupit, ale jinak chodí hlavně na procházky do parků a lesa.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:20

baltik My se s rodiči normálně vídáme, takže ano, o Vánocích se uvidíme též.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:23

baltik k jednem jdeme a k jednem ne (oboji si rozhodli oni sami)