Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nika
685 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:29

eM bydlíme ve stejném městě, nakupujeme jim,  tchýni vše a mým rodičům těžké nákupy, takže se vídáme pravidelne .Nosíme ale roušky. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:35
Reakce na baltik:

Hele, a jak to planujete udelat na vanoce s navstevami rodicu a prarodicu? 

Moje mama mela ted o vikendu narozeniny, ja chodim obcas do prace, kde to porad lita, tak mi to neprislo bezpecne, sedet nekolik hodin v obyvaku a konzumovat, ale myslim, ze jsem jim tim rozhodnutim ty narozeniny zkazila. 

Pujdete na testy pred svatky? 

​My zůstáváme v DE. Sice to bude smutné, ale enchceme to riskovat, kor když se to v ČR uvolňuje tak jak se to uvolňuje......

Riziková jsme většina rodiny včetně mě.

Na druhou stranu samozřejmě záleží i na tom, jak to bere (a chová se) druhá strana.....

Online viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:36

baltik ja myslela ze to mame vyresene, kdyz uz jsme to prodelali, no a ukazalo se ze syn (ten ktery mel i negativni ster) protilatky nema. takze budu mit dost dilema:-/

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:36

Máma si přijede o víkendu * udělat hlavu *

Moc se těším, viděly jsme se někdy v létě, ale na Moravě jsme nebyli ani nepamatuju.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:39
Reakce na Jiná Realita:

A666 mno tak mají říct, že prostě ne, doložit to nějakou tou studií (což neudělali nikdy), nechat fitka zavřená a majitelům pěkně platit nějakou slušnou náhradu. to by udělal podle mě slušný stát, pro kterého nejsou lidi otroci, idioti a pakáž.

​Ty studie na to jsou (vláda nedokládá studiema nic). Jasně, že částečně je to kvůli kompenzacím, ale částečně to prostě otevře fitka lidem, kteří s tímhle nemají problém.

Jako bylo to tak nastavené od začátku co se PSEm přišli.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:41

baltik my tenhle vikend mame slavit troje narozky a nase babicky samy rekly ze uz na to kaslou, ze na neco umrit musi a nevidet jak nase deti rostou, diky nechci. Je jim okolo 80, my se o ne bojime ale potkavame se jen v rouskach. Ja se bezne potkavam v posledni dobe se svagrovou, chodime teda po venku, decka maji zakaz si navzajem ocumlavat flasky. Vanoce, tam uvidime, zatim to vypada ze bychom mohli 19 odjet a vratit se az nekdy v lednu, ale pokud budeme doma, tak se mame potkat 25 vsichni u nas

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 08:56

Já takhle uvažuju už o tomto víkendu. Jestli jet k našim, bude tam sestra z Prahy (neriziková práce, jezdí MHD) s dětmi (ty chodí do školky). Přijedou vlakem MHD a vlakem. Já (neriziková práce), děti (škola, školka). Mamka v důchodu (doma, jen nákupy) táta (neriziková práce). Většinu času bychom byli všichni v obývákokuchyni občas venku, spaní dohromady v podkroví. Jak to tak čtu, ideální místo na promoření

Neviděli jsme se od léta. A na víkend před vánocema máme taky plán s partou, když spolu naše děti chodí do školy a školky, tak to přijde už skoro jedno? 

No nevím, nevím.   

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:02
Reakce na Sweet Potato:

Bráno ad absurdum, byl by k ničemu i test na letišti, můžeš v té době už být čerstvě infikovaná, ale test to ještě nepozná. Během letu to propukne, bububu.

​No právě. Já začínám bejt k těm testům dost skeptická. To bys musela nosit nějakej detektor v nose 24/7!

Jako votestovat někoho s příznakama, aby se to potvrdilo nebo vyvrátilo (z čehož se odvine následná péče), to beru. Ale to plošný a jakože preventivní vytírání se mi už zdá tak nějak  zbytečný

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:03

U nás se plánuje vše jako obvykle. S rodiči mě to ani nepřekvapuje, s obojími se vídáme i teď. Ale prarodiče jsme neviděli od léta, ale oni si to nechtějí nechat ujít. To znamená tři různé návštěvy se třemi skupinami. Já jsem teda rozhodnutá jít aspoň na ten test a radím to i ostatním příbuzným.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:05

barbucha jo? Já včera celý den telefonovala , tak asi nestíhám. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:06
Reakce na Torrah:

barbucha tam už jsem objednaná na osmýho, jupíjuchuchů

​Nakonec jsem se protlačila taky na osmýho byť za cenu odchodu z práce o dvě hodiny dřív. Ale už je mi všechno jedno, vidim to na odchod na férovku a všichni mi budou závidět (páč původní nabídka zněla na 22.!!)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:06

Catherinne moje kadeřnice si raději vypnula mobil :(

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:07

Catherinne 

Musíš ten telefon taky někdy odložit - ale tys asi dělala rezervace, co?

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:10

Jiná Realita

Já teda doslova protelefonovala neděli a včerejšek 

Offline Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:10

baltik s jedněmi rodiči se vídáme denně, k mým rodičům tentokrát nepojedeme, oni se bojí, já je chápu. Ale mrzí mě to moc, viděli jsme se naposledy v létě, syn se za tu dobu, co se neuvidíme, změní z mimina v běhajícího a mluvícího kluka, druhý syn o nich denně mluví

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:12
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 09:49

Pinot Noir to mně moc mrzí

My s jednou babičkou žijeme, druzí rodiče se bojí moc, nechtěli se s námi vidět ani venku, protože dcera chodí do školky. Párkrát v týdnu skypujeme, ale to dcerumoc nebaví. Jim už je to taky dlouhý, teď říkali, že nějakou vánoční vycházku bychom mohli zvládnout.

Ještě navštěvuju jednoho opravdu starého pána, který moc nechodí ven a z těch návštěv (nejen mých) žije. Je tak starý, že se nebojí, že by umřel, ale chce si žít ve svém věku podle svého uvážení.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 10:25

My asi do CR nepojedeme. Znamenalo by to být první týden v izolaci tady, ok, není problém. Pak rizikový prarodiče z jedné strany, pak druhá strana, kde nejsou rizikový. Jenže po návratu domů karanténa, takže by děti nemohly do školy týden dva a musela dohánět.  Jako těžké rozhodování. Prarodiče viděly naposledy loni na Vánoce. Jenže pri rychlosti rozvolnovani  v ČR, si myslím, že to rozhodování bude jednodušší. Od března sedíme doma, aby děti mohly do školy a nepridelavali jsme práci zdravotníkům a nemám chuť se jet promorit.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 10:28

U nás se nebojí nikdo, ani babička (skoro 80), takže jim dáme na výběr, ale předpokládám, že si všichni budou Vánoční setkání přát zachovat. Na test nepůjdu, byla bych na sto procent jediná a to nedává smysl. Takže pouze pokud by měl někdo z domácnosti nějaké příznaky. 

Jinak myslím continuity psala, že když nebude lockdown, lidi ho udělají sami, protože se prostě budou bát. A já tomu nějaká čas taky věřila. Ale včera jsme se byli projít s kamarádkama a s dětmi na Staromák na stromeček. To množství lidí všude bylo neuvěřitelné (neodsuzuju, jen konstatuju, taky jsem k tomu davu přispěla). Já opravdu nevím, co by se muselo stát, aby nějaká podstatná část lidí seděla dobrovolně zavřená doma. Už je to dlouhý, lidi prostě nechtějí přemýšlet, co bude za půl roku, chtějí strávit ten čas s rodinou, přáteli apod. tady a teď. 

Já se přiznám, že už taky trochu okorávám. Roušky a rozestupy dodržuju a dodržovat budu, ale pomalu už se začínáme vídat se všemi přáteli, už jsem zaskočila do práce (kam jinak fyzicky nemusím) a do krámu na na vánoční nákupy taky příští týden zajdu ...