MP Meri s kým se bavím, tak počítá v lednu se třetí vlnou a dalším lockdownem. teďka o vánocích se chtějí lidi aspoň vidět s rodinou a udělat dětem vánoce. Já se na vánoce docela těším, že nebude na programu kovid od rána do večera, ještě bude i nějaký ten jezisek![]()
Koronavirus
Snad se těch Vánoc teda dozijeme ve zdraví... doufám.
MP Meri tak momentálně jsme tu zatáčku vybrali, místo v nemocnici zas je, počty mrtvých klesají, To samouzavření by nastalo v případě, že z pohledu epidemie půjde tlustý do tenkyho, co se teď neděje a lidi jsou z te izolace unavení. Já to chápu, navíc ani nejde o to, podívat se na stromeček pod širým nebem, ale třeba, že není tolik lidí na sportovištích, to je i moje zkusenost a v nakupacich. Napriklad retail hlasi velke propady i v létě ( nedá se to posuzovat jenom podle stavu na Andělu).
Já teda chtěla staromak stihnout než se otevřou obchody, takže říkáš, že radši ne?
Jinak myslím continuity psala, že když nebude lockdown, lidi ho udělají sami, protože se prostě budou bát. A já tomu nějaká čas taky věřila. Ale včera jsme se byli projít s kamarádkama a s dětmi na Staromák na stromeček. To množství lidí všude bylo neuvěřitelné (neodsuzuju, jen konstatuju, taky jsem k tomu davu přispěla). Já opravdu nevím, co by se muselo stát, aby nějaká podstatná část lidí seděla dobrovolně zavřená doma. Už je to dlouhý, lidi prostě nechtějí přemýšlet, co bude za půl roku, chtějí strávit ten čas s rodinou, přáteli apod. tady a teď.
Já se přiznám, že už taky trochu okorávám. Roušky a rozestupy dodržuju a dodržovat budu, ale pomalu už se začínáme vídat se všemi přáteli, už jsem zaskočila do práce (kam jinak fyzicky nemusím) a do krámu na na vánoční nákupy taky příští týden zajdu ...
Ona totiz vetsina stale jeste nema duvod se bat, protoze se tato vlna podle nich zvladla. Navic vlada tim velkym rozvolnenim dala dost ajsny signal, ze je vse ok ![]()
A co by se muselo stat - noa si by muselo dojit na ty cerne scenare, bohuzel
Na idnesu definitivne zesileli?

moora to jsem vůbec nepochopila. To snad musel vytvořit nějaký záškodník...
A666 nevšimla jsem si, že by lidi byli nějak radostní.samozrejme je situace vážná, ale slyšela jsem takový názor- nechci , aby můj život ovládl kovid.a ještě jednu větu- lidi jsou plni kovidu, v hlavě. To je pravda, každá řeč se stočí nejpozději ve třetí větě na tohle téma. Myslím, že se lidi boji dost.
Když nám čtenáři říkají, jdu si ještě honem půjčit knížky, než zase zavřete, je to takový smutný..
nika kdyz od brezna kazdy den bez vyjimky slysis ve zpravach o covidu, tak se nediv.
U nas na vesnici (prakticky kulturni centrum jedne horske oblasti) byl v nedeli neoficialni sraz u stromku, prislo tak 40 lidi, cast lidi covid mela (i nejake hospitalizace byly), ale uz jsou z toho vsichni unaveni a bylo strasne fajn si ten svarak venku vypit s par kamarady. Zadne vycitky z toho rozhodne nemam.
hmm, tak teda nevim. Moji rodice s normalni oslavou vanoc pocitaji, maji uz toho izolovani taky plne zuby, ale ja se bojim o ne, muj tata je super rizikovy.
Dneska jsem byla na tom testu protilatek, tak si budu prat, abych je mela, to by to vyresilo...
hmm, tak teda nevim. Moji rodice s normalni oslavou vanoc pocitaji, maji uz toho izolovani taky plne zuby, ale ja se bojim o ne, muj tata je super rizikovy.
Dneska jsem byla na tom testu protilatek, tak si budu prat, abych je mela, to by to vyresilo...
Ja te naprosto chapu. na druhou stranu jestli toho maji plne zuby, tak stejne budou mit jine navstevy/akce a je otazka, jak moc velke riziko vase konkretni navsteva prida. Mas nejake rizikove povolani? Muzes se pripadne stahnout do sebe karanteny pred testem/po testu?
A666 nevšimla jsem si, že by lidi byli nějak radostní.samozrejme je situace vážná, ale slyšela jsem takový názor- nechci , aby můj život ovládl kovid.a ještě jednu větu- lidi jsou plni kovidu, v hlavě. To je pravda, každá řeč se stočí nejpozději ve třetí větě na tohle téma. Myslím, že se lidi boji dost.
To nejde o to, ze by byli radostni, ale vsude clovek vidi, jak nemaji respekt. Spousta jich ma fakt pocit, ze se to jeste stale zvladlo s prstem v nose, ze zdravotnici to jen blbe zorganizovali pripadne ze si tam ty lidi nechavaji jen proto, aby za ne meli platby.
V me nejblizsi bubline to nastasti takhle neni (az na vyjimky, kteri tvrdi, jak jsou jen doma potom, co o par zprav vyse napsali, jak trjadaji vsude mozne a schazejis e s kdekym) ale kdykoliv vyhlednu z te bubliny ven,s etkavam se presne s timhle.
S tema knizkama jo, je to smutny, ale ty lidi dle meho tusi, jaky pruser muze nastat (a kdńyzky do knihovny si vetsinou zase chodi pujcovat urcity vzorek lidi)
baltik My se s mymi rodici a tchyni stykame, oni to tak rozhodli a ja jsem za to moc rada.
V praci to taky litalo, takze kdyz jsme vedela, ze by mohlo byt riziko, tak jsme 10-14 dni s navstevou pockali (a nestykala jsem se pak ani s nikym jinym).
continuity Staromak zkuste ve vsedni den. V nedeli jsme dojely s dcerou na Nam.Miru, ze dojdeme pres Vaclavak, Staromak do Dejvic pesky a na Staromaku naval, hlava na hlave...
já mám tedy ještě zamyšlení k tomu, jak si lidi trajdají venku, nebojí se virusu, a nejsou dost zodpovědní, aby si odložili setkávání na příští rok.
kdo z vás přemýšlel nad lidmi, kteří už žádný přístí rok mít nebudou, a vědí to? i bez viru. žádné příští vánoce, žádné příští léto. mají jen dnešek, zítřek a těžko říct kolik dní. vir je jim jedno. potřebují žít tady a teď, hned, protože "příště" už nemají.
představte si ženu, které kvůli chemo olezla směšně půlka hlavy, a nemůže ke kadeřnici, aby chránila nějaké důchodce. a ještě se dočte, jak má k tomu morální povinnost. tak jí doma holí hlavu strojkem na bikiny dcera. něco nepředstavitelně smutného, tu paní čeká pár měsíců života, a nemůže se ani ostříhat. viru se nebojí, protože ví, že mnohé její spolupacientky z nemocnice na těžkém chemo měli kovid zcela bez příznaků. má jiné starosti.
pro tyhle lidi je povinnost sedět doma mučení, protože jim čas odtikává výrazně hlasitěji než všem ostatním, a to včetně jakkoli rizikových důchodců a nemocných. protože u nich je jen jistá pravděpodobnost, že se nedožijí příštích vánoc. tihle lidi mají jistotu.
Jiná Realita ja myslim ze je i v zajmu te tve hypoteticke zeny po chemo, aby se nezhroutil zdravotnicky system, panc pak by ji nikdo nemohl osetrit.
Ja sedim doma na zadku a snazim se omezit kontaky na minimum, protoze mi to prijde normalni. Sere me to dost, jsem zvykla byt hodne aktivni, ale co nadelam. Predvanocni navstevu rodicu v cr jsem ozelela, telefonujem spolu kazdej tyden. Ma socialni bublina to ma taky tak.
Jiná Realita "nemůže ke kadeřnici, aby chránila nějaké důchodce" to jako fakt? Promiň, vím, že je to strašně smutný, ale tahle věta je trochu mimo.
Jiná Realita Nezlob se, mně to přijde mimo celé.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY