Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 16:41
Reakce na continuity:

Mohučanka no to je pravda, ale v těch DD neohrozujes jenom svého seniora, ale všechny ostatní, co tam s ním sdili bydlení. K vlastní babičce domu si člověk muze chodit jak uzná za vhodné Covid necovid. Ale co s těmi spolubydlícími? Je to hrozně těžké, protože to každý vnímá jinak. Ideální by byly testy a dost ochranných prostředků. Tady mám pocit, že se to alespoň trochu řeší, možná stále pomalu.

​Já si myslím, že za tu dobu už mohli vymyslet způsob. Alespoň tu kukaň co mají v nějakém DD by mohli udělat ve všech - prostě jsi oddělená od seniora plexisklem ale můžeš ho vidět a můžete si povídat...... Jo, objetí to nenahradí ale alespoň něco!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 18:02

Mohučanka Já to slyším v práci denně. Starší lidé nechtějí být v izolaci a chtějí vidět ty rodiny i za cenu toho, že to může být pro ně konec. Většina řekne, že svoje mají odžito a ten konec stejně přijde. Tím myslím lidi tak od 75. Málokdo z nich to vidí jinak. Kolikrát mi řeknou, že návštěva u nás je po deseti měsících první, kam se dostali, kolikrát za nima ze strachu nešla rodina ani v létě, když to bylo volnější a oni jsou smutnější z toho a vlastně tak přicházejí o ten hlavní důvod, proč chtějí ještě žít. 

Moji rodiče jsou ještě mladší 69 a 73, tchán má 79 a všichni se shodli, že risknou naši návštěvu. Do teď jsme se vídali venku na zahradě, ale teď mi můj otec řekl, že nemám být pitomá a mám jít dovnitř. Hledala jsem roušku a oni se ještě rozčilovali, že snad nebudeme sedět v kuchyni v rouškách. Oni se teda s nikým jným nevídají, jen ještě s bráchou. Tchán zase s manželovou sestrou. 

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:10

Babička je v DD, covid má za sebou (bezpříznakový) a stejně za ni nemůžem. Vypadá to, že nám ji "nepůjčí" ani na vánoce. Tohle nechápu, že neudělají nějaký návštěvní režim pro ty, co už to prodělali. Nemusím asi psát, jak jde babička dolu mentálně.

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:16

brrr Jak nepůjčí? Jako nejde si ji vzít domu, a pak vrátit, třeba po absolvování testu?

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:24

999 No, ono je teď asi na to ještě brzy, pravidla se pořád mění. My s ní počítáme, ale jasněji bude až těsně před.

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:31

brrr Přijde mi to hrozný, ty starý lidi přece nejsou rukojmí, aby někdo rozhodoval, kde budou na Vánoce. Můžou mít pravidla návratu, ale to je tak všechno.

Offline viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:43
Reakce na A666:

​Já si myslím, že za tu dobu už mohli vymyslet způsob. Alespoň tu kukaň co mají v nějakém DD by mohli udělat ve všech - prostě jsi oddělená od seniora plexisklem ale můžeš ho vidět a můžete si povídat...... Jo, objetí to nenahradí ale alespoň něco!

​no přesně! horší jak v kriminále..

i když, tam měli/mají taky zakázaný návštěvy ne? když si vezmu že tam nejsou jen odsouzení, ale taky "sprostí podezřelí" tak taky nic moc. byť to teda není srovnatelný

brrr to je neskutečný

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:04

Ja dneska volala do DD, kde je babicka. Pred navstevou nas neotestujoz, musime si sehnat test sami. Tak koukam na internetu a zadny antigenni testovani jsem nenasla. Volam proto naseho doktora, ten testy nema, prej se pokusi sehnat, kdyz si ho sezenu driv nekde v lekarne, otestuje nas... samozrejme v lekarne jsem nic nesehnala

49441 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:05

razorblade a co normální PCR test? akorát je dražší no ale věřila bych mu rozhodně víc.. (byť to teda ani jedno není jistota)

Offline nika
685 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:19

Nedávno jsem četla článek, jak senioři v dd jsou vykolejení a vyděšení z opatření, nemají aktivity, nikam nemůžou, nepoznávají personál v ochranných prostředcích, nechápou testování. Ségra dělala roky pečovatelku v dd , co říkala, trošičku si to představuju a není mi z toho ho vůbec dobře.to se mělo řešit nejdříve. 

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:24

nika tak asi nemuseli ani nejdříve, ja si dovedu představit, že když nejsou ochranné prostředky a testy ani pro zdravotníky a akutni, tak se nebudou řešit senioři. Ale řešit se to mělo mnohem dřív, že nejhoršího jsme se vyhrabali kdy, v půlce května? A od tý doby je to zas půl roku.

Ale ja se už nejdu rozčilovat.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:31

continuity jasně, ochranné prostředky a testy měly být jak pro zdravotníky, tak i pro pracovníky v sociálních službách. 

49441 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:35

continuity nika no, ještě tohle k tomu. ti lidé jsou tam jak v kriminále zavření, rodina k nim nesmí, ale stejně jim to tam roznesl personál. navíc pak když člověk slyší, jak neurgentní pacienty do špitálu přijímají v klídku bez testů a v průběhu hospitalizace se ukáže, že některý z nich na jedné cimře byl covid pozitivní.. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:45

viktorka_od splavu tyjo, davat kazdy tyden min 3200, to by nam navstevy babicky vlezly pekne do penez. A hlavne bychto brala i jako hodne nefer vuci jinejm DD, ktery budou navstevy testovat zdarma :/

49441 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:49

razorblade no já nemyslela každý týden, jen teď když je to čerstvý, aby ses tam dostala co nejdřív. nefér je to v každým případě

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 23:02

​no přesně! horší jak v kriminále..

i když, tam měli/mají taky zakázaný návštěvy ne? když si vezmu že tam nejsou jen odsouzení, ale taky "sprostí podezřelí" tak taky nic moc. byť to teda není srovnatelný

brrr to je neskutečný

​Tak dneska zemřel i děda Byl to můj poslední prarodič. Jediná útěcha je, že to nebyla korona v žádném z těch tří případů.......

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2020 23:05

A666 to je moc smutné, je mi to líto.

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 23:06

A666 to mě strašně mrzi.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 23:09
Reakce na continuity:

A666 to mě strašně mrzi.

​Já už nějak nevím, jak dál. Sesypalo se to všechno tak strašně rychle a já mámt eď jen smrtelný strach o všechny ostatní z rodiny.......

Navíc mě mučí, že umřel relativně těsně před tím než by se konečně dalo zajít na návštěvu......

Vzdálenost od rodiny taky nepomáhá

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 23:16

A666 to je mi moc líto