Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:44

Mohučanka test sice nelze odmítnout - podle ofiko pokynů - nicméně pokyny z trasovacího centra zněly, že pokud syn nepůjde na test, máme informovat dětského lékaře a karanéna dítěte bude trvat místo 10 dní 14 dní. 

Karja Kdyby vás poslali na test, tak se toho nebojte, není to žádná hrůza, i když příjemné to taky není, děti to určitě zvládnou dobře. Pokud vás kontaktuje hygiena, tak asi posle na test vsechny najednou. Pokud bys sla jen ty a vysla bys treba pozitivni, tak pak pujde i sambo s detmi, podle me se to vsechno zbytecne prodluzuje. V karantene pak nesmite na nakup, je to v pokynech od hygieny. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:54

Karja nevim jestli jde odmitnout, ale v Pardubich delali synovcovi jen vyter z pusinky, aby byli setrni. 

Offline Janulik03
20380 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:55

Karja tak zelam lahky priebeh a vam negativitu. Je to pech, tiez volalasestra ze u nich v kancelarii boli vsetci pozitivni ona bola na testoch v pondelok a nastastie je negativna. Ibaze musi zostat doma. 

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:56

Lamicka Tak ja nevim, jak se rozhodneme, babicka jeste nikoho nehlasila. Jakoby my zadne povinnosti nemame, sambo je do jara doma, takze nejake dalsi pripadne karanteny nam jsou jedno, nejrizikovejsi pribuzni jsou moji rodice, takze taky z hlediska ohledu je to uz jedno. 

Online Aranel
6686 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:57

711990 Ale stejně to moc smysl nedává, jakože kdyby byl negativní, tak si může někde rajzovat bez rodičů? Asi ne, v tom věku.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:58

Aranel haha no jasne, navic on negativni byl a podle me jen kvuli tomu zpusobu odberu...

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:06

Zaskočila jsem k jednomu z doktůrků... zrovna u něj seděla kolegyně a vyřizovala zdravotní prohlídku pro dceru, jakože povolení že může doplňovat regály v sámošce. No, pracovala na letišti...

A doktůrek pravil, že tohle teď vyřizuje každej den - choděj za ním s tím samým mraky hereček... Hrozná doba, zasranej koronáč.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:10
Reakce na Aranel:

711990 Ale stejně to moc smysl nedává, jakože kdyby byl negativní, tak si může někde rajzovat bez rodičů? Asi ne, v tom věku.

​Já už to tu jednou psala, mne testování děti smysl dává. Pokud vyjde rodič negativní, ještě to neznamená, ze nemůže být pozitivní dítě (a přenášet to bezpriznakově dál, případně za par dni nakazit původně negativního rodiče). Takže já bych svoje dítě rozhodne testovat nechala, OBZVLÁŠŤ kdybych byla negativní.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:11

Lamicka dík za upřesnění!

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:24

Jeste posledni dotaz,pokud ted vyjde negativni tatka, tak bude muset jeste na testy znovu? Nebo jak je to nastaveno?

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:25

MP Meri no a mavic fakt nechapu proc se s tim tak nadela, odber krve nebo ockovani je rozhodne vetsi neprijemnost a deti ho preziji normalne

nebo se bojite Karja ze vam je ocipujou?

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:37

viktorka_od splavu

Hahaha. Ne my to mame daleko a mensi dite hrozne rve v aute, celou cestu. Tak sambo nechce, ja prorvane dopoledne dam. Ale jde I o to, ze my ted muzeme vyjit negativni a nakazit se za deset dni ,,pres kliku, presdsin, garaz, dite, co tam utece atd atd), tak jestli neni lepsi se otestovat az bude babicka negativni, a my budeme vedet, OK taky negativni, nikoho neohrozujeme, letsgo party. 

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:38

Karja no kazdopadne na ty testy se nema jit hned ted, meli byste 5 dnu po rizikovym kontaktu

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:53

Lamicka no protoze se svagri, kdyz uz byl maly nakazeny, potkali v jeden den s obema babickama 80 let, a s tchanama kteri jsou od nedele v laznich. O vikendu byli u rodicu svagra, a jeho tata ma zitra nastupovat na zavaznou operaci... Ne uplne stastne nacasovani. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:02

MP Meri Pšššš nebo budeš označena za někoho, kdo má problém s dětma , jako já, když si myslím, že má smysl dávat tříletým dětem roušky a že to v pohodě zvládnou. Ony ty děti jsou mnohdy rozumnější, než rodiče. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:03

rasaNori no ale to to snad ještě nevěděli...? 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:04
Reakce na MP Meri:

​Já už to tu jednou psala, mne testování děti smysl dává. Pokud vyjde rodič negativní, ještě to neznamená, ze nemůže být pozitivní dítě (a přenášet to bezpriznakově dál, případně za par dni nakazit původně negativního rodiče). Takže já bych svoje dítě rozhodne testovat nechala, OBZVLÁŠŤ kdybych byla negativní.

​Jo, to byl myslím přesně ten důvod, který říkala ta Rážová...že to po rodinách přes ty bezpříznakové děti koluje. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:05

Karja Nemusí, pokud nebude mít příznaky, končí mu karanténa desátý den od testu mamky. A jak píše viktorka_od splavu, na testy se má jít nejdřív pátý den od testu toho "prvního" pozitivního v rodině. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:06

Mohučanka ne ale pisu ze ted to bude vesele. Ne ze obrazeli pribuzenstvo kdyz uz vedeli. 

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:18

Karja držím pěsti a přeju mamince rychlé uzdravení.