Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:35

ionicera 

Akorát že ty tříletý (nebo eště mladší) děti měřej nanejvejš metr, pročež pochybuju, že dokážou doplivnout na dospělýho zvíci metr sedmdesát... navíc ty malý mají i menší virovou nálož, což by vlastně mohlo bejt žádoucí při případným promořování

Offline Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:29

ionicera no, já myslím, že jsi ty roušky původně nepovažovala za problém ani u dvouletých. 

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:33

Garfie Aha, pockej jako po tom dnesnim pozitivnim testu mamky? Nemusi cekat na jeji negativni test a od toho pocitat deset dni? V kontaktu budou fyrt, zadne oddelene loze;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:40

Karja počítá se to pět dní od testu mamky. Pokud budeš pozitivní, běží ti těch deset dní. 

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:46

Evaeva Ted asi uplne nerozumim, ale ja ani tu otazku asi neformulobala dobre...mne zajimalo, zda jdyz pozitri tatka vyjde negativni, tak uz na zadny test nemusi I kdyz s mamkou zije?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:01

Karja tvůj táta má jít na test pátý až sedmý den od testu mamky. Pak už na test nemusí, ale nevím, do kdy mu běží karanténa.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:05

Karja Ano je to tak, pokud nebude mít příznaky a bude negativní, na žádný další test nemusí a karanténa mu končí desátý den od jejího testu. Nebo spíš takto to stanovila hygiena, ale konečné rozhodnutí záleží na jejich lékaři. Pokud bude mít příznaky, tak bude situace asi jiná, ale s tím nemám zkušenosti. 

Máma byla na testu dnes? A táta jde už pozítří? To je brzo, členové domácnosti by měli jít nejdřív po pěti dnech, to mu určitě řekne i doktor/hygiena. 

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:19
Reakce na Karja:

Garfie Aha, pockej jako po tom dnesnim pozitivnim testu mamky? Nemusi cekat na jeji negativni test a od toho pocitat deset dni? V kontaktu budou fyrt, zadne oddelene loze;-)

​on je v tom dost bordel ale fakt záleží na tom obvoďákovi jestli pošle nebo nepošle - kdy, to si můžete korigovat sami. mně PL prvně tvrdila že bude chtít test opakovat a mezitím než na to došlo, dostali jiné instrukce. platí každopádně že každý, kdo byl s maminkou v kontaktu, by měl jít na test po pěti dnech od jejího pozitivního (ode dne, kdy jí dělali ten odběr). i když dostaneš žádanku hned, objednat se můžeš na kdykoliv, tak doporučuju to spočítat.

jo a u nás ten člen domácnosti, který měl test negativní, sice s náma nakaženýma furt v těsným kontaktu a na druhej už ho neposlali, nicméně to opravdu nechytil, protilátky taky nemá. zato teď je nemocnej, tak to možná už chytil jinde:P

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:19

Garfie Aha, dik moc! Ja uz si neco nactu, takhle se dostaneme do pateho kolene mych bratrancu;-). Ja po zkusenost zde, se na tu hygienu moc nespoleham, za to mi furt chodej zpravy od pribuznejch ,,uz volali,,? ,,co rikali?,, atd...No a prakticka volala mame v 9 vecer! Jako uz zacinam verit, ze nestihaj! Teda ja tomu verila I pred tim, ale obvolavat v 9 pacienty....teda!

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:22

viktorka_od splavu Dik moc! No ja v tom mam bordel neskutecnej.

49442 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:23

Karja hlavně to neber logicky!

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:24

viktorka_od splavu No to he hrozny, my se aspon utesujeme, ze si to oddelame a budeme moct jezdit ke druhe strane rodiny a oni k nam. Ale jak pises, nikde neni dano, ze to budeme mit vsichni.

49442 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:26

Karja  jj, já jsem si taky myslela, že jsme tím pádem za vodou a můžem k rodičům na vánoční sedánky.. no tak prdlačky, navíc maminka teď začla haprovat se srdcem tak nevim no:-(

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:38

A zřítelnice nepřijede na vánoční prázdniny. Nejistá situace prej. No neni divu, když jsme na tom hůř než oni. Kurnik šopa pšakrev cholera!

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:39

barbucha Tak to me taky moc mrzi, ale je to z jejich strany docela rozumnej krok. Ach jo, tak ty tam?

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 22:14

Pinot Noir Správně mají nosit děti od 2 let, to není můj výmysl. Ale smysl mi to dává u dětí, co chodí do školky. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 22:19

A vůbec, já to stejně po dnešku vzdávám. Už jsem vyčerpaná prosit, ať lidi nemají roušku pod nosem, když už musí v krámě telefonovat, Ať si na to nesundávají roušku a že dítě, které jde ze školy( školkaře už neřeším) , by mělo mít roušku. Už mi to začíná být fuk, protože asi z toho není východisko. Svou práci mám ráda, měnit ji nehodlám a tak mi nezbývá než doufat, že nic nepřenesu na rodiče. To bych opravdu nechtěla. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 22:21

barbucha Já je v práci obouvám, tak to schytávám z blízka. :-) 

Offline Karja
44913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 22:22

ionicera To me napadlo uz minule, proc je obouvate? Podala bych krabici a cus, to musi kazdy rodic pochopit;-)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 22:28

Karja Jsme tak zvyklí a oni taky. A možná by obuli, ale když se měří nožička a zjišťuje velikost, tak to z dálky nejde.